5 λόγοι πίσω γιατί πέφτουν τα πράσινα κρεμμύδια μου;

0
5 λόγοι πίσω γιατί πέφτουν τα πράσινα κρεμμύδια μου;

Φυτέψατε πράσινα κρεμμυδάκια στον κήπο σας για πρώτη φορά και τώρα άρχισαν να πέφτουν τα φύλλα τους; Και τώρα ανησυχείς γιατί πέφτουν τα κρεμμυδάκια μου?

Είναι πολύ φυσικό για έναν νέο κηπουρό να ανησυχεί για τέτοια προβλήματα. Ειδικά όταν δεν έχεις ιδέα γιατί πέφτουν τα κρεμμυδάκια μου? Εάν αυτό είναι το πρόβλημα στην περίπτωσή σας, τότε μην ανησυχείτε.

Αυτό το άρθρο μπορεί να έχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μάθετε την απάντηση στην ερώτηση γιατί πέφτουν τα κρεμμυδάκια μου; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι προσπαθεί να σας πει το φυτό σας!

κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια θεωρούνται το άφθαρτο φυτό μεταξύ όλων των άλλων λαχανικών. Έχουν ένα ισχυρό φυτικό σύστημα για να ξεπεράσουν σχεδόν κάθε είδους πρόβλημα. Μπορούν να επιβιώσουν μέσω ξηρασίας, πτώσης της θερμοκρασίας και κάθε άλλου είδους περιβαλλοντικού στρες, επίσης!

Η ανάπτυξη των κρεμμυδιών μπορεί να είναι χρονοβόρα, αλλά δεν είναι δύσκολη. Οι νέοι κηπουροί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φυτέψουν κρεμμύδια καθώς μπορούν να επιβιώσουν μόνοι τους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φύλλα του φυτού κρεμμυδιού, γνωστά και ως πράσινο κρεμμύδι, αρχίζουν να πέφτουν, γεγονός που κάνει τους κηπουρούς να πανικοβάλλονται.

Γιατί πέφτουν τα πράσινα κρεμμύδια μου;

Από όλους τους λόγους που μπορούν να προκαλέσουν πτώση των φύλλων των πράσινων κρεμμυδιών, ο πιο συνηθισμένος είναι ότι μπορεί να συμβεί όταν ο βολβός του κρεμμυδιού είναι ώριμος και έτοιμος για συγκομιδή. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί όταν τα φύλλα έχουν στείλει όλη τους την ενέργεια για την ανάπτυξη του βολβού και τώρα πέφτουν.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να προκαλέσει την πτώση των φρέσκων κρεμμυδιών. Προβλήματα όπως το υποβρύχιο, το υπερβολικό πότισμα, οι ασθένειες των φυτών και η υπερβολική ζέστη μπορεί επίσης να είναι η αιτία.

Παρακάτω είναι η λεπτομέρεια όλων των προβλημάτων που μπορεί να είναι η αιτία της πτώσης των φρέσκων κρεμμυδιών σας:

Υποβρύχιο

Τα σπορόφυτα που δεν είναι αρκετά μεγάλα για να επιβιώσουν μπορεί να πέσουν αν δεν τα ποτίσετε σωστά. Τα νεαρά σπορόφυτα μπορούν εύκολα να αφυδατωθούν, αλλά από την άλλη, μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα μέσα σε λίγες ώρες. Μπορούν να ξαναβρεθούν σε ελάχιστο χρόνο αφού ποτιστούν σωστά.

Αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα με το φυτό σας εάν μπορείτε να παρατηρήσετε ορατά ξηρό έδαφος γύρω από το φυτό. Ακόμα κι αν τα φυτεύετε σε εσωτερικό χώρο, τα φώτα ανάπτυξης μπορεί να αυξήσουν τη θερμοκρασία, προκαλώντας ξηρότητα και έλλειψη υγρασίας.

Εάν η πτώση των φρέσκων κρεμμυδιών παρατηρηθεί στα αρχικά στάδια, μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με το πότισμα του φυτού. Εάν η ξηρότητα προκαλείται από ξηρό έδαφος, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα λεπτό στρώμα σάπια φύλλα για να αποτρέψετε την απώλεια υγρασίας. Θα αποτρέψει επίσης την ανάπτυξη των ζιζανίων.

Παράσιτα

Στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, τα φυτά κρεμμυδιού σας μπορούν να προσβληθούν από παράσιτα. Τα σκουλήκια κρεμμυδιού είναι κοινά παράσιτα που τρέφονται με ωμά κρεμμύδια. Είναι γκρι-καφέ μύγες που έχουν καμπούρες.

Οι προνύμφες που υπάρχουν μετά την εκκόλαψη των αυγών τους βλάπτουν τις ρίζες των φυτών κρεμμυδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τρέφονται επίσης με μίσχους φυτών. Αυτό κάνει τα φυτά του κρεμμυδιού να κιτρινίζουν και να μαραίνονται με αποτέλεσμα τα πράσινα κρεμμύδια να πέσουν.

Σύμφωνα με έρευνες, τα καλύμματα σειρών αποδεικνύονται αποτελεσματικά στην πρόληψη της καταστροφής των αγρών με κρεμμύδι. Καλύψτε τα φυτά σας για μερικές πρώτες εβδομάδες χρησιμοποιώντας τα καλύμματα της σειράς για να αποθαρρύνετε τα παράσιτα να επιτεθούν.

Εάν το φυτό σας έχει ήδη προσβληθεί από σκουλήκια κρεμμυδιού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φυλλόχαρτο ή κολλώδεις κάρτες για να αποσπάσετε την προσοχή των σκουληκιών από το έντονο κίτρινο χρώμα τους.

Ασθένειες

Πολλές ασθένειες μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την πτώση των φρέσκων κρεμμυδιών σας. Ένα από αυτά είναι ο περονόσπορος. Προκαλείται από μικρόβια που μοιάζουν με μύκητες που δρουν ως παράσιτα και προκαλούν το κιτρίνισμα των φύλλων των φυτών.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί με τη φύτευση φυτικών ποικιλιών ανθεκτικών στις ασθένειες και με την έγκαιρη απομάκρυνση του μολυσμένου φυτού μακριά από άλλα φυτά.

Ρηχή Φύτευση

Εάν έχετε μεταφέρει το φυτό κρεμμυδιού σας σε άλλη τοποθεσία, υπάρχει πιθανότητα να το έχετε φυτέψει πολύ ρηχά. Θα πρέπει να φυτευτεί σε βάθος τουλάχιστον μίας ίντσας, ώστε να υπάρχει αρκετό χώμα για να αγκιστρώσει τα πράσινα κρεμμύδια.

Θα πρέπει να αποφεύγεται η αναρρόφηση του εδάφους γύρω από το στέλεχος του φυτού σας. Στην περίπτωση των κρεμμυδιών, μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Ωρίμανση

Η πτώση των φρέσκων κρεμμυδιών σας μπορεί να είναι σημάδι ωριμότητας. Αφού φυτέψετε τους σπόρους του κρεμμυδιού σας, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζονται πράσινα κρεμμύδια ή φύλλα κρεμμυδιού. Όταν ο βολβός του κρεμμυδιού είναι αρκετά ώριμος, τα πράσινα κρεμμύδια μεταφέρουν την αποθηκευμένη ενέργεια τους στον βολβό για να τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί.

Μετά τη μεταφορά ενέργειας, τα πράσινα κρεμμυδάκια αρχίζουν να πέφτουν ως ένδειξη ότι ο βολβός του κρεμμυδιού έχει ωριμάσει. Δείχνει ότι το κρεμμύδι είναι έτοιμο για συγκομιδή.

Μπορεί ο βολβός του κρεμμυδιού να αναπτυχθεί αφού πέσουν τα πράσινα κρεμμύδια;

Αφού τα φύλλα του κρεμμυδιού σβήσουν, ο βολβός του κρεμμυδιού δεν μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι όλη η ενέργεια των πράσινων κρεμμυδιών έχει ήδη μεταφερθεί στον βολβό του κρεμμυδιού. Έτσι, τα κρεμμύδια είναι πλέον πλήρως αναπτυγμένα και αρκετά ώριμα για συγκομιδή και δεν μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο.

Τι θα συμβεί αν δεν μαζέψετε κρεμμύδια;

Μετά την ωρίμανση, αν αφήσετε τους βολβούς του κρεμμυδιού σας κάτω από το έδαφος και δεν τους μαζέψετε, αρχίζουν να σαπίζουν. Όσο περισσότερο παραμένουν υπόγεια, τόσο περισσότερο θα προσβάλλονται από παράσιτα και ασθένειες.


συμπέρασμα

Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε κρεμμύδια στους κήπους σας, πρέπει να ξέρετε πότε είναι έτοιμα για συγκομιδή.

Εάν τα πράσινα κρεμμύδια σας αρχίζουν να πέφτουν και δεν γνωρίζετε τον λόγο, τότε αυτό το άρθρο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να λύσετε το πρόβλημά σας. Δεν χρειάζεται πάντα να ανησυχείτε για την πτώση των φύλλων, καθώς μπορεί να είναι μόνο ένας δείκτης για την έναρξη της συγκομιδής, κάτι που δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Προσέξτε για όλα τα πιθανά προβλήματα που προκαλούν την πτώση των φρέσκων κρεμμυδιών σας. Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα για να κάνετε ξανά το φυτό σας χαρούμενο!

Schreibe einen Kommentar