Τύποι αγριολούλουδων προς ανάπτυξη

11
Τύποι αγριολούλουδων προς ανάπτυξη

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ, ενδέχεται να πληρωθώ, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το Blooming Anomaly!

Τα αγριολούλουδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια φυσική περιοχή στον κήπο σας, ειδικά αν μπορείτε να βρείτε αυτά τα λουλούδια τοπικά στην πόλη ή την πόλη που ζείτε. Τα αγριολούλουδα μπορούν επίσης να φέρουν μια ποικιλία επικονιαστών και άλλα άγρια ​​ζώα στην περιοχή σας. Εδώ είναι διαφορετικοί τύποι αγριολούλουδων για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας.

Υπάρχουν πολλά λουλούδια που μου αρέσει να καλλιεργώ στον κήπο μου από σπόρους τώρα. Μερικά από αυτά είναι λουλούδια που μου αρέσει να καλλιεργώ στον κομμένο κήπο μου, ενώ άλλα τυχαίνει να μεγαλώνουν τοπικά. Μου αρέσει να βλέπω τα πολύχρωμα άνθη να ανοίγουν, προσελκύοντας κάθε είδους επικονιαστές στον αστικό μου κήπο.

είδη_αγριολουλουδιών

Παρακάτω είναι 14 είδη αγριολούλουδων για να προσθέσετε στον κήπο σας. Αν και αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα με αγριολούλουδα που μπορείτε να καλλιεργήσετε, αυτά είναι λουλούδια που καλλιεργούνται συνήθως στις περισσότερες Ηνωμένες Πολιτείες και θα πρέπει να σας ακούγονται οικεία.

Κάποια από αυτά τα έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, οπότε μπορεί να σας είναι γνωστά. Ίσως έχετε ήδη μερικά από αυτά να φυτρώνουν και στον κήπο σας!

Διαφορετικοί τύποι αγριολούλουδων

Εδώ είναι μια σύντομη λίστα με τα αγριολούλουδα αναφέρονται παρακάτω αναλυτικότερα. Αυτά τα λουλούδια περιλαμβάνουν:

 • παπαρούνες
 • Λούπινα
 • Ζιννιάς
 • Forget Me Nots
 • Black Eyed Susans
 • Σύμπαν
 • Είδος φυτού και άνθους
 • Shasta Daisies
 • Δαντέλα της Βασίλισσας Άννας
 • Κωνοφόρα
 • Μάραθο
 • Κουβέρτα Λουλούδια
 • Μάραθο
 • Νεροκάρδαμο

Παρακάτω υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε ένα από αυτά τα λουλούδια, καθώς και προτάσεις για τους τύπους σπόρων που πρέπει να αναπτυχθούν και πού να τους αγοράσετε!

παπαρούνες

pink_poppy

Αποφάσισα να προσθέσω πρώτα παπαρούνες αφού η Χρυσή Παπαρούνα είναι ιθαγενής της Καλιφόρνια, καθώς και το λουλούδι της πολιτείας. Αυτά τα χρυσά αγριολούλουδα ξεπροβάλλουν παντού κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με τις πολύχρωμες παπαρούνες της Ισλανδίας στον κήπο σας με αγριολούλουδα.

Μόλις καθιερωθούν, οι παπαρούνες χρειάζονται λίγη φροντίδα. Οι χρυσές παπαρούνες μπορούν να μείνουν μόνες τους με λίγο νερό, καθώς έχουν συνηθίσει να επιβιώνουν για μεγάλες περιόδους χωρίς νερό στο άνυδρο κλίμα. Αυτοί είναι ένας από τους λίγους τύπους αγριολούλουδων Καλιφόρνια που αναφέρω σε αυτήν την ανάρτηση.

Λούπινα

μωβ_λούπινα

Τα λούπινα αναπτύσσονται στην άγρια ​​φύση εδώ στη Νότια Καλιφόρνια, καθώς και σε άλλα μέρη της Βόρειας Αμερικής. Συνήθως καλλιεργούν μικρά λουλούδια με τη μορφή ακίδων σε μπλε και μοβ. Τα κολίβρια και οι μέλισσες τα λατρεύουν!

Προσθέστε τα σε έναν κήπο κοπής ή για να γεμίσετε έναν κενό χώρο στον κήπο σας για ψηλές, πολύχρωμες ανθοφορίες. Συνδυάστε τα με άλλα είδη μωβ αγριολούλουδα και στον κήπο σας!

Εδώ είναι μερικά λούπινα για να προσθέσετε στον κήπο σας:

Ζιννιάς

pink_zinnias

Τα Zinnias είναι εξαιρετικά δημοφιλή λουλούδια που οι κηπουροί όλων των δεξιοτήτων απολαμβάνουν να μεγαλώνουν. Αυτά τα αγριολούλουδα μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο. Ένας σπόρος μπορεί να παράγει πολλά άνθη σε μια εποχή.

Τα μακριά και ανθεκτικά στελέχη στις ζίννιες τα κάνουν υπέροχα λουλούδια για προσθήκη σε ανθοδέσμες. Κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων. Ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου σχετικά με το πώς να καλλιεργήσετε ζίννιες για να μάθετε περισσότερα.

Μην με ξεχάσεις

μην με ξεχάσεις

Αυτά τα μικρά μπλε λουλούδια με κίτρινα κέντρα κάνουν υπέροχα κομμένα λουλούδια. Μπορούν επίσης να προσθέσουν λίγο χρώμα στο αίθριο ή τη βεράντα όταν καλλιεργούνται σε δοχεία. Myosotis sylvatica αναπτύσσεται καλά στις ζώνες USDA 3 έως 8 και μπορεί να φτάσει έως και 18 ίντσες σε ύψος όταν μεγαλώσει πλήρως.

Καλλιεργήστε αυτά τα ξεχασμένα στον κήπο σας με αγριολούλουδα:

Μαυρομάτικα Σούζανς

μαυρομάτι-σουζάνες

Γνωρίζατε ότι οι μαυρομάτικες σουζάνες είναι στην πραγματικότητα αγριολούλουδα; Αυτά τα δημοφιλή λουλούδια είναι επίσης γνωστά με το όνομα rudbeckia hirta. Διαδίδονται σε όλο τον κόσμο.

Αυτά τα κίτρινα άνθη φτάνουν τα 3 πόδια ψηλά. Προσέχετε πού μεγαλώνετε τα σουζάν σας, αφού σπέρνουν μόνοι τους.

Εδώ είναι διάφορες ποικιλίες για να καλλιεργήσετε στον κήπο με αγριολούλουδα:

Σύμπαν

pink_cosmos_flowers

Το Cosmos είναι δημοφιλή λουλούδια για αρχάριους και βετεράνους κηπουρούς, αλλά είναι επίσης και αγριολούλουδα. Τα θαμνώδη φυτά ανθίζουν ψηλά λουλούδια στην κορυφή σε μια σειρά χρωμάτων, όπως λευκό, ροζ, κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί, για να αναφέρουμε μερικά.

Αυτά τα ανθεκτικά φυτά δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα μόλις εγκατασταθούν. Τοποθετήστε σε μπορντούρες, υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου ή σε συνδυασμό με άλλα αγριολούλουδα για να απολαύσετε εσείς και οι επικονιαστές.

Είδος φυτού και άνθους

white_phlox

Το Phlox είναι ένα αγριολούλουδο που ανθίζει λουλούδια σε όλα τα είδη των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λευκού, του ροζ, του μωβ και του κίτρινου. Τα λουλούδια μυρίζουν υπέροχα! Φροντίστε να δώσετε στο φλοξ σας αρκετό νερό για να το απολαύσετε όλη τη σεζόν.

Shasta Daisies

σάστα-μαργαρίτα

Δεν είναι όλες οι μαργαρίτες αγριολούλουδα, αλλά οι Shasta Daisy είναι. ο Λευκάνθεμο ανθίζει σε λευκά άνθη με έντονο κίτρινο κέντρο. Αυτά μπορούν να φανούν κατά μήκος των δρόμων, στα λιβάδια και στα χωράφια στις άγρια ​​φύση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να αντέξουν έως και 30 ίντσες ύψος. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια μαργαριτών, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου σχετικά με το Πώς να καλλιεργήσετε μαργαρίτες.

Δαντέλα της Βασίλισσας Άννας

queen_annes_lace

Η δαντέλα της Βασίλισσας Άννας μεγαλώνει συστάδες από μικρά λευκά λουλούδια κοντά στην κορυφή των στελεχών που μπορούν να φτάσουν τις 30 ίντσες σε ύψος. Είναι γνωστό και ως άγριο καρότο και η επιστημονική του ονομασία είναι Daucus carota. Ενώ Δαντέλα της Βασίλισσας Άννας είναι γνωστό για τα λευκά άνθη του, ανθίζει επίσης μοβ, ροζ και μπλε λουλούδια.

Αναπτύσσεται με πλήρη έως μερικό ήλιο σε υγρό, φτωχό ή καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το αγριολούλουδο μπορεί επίσης να ανεχθεί κάποια ξηρασία.

Κωνοφόρα

μωβ_κωνοφόρα

Το μωβ κωνοφόρα μπορεί να προσθέσει λίγο χρώμα και επικονιαστές στον κήπο σας. Ανθίζουν το καλοκαίρι και αναπτύσσονται καλύτερα στις ζώνες 3 έως 8 του USDA. Αυτά τα φυτά έρχονται και σε άλλα χρώματα, αν και τα πιο γνωστά και δημοφιλή λουλούδια ανθίζουν σε έντονες αποχρώσεις του μωβ.

Μάραθο

μάραθο

Ο μάραθος είναι βότανο, αλλά και αγριολούλουδο. Τα άνθη μοιάζουν με τον άνηθο σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Μπορούν να αναπτυχθούν 8 πόδια ψηλά και είναι συγγενείς των καρότων.

Συνδυάστε αυτό το λουλούδι ως υλικό πλήρωσης με άλλους τύπους αγριολούλουδων για ανθοδέσμες που μπορείτε να τα επιδείξετε στο σπίτι σας, τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι σας για να τα απολαύσετε κατά την επίσκεψή σας.

Ακολουθούν ορισμένες ποικιλίες μάραθου για καλλιέργεια:

Κουβέρτα Λουλούδια

κουβέρτα-λουλούδια

Το λουλούδι κουβέρτα είναι ένα αγριολούλουδο που βγαίνει σε έντονα χρώματα για να ξεχωρίσει στον κήπο με τα αγριολούλουδα σας. Τα άνθη ανοίγουν μέσα κόκκινα με κίτρινες μύτες. Σίγουρα τραβάει τα βλέμματα!

Μυριόφυλλο

pink_yarrow

Yarrow, επίσης γνωστό ως Achillea millefolium, δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα μόλις εγκατασταθούν. Αυτά τα αγριολούλουδα ανθίζουν σε κίτρινο, ροζ και λευκό χρώμα και είναι τα αγαπημένα των επικονιαστών.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσέλκυση επικονιαστών, διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μου How to Grow a Pollinator Garden.

Δείτε αυτές τις ποικιλίες αχύρου:

Νεροκάρδαμο

νεροκάρδαμο

Τα Nasturtium είναι ταχέως αναπτυσσόμενα λουλούδια που ανθίζουν σε όλα τα είδη των χρωμάτων. Είναι ένα δημοφιλές λουλούδι για τους κηπουρούς αφού μεγαλώνουν γρήγορα.

Οι κηπουροί λαχανικών είναι γνωστοί για να καλλιεργήσει νάτριο αφού αυτό το φυτό συντροφιάς προσθέτει πολύ όταν καλλιεργείται με λαχανικά. Ολόκληρο το φυτό είναι επίσης βρώσιμο!

Διαφορετικοί τύποι αγριολούλουδων

Εάν αυτή η λίστα φαίνεται συντριπτική, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε μερικές ποικιλίες αγριολούλουδων στον κήπο σας, υπάρχουν προμηθευτές σπόρων που παρέχουν πακέτα με διαφορετικούς τύπους αγριολούλουδων σε αυτά. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει το πίσω μέρος του πακέτου ή της ετικέτας εάν δεν είστε σίγουροι ή μόλις αρχίζετε να καλλιεργείτε λουλούδια. Μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας εάν κάποιοι δεν μεγαλώνουν. Η κηπουρική είναι μια διαδικασία γεμάτη δοκιμές και λάθη, αλλά ένα υπέροχο εργαλείο εκμάθησης!

Πώς να καλλιεργήσετε αγριολούλουδα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καλλιεργήσετε αγριολούλουδα στον κήπο σας. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε κρεβάτια, μπορντούρες και υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου.

Καλλιεργώ όλα τα λουλούδια μου σε γλάστρες και υπερυψωμένα κρεβάτια, αλλά αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι έχω μόνο μια τσιμεντένια αυλή έξω. Μου αρέσει που έχω τον έλεγχο του τύπου του εδάφους στο οποίο μεγαλώνουν τα λουλούδια μου.

Απλώς γεμίζω τα δοχεία μου με υπερυψωμένο κήπο ή μείγμα γλάστρας για λουλούδια και, στη συνέχεια, τοποθετώ ένα μικρό στρώμα χώματος εκκίνησης με σπόρους από πάνω. Στη συνέχεια προσθέτω λίγο νερό, βάζω τους σπόρους όπου τους θέλω, βάζω άλλη μια λεπτή στρώση από τον ορεκτικό σπόρων και μετά ποτίζω λίγο ακόμα.

Σε μια εβδομάδα περίπου αρχίζω να βλέπω σπορόφυτα να φυτρώνουν στον ήλιο της Νότιας Καλιφόρνια!

Τύποι αγριολούλουδων

Έχετε κάποιο είδος αγριολούλουδας στον κήπο σας; Ποια είναι τα αγαπημένα σας ή ποια σκοπεύετε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας και γιατί; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Schreibe einen Kommentar