4 σχέδια μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών

15
4 σχέδια μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών

Ο σχεδιασμός μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών δεν είναι μόνο ένας τρόπος παροχής πρόσβασης, αλλά το μονοπάτι μπορεί να προσφέρει από μόνο του ένα χαρακτηριστικό σχεδιασμού.

Πώς σχεδιάζετε μια διαδρομή κήπου;

Σχεδιάζοντας ένα μονοπάτι κήπου για τον κήπο του εξοχικού σας

Οι παραδοσιακοί κήποι εξοχικών σπιτιών δεν έχουν γκαζόν. Ως αποτέλεσμα, αυτό τα καθιστά μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τον οικιακό κήπο των προαστίων της Μελβούρνης και έναν πιθανό σχεδιασμό κήπου εξοικονόμησης νερού. Συχνά ο σχεδιασμός του κήπου φαίνεται χαοτικός, αλλά τα μέρη του κήπου θα χωρίζονται από συμμετρικά, γεωμετρικά μονοπάτια κήπου.

Ιδέες για μονοπάτια στον κήπο του σπιτιού

Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι διάταξης μονοπατιών κήπου. Για παράδειγμα, υπάρχουν σε σχήμα ρόμβου, οβάλ εξωτερική διαδρομή, κεντρική κυκλική κλίνη με σταυρωτά εξωτερικά τετράγωνα και η απλούστερη τετράγωνη εξωτερική διαδρομή με ενιαία κύρια διαδρομή.

Διασταυρωμένος διάδρομος με κεντρικό κυκλικό κήπο

Διασταυρωμένο μονοπάτι κήπου με κεντρικό κύκλο
Διασταυρωμένο μονοπάτι κήπου με κεντρικό κύκλο

Οι διασταυρούμενες διαδρομές παρέχουν α κεντρικό σημείο εστίασης για τον κήπο του εξοχικού σας. Αυτό μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με τον παραδοσιακό κήπο του μοναστηριού, ο οποίος είχε κέντρο στο σημείο όπου συναντώνονταν τα δύο μοναστήρια. Αυτό θεωρείται ευρέως ως το αυθεντικό παραδοσιακό στυλ κήπου εξοχικών σπιτιών. Τα εξωτερικά μονοπάτια μπορούν να γίνουν λίγο πιο στενά από τα άλλα μονοπάτια για μικρότερους κήπους εξοχικών σπιτιών.

Θρυμματισμένη μπορντούρα κουτιού Rock Pathway.
Διασταυρωμένο μονοπάτι με πέτρα με μπορντούρα κιβωτίου. Το κουτί χρησιμοποιείται συχνά για τον φράκτη εξοχικών σπιτιών.

Αν και πρόκειται για έναν επίσημο κήπο, ένας φράκτης κιβωτίων και ένας κυκλικός κεντρικός κήπος είναι συχνά χαρακτηριστικά ενός τυπικού συστήματος διασταυρούμενων μονοπατιών στον κήπο εξοχικής κατοικίας.

Σκυρόδεμα γλάστρα κήπου σε τσιμεντένιο βάθρο
Σκυρόδεμα γλάστρα κήπου σε τσιμεντένιο βάθρο. Ένα σημείο εστίασης στον κήπο όπου διασταυρώνονται τα μονοπάτια του κήπου.

Stone Garden Path με ένα φυτό ως επίκεντρο.
Πέτρινο μονοπάτι στον κήπο με ένα φυτό ως εστιακό σημείο στη διασταύρωση του μονοπατιού

Διασταυρωμένο τούβλο και μονοπάτι με βότσαλα με ποώδη όρια.
Διασταυρωμένο τούβλο και βοτσαλωτό μονοπάτι με ποώδη περιγράμματα και κυκλική ένωση.

Κυκλική λιμνούλα και διασταυρωμένα μονοπάτια
Κυκλική λιμνούλα και διασταυρωμένα μονοπάτια. Γαλλικός μεσογειακός κήπος στις Βερσαλλίες

Διασταυρωμένο μονοπάτι με εξωτερικό μονοπάτι κήπου σε σχήμα οβάλ

Σχεδιασμός οβάλ μονοπατιού κήπου εξοχικών σπιτιών
Σχεδιασμός οβάλ μονοπατιού κήπου εξοχικών σπιτιών

Μια παραλλαγή αυτού είναι να αφήσετε έξω το διασταυρωμένο κεντρικό μονοπάτι.

ΠΕΤΡΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΟΤΤΑΖ ΚΗΠΟΥ
Ένα παράδειγμα ρουστίκ πέτρινου μονοπατιού από το κίνημα Arts and Crafts. Ένα μονοπάτι σε σχήμα οβάλ χωρίς τη διασταυρούμενη κεντρική διαδρομή.

Μονοπάτι κήπου σε σχήμα διαμαντιού

Μονοπάτι κήπου σε σχήμα διαμαντιού
Μονοπάτι κήπου σε σχήμα διαμαντιού

Τετράγωνο Εξωτερικό Μονοπάτι

Τετράγωνο εξωτερικό μονοπάτι
Τετράγωνο εξωτερικό μονοπάτι

Εναλλακτικά συστήματα μονοπατιών εξοχικών σπιτιών

Μέχρι στιγμής έχουμε καλύψει τα 4 τυπικά στυλ συστήματος μονοπατιών. Είναι πιθανό να έχετε πιο περίπλοκα συστήματα μονοπατιών στον κήπο σας.

Ποιο είναι το φθηνότερο υλικό διαδρόμου;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα μονοπάτια σε παραδοσιακούς κήπους εξοχικών σπιτιών θα έχουν μια νατουραλιστική εμφάνιση και τείνουν να είναι μαλακές επιφάνειες. Ωστόσο, συχνά μπορεί να είναι λίγο άβολο να περπατάς με γυμνά πόδια. Ανάμεσα στις σκληρές επιφάνειες, υπάρχουν σετ από τούβλα, γρανίτη ή φυσικές πλάκες. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκυρόδεμα για τα μονοπάτια του κήπου των εξοχικών σπιτιών, τότε το χρωματιστό, με διάτρητο ή εκτεθειμένο αδρανή σκυρόδεμα θα κάνει το σκυρόδεμα να φαίνεται πιο νατουραλιστικό. Αυτό, ωστόσο, θα ήταν ένα σπάσιμο από την παράδοση του σχεδιασμού κήπων εξοχικών σπιτιών.

Σχεδιάζοντας έναν κήπο εξοχικής κατοικίας

Σε ένα παραδοσιακό αγγλικό χωριό είναι πιθανό να βρείτε ένα ρυάκι, φράχτες, μια λίμνη χωριού και πολλά μεγάλα δέντρα και ένα περιβόλι. Επιπλέον, κάθε σπίτι θα έχει το δικό του αγροτεμάχιο καλλιέργειας και μερικές φορές μια κλειστή μπροστινή αυλή.

Σχεδιασμός μονοπατιού μικρού κήπου

Μπορείτε να σχεδιάσετε έναν εξοχικό κήπο για έναν χώρο τόσο μικρό όσο 25 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό μπορεί επομένως να ισχύει εάν έχετε ένα παραδοσιακό σπίτι πολιτιστικής κληρονομιάς ή αρχοντικό της Μελβούρνης. Ωστόσο, εάν έχετε περισσότερο χώρο στον κήπο της μπροστινής αυλής σας, θα μπορείτε να χωρέσετε σε αρκετούς θάμνους και δέντρα και φαρδιά μονοπάτια με φράχτες.

Σχήμα κήπου εξοχικής κατοικίας

Ιδανικά, ο κήπος του εξοχικού σας θα είναι τετράγωνος ή ορθογώνιος ή κοντά του. Ωστόσο, εάν ο κήπος σας δεν είναι πολύ μικρός, θα μπορούσατε να έχετε τα δύο παραδοσιακά μονοπάτια του κήπου που διασταυρώνονται στο κέντρο με ένα οβάλ ή κυκλικό μονοπάτι γύρω από την άκρη. Παραδοσιακά, ο κήπος του εξοχικού σπιτιού δεν έφτανε μέχρι τον τοίχο του σπιτιού, αλλά είχε μια ζώνη όπου μπορούσαν να καλλιεργηθούν τριανταφυλλιές ή οπωροφόρα δέντρα. Αυτή είναι επίσης μια περιοχή όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φυτά σε γλάστρες κήπου, παρτέρι ή έπιπλα κήπου.

Φυτεύσεις με θέα στον ήλιο.

Στη Μελβούρνη οι κήποι σας με βότανα και λαχανόκηπους θα πρέπει να είναι στραμμένοι προς το βορρά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το συχνά σπάνιο ηλιακό φως του χειμώνα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να βρείτε μια θέση στον κήπο του σπιτιού σας που να δέχεται πρωινό ήλιο. Για παράδειγμα, πολλά από τα λαχανικά και τα βότανα του καλοκαιριού που προέρχονται από ζεστά κλίματα θα χρειαστούν όσο περισσότερο ήλιο και ζεστασιά γίνεται. Πάνω απ ‚όλα, φυτά όπως ο μάραθος, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να έχουν αρκετό άμεσο ηλιακό φως.

Κήποι στη σκιά

Εάν ο κήπος του σπιτιού σας είναι κυρίως σκιερός, θα πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί με την επιλογή των φυτών σας. Χρησιμοποιήστε φυτά διαφορετικού ύψους στον κήπο του εξοχικού σας. Ωστόσο, τα ψηλότερα φυτά θα ρίξουν σκιά. Επομένως, η χρήση του layering θα τραβήξει το μάτι πάνω-κάτω και θα κάνει τους μικρότερους κήπους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Ο κήπος του εξοχικού πρέπει επομένως να υπάρχει σε 3 διαστάσεις. Ένα χαρακτηριστικό σχεδιασμού κήπου εξοχικών σπιτιών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αυτό είναι να φυτέψετε λίγη βερμπάσκο, πουρνάρια, αλεπούδες ή λούπινα. Η σκιά που ρίχνουν αυτά τα φυτά δεν θα καλύψει το ίδιο σημείο όλη την ημέρα εκτός εάν φυτευτούν σε μια τεράστια συστάδα.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από το Red’s Landscaping

Φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών

Εξωραϊσμός της Μελβούρνης με αναρριχητικά φυτά

Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών από τους Cotswolds

Cottage Gardens στη Μελβούρνη Μέρος 1 – Ιστορία

Εξωραϊσμός της Μελβούρνης

Σχεδιασμός Τοπίου Μελβούρνη

Σχεδιασμός Τοπίου για Εμπορικό Εξωραϊσμό

5 κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού τοπίου στη Μελβούρνη το 2022

Περισσότερες πληροφορίες για το Cottage Gardens

Πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο εξοχικής κατοικίας χαμηλής συντήρησης

Schreibe einen Kommentar