Φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών – Εξωραϊσμός κόκκινων χώρων

11
Φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών – Εξωραϊσμός κόκκινων χώρων

Τα φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών που πρέπει να συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό του κήπου του σπιτιού σας περιλαμβάνουν πολλά από τα ανθοφόρα φυτά που καλλιεργούνται παραδοσιακά σε κήπους εξοχικών σπιτιών. Στην παρακάτω λίστα, έχουμε συμπεριλάβει μερικά από τα αγαπημένα μας φυτά κήπου εξοχικής κατοικίας για να τα χρησιμοποιήσετε στο σχέδιό σας. Τα παραδοσιακά φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών είχαν συχνά πρακτικές χρήσεις καθώς και την ομορφιά τους. Ιστορικά, πολλά φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών είχαν ιατρικούς σκοπούς ή μπορούσαν να προστεθούν στα τρόφιμα ως συντηρητικό ή αρωματικό. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ο κατιφές που συχνά καλλιεργείται ως φυτό συντροφιάς σε κήπους εξοχικών σπιτιών. Τα άνθη του κατιφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια καταπραϋντική αλοιφή για το δέρμα. Ο κατάλογος φυτών Cottage εδώ είναι για την ομορφιά του φυτού και δεν κάνουμε συστάσεις για τροφικούς ή ιατρικούς σκοπούς.

Τα αγαπημένα μας φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών

Buddleia

Το Buddleia, επίσης γνωστό ως Buddleja ή θάμνος πεταλούδας, είναι ένα εξαιρετικό φυτό για την προσέλκυση πεταλούδων στον κήπο του σπιτιού σας. Αυτό με τη σειρά του θα προσελκύσει τα πουλιά. Ανάλογα με την ποικιλία του φυτού, το buddleia μπορεί να είναι φυλλοβόλο, αειθαλές ή ημιαειθαλές. Buddleja davidii (Ile-de-France), γνωστό και ως καλοκαιρινό λιλά, φημίζεται για την ικανότητά του να προσελκύει τις πεταλούδες. Οι πεταλούδες θα λατρέψουν τα μεγάλα μυτερά σπρέι βιολετί, μοβ, μπλε ή λευκών λουλουδιών στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό το buddleia θα φτάσει περίπου τα 3 μέτρα ύψος με ένα άπλωμα 3 μέτρων εάν αφεθεί χωρίς κλάδεμα. Σκεφτείτε αυτό το φυτό για το αίθριο του εξοχικού σας ή ως φυτό φόντου σε έναν φράχτη. Ως χαρακτηριστικό φυτό, μπορεί να δώσει στον μικρό κήπο σας μεγαλύτερο βάθος. Αυτό το φυτό θα είναι φυλλοβόλο σε ψυχρά κλίματα, αλλά ημιαειθαλές σε θερμότερα, επομένως το μικροκλίμα στον κήπο του σπιτιού μπορεί να είναι ένας παράγοντας.

Φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών-Κόκκινη πεταλούδα ναύαρχου στο Buddleia.  Αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό για την προσέλκυση πεταλούδων.

Κόκκινη πεταλούδα ναυάρχου στην Buddleia. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό για την προσέλκυση πεταλούδων.

Νεμέσια

Η Νεμέσια είναι μια ετήσια πρώιμη ανθοφορία με εξαιρετική παράσταση από τις αρχές του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Το Nemsia θα αυξηθεί σε περίπου 300 χιλιοστά και είναι καλό για κρεβάτια κήπου και μπορντούρες εξοχικών σπιτιών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων διαθέσιμη.

Cottage Garden Plants-Blue Nemesia
Cottage Garden Plants-Blue Nemesia

Μπλε λουλούδια Nemesia.

Δενδρολίβανο

Ένας αειθαλής θάμνος με αρωματικά μακρόστενα φύλλα. Τα φύλλα του δεντρολίβανου είναι εξαιρετικά αρωματικά και είναι ένα δημοφιλές αρωματικό βότανο τροφίμων. Οι βλαστοί μπορούν να αποσταχθούν για να παραχθεί ένα αιθέριο έλαιο. Αυτό το αργά αναπτυσσόμενο φυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 μέτρα ύψος, αλλά υπάρχει μια ποικιλία νάνων διαθέσιμη. Μικρά μπλε άνθη δεντρολίβανου εμφανίζονται κατά διαστήματα σε συστάδες από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Το δεντρολίβανο προτιμά μια ηλιόλουστη θέση σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Φυτό δεντρολίβανου
Φυτό δεντρολίβανου

Ένα ελκυστικό φυτό κήπου καθώς και ένα νόστιμο βότανο. Το δεντρολίβανο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κήπο του εξοχικού σας.

Το τριαντάφυλλο

Τα τριαντάφυλλα καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν από καιρό εκτιμηθεί για το άρωμα και την ομορφιά τους. Κανένας κήπος εξοχικών σπιτιών δεν πρέπει να είναι χωρίς έναν. Εκτός από την ομορφιά και την προσθήκη αρώματος στους κήπους του σπιτιού, τα τριαντάφυλλα έχουν καλλιεργηθεί σε κήπους εξοχικών σπιτιών για τα φρούτα τους, γνωστά ως τριανταφυλλιές, από τα οποία μπορούν να παρασκευαστούν σιρόπια και τσάι.

Τριαντάφυλλο Φυτό
Τριαντάφυλλο Φυτό

Το τριαντάφυλλο είναι ένα δημοφιλές και ευέλικτο φυτό κήπου σε εξοχικό σπίτι.

Τα τριαντάφυλλα μπορούν να καλλιεργηθούν ως ποώδη μπορντούρα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με λεβάντα για έναν αρωματικό κήπο με αισθήσεις στο σπίτι. Τα αιθέρια έλαια στη λεβάντα θα βοηθήσουν επίσης στην απώθηση των παρασίτων.

Τριαντάφυλλα αναρρίχησης

Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης μπορούν να καλλιεργηθούν πάνω από μια καμάρα για να δημιουργήσουν ένα κομψό και αρωματικό καλωσόρισμα για τους επισκέπτες. Είναι επίσης αποτελεσματικά στον κήπο του εξοχικού σας για καλλιέργεια σε πέργκολα ή τοίχους και μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε έναν μικρό κήπο να φαίνεται μεγαλύτερος. Τα αναρριχητικά τριαντάφυλλα είναι ποικιλίες που εκτρέφονται για τις έντονες καλλιεργητικές τους συνήθειες.

Τριαντάφυλλα θάμνων

Τα τριαντάφυλλα θάμνων φαίνονται υπέροχα ως το πίσω μέρος ενός περιγράμματος κήπου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως χαρακτηριστικό ή εστιακό σημείο κήπου. Αναπτύσσεται πάντα σε ηλιόλουστη τοποθεσία με καλή αποστράγγιση. Κλαδεύετε τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή κυκλοφορία του αέρα για να αποτρέψετε τα μαύρα στίγματα.

Μη χορεύων θεατής χορού

Το wallflower είναι ένα διετές φυτό στρωμνής που ανθίζει στα τέλη της άνοιξης, στις αρχές του καλοκαιριού. Γνωστά και ως cheiranthus, τα wallflowers είναι μέλη της οικογένειας brassica. Όπως τα περισσότερα brassica, το wallflower θα σας ανταμείψει με μια πολύχρωμη και αρωματική επίδειξη λουλουδιών. Τα περισσότερα λουλούδια τοίχου μεγαλώνουν σε περίπου 45 cm και είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα. Από το λαμπρό κόκκινο “Fire King” μέχρι το κίτρινο “Cloth of Gold” και κάθε χρώμα ενδιάμεσα. Όπως τα περισσότερα Brassica, έτσι και στα λουλούδια τοίχου αρέσει λίγος πρόσθετος ασβέστης κήπου στο χώμα.

Για μικρότερες περιοχές, υπάρχει διαθέσιμη μια ποικιλία νάνων που φτάνει περίπου τα 22 cm.

Πορτοκαλί Wallflower
Το wallflower είναι μέλος της οικογένειας brassica.

Salvia Leucantha Cottage Garden Plants

Το Salvia είναι ένα θαμνώδες φυτό με έντονα χρωματιστά τερματικά βράκτια λευκού, μοβ, ροζ ή μπλε. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό για τα περιγράμματα του κήπου του εξοχικού σας. Το μεξικάνικο φασκόμηλο ή το Salvia Leucantha είναι ένα φθινοπωρινό ανθισμένο πολυετές φυτό που μπορεί να προσθέσει χρώμα στον κήπο του εξοχικού σας στη Μελβούρνη. Ως πλεονέκτημα, τα σάλβια είναι γενικά ανθεκτικά στην ξηρασία και είναι κατάλληλα για το εύκρατο κλίμα της Μελβούρνης. Οι Salvias είναι επίσης φιλικές προς τα κατοικίδια.

Μωβ ανθισμένος θάμνος Salvia leucantha
Το Salvia leucantha είναι ένας μοβ ανθοφόρος θάμνος που φτάνει περίπου το 1 μέτρο ύψος.

Περισσότερες πληροφορίες για το Cottage Garden Plants

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Τριαντάφυλλα – The Royal Horticultural Society

© 2020 Reds Landscaping and Civil ποιότητας εμπορικός εξωραϊσμός Melbourne

Schreibe einen Kommentar