Τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες; (6 Πράγματα που πρέπει να Αποφύγετε!)

0
Τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες;  (6 Πράγματα που πρέπει να Αποφύγετε!)

Μελέτες δείχνουν ότι 9 στους 10 οικιακούς κηπουρούς φυτεύουν ντομάτες στους κήπους τους. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ζουμερές, κόκκινες ντομάτες απευθείας από τον κήπο του σπιτιού σας. Φρούτα όπως οι ντομάτες αποτελούν μέρος της καθημερινής μας διατροφής λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Είναι φορτωμένα με λυκοπένιο και μας παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία.

Αλλά μερικές φορές συναντάτε ντομάτες που είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Πολλοί κηπουροί στο σπίτι χρησιμοποιούν τον όρο «αλευρώδης» για να περιγράψουν πώς νιώθουν. Τέτοιες ντομάτες μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά πρέπει να το ξέρετε τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες και πώς να τα αποφύγετε.

Αυτό το άρθρο έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να λάβετε σχετικά με τις αλευρώδεις ντομάτες, τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες, πώς να τα αποφύγετε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Τι είναι οι αλευρώδεις ντομάτες;

Οι αλευρώδεις ντομάτες είναι ντομάτες με μαλακή σάρκα. Οι άνθρωποι που καλλιεργούν ντομάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζουν ένα είδος ντομάτας ως αλευρωμένο. Ονομάζονται αλευρώδη λόγω της περίεργης υφής τους, η οποία είναι ίδια με το άμυλο καλαμποκιού αναμεμειγμένο με νερό, δηλαδή μια κοκκώδη, δυσάρεστη υφή.

Μια τέτοια κοκκώδης υφή είναι αποτέλεσμα της μετατροπής των φυσικών σακχάρων σε άμυλο από το φυτό. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι διαφορετικά, δεν είναι επιβλαβή και είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες;

Οι άνθρωποι που φυτεύουν ντομάτες στους κήπους του σπιτιού τους αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και η παραγωγή αλευρωμένης ντομάτας. Το αλεύρι στις ντομάτες μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Ανισορροπία θρεπτικών συστατικών
  • Πάρα πολλή ζέστη
  • Ψύξη
  • Το άγχος των φυτών
  • Κάτω ή υπερβολικό πότισμα

Ανισορροπία Θρεπτικών Συστατικών

Η δοκιμή ιστών είναι μια κοινή τεχνική για τον έλεγχο της ανισορροπίας των θρεπτικών συστατικών στα φυτά. Εάν η αλευρότητα στο φυτό ντομάτας σας οφείλεται σε υψηλό επίπεδο αζώτου, χαμηλό επίπεδο ασβεστίου ή χαμηλό επίπεδο καλίου, τότε μπορεί να προσδιοριστεί με εξέταση ιστού.

Η πιο πιθανή αιτία αλεύρου στα φυτά της τομάτας είναι ένα υψηλό επίπεδο αζώτου και ένα χαμηλό επίπεδο καλίου. Το άζωτο σε έναν ιστό φύλλων τομάτας πρέπει να είναι μεταξύ 4 και 5,5%. Προβλήματα όπως η άμβλωση των λουλουδιών, το κουλούρι των κορυφών του φυτού και η απώλεια συστάδων λουλουδιών μπορεί να προκύψουν λόγω υψηλού επιπέδου αζώτου.

Βλάβη στα φυτά της τομάτας και στους καρπούς τους μπορεί επίσης να προκληθεί από το χαμηλό επίπεδο καλίου. Το επίπεδο του καλίου στους ιστούς των φύλλων θα πρέπει να διατηρείται σε ένα εύρος από 4 έως 7%. Κατά την ανάπτυξη του καρπού, τα χαμηλότερα επίπεδα καλίου μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Πάρα πολύ θερμότητα

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που είναι πιο πιθανό να παρουσιαστεί κατά τη θερινή περίοδο είναι η υπερβολική ζέστη. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απαλότητα της ντομάτας, η οποία προκαλεί αλεύρωση.

Ψύξη

Μια άλλη αιτία αλατότητας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι η ψύξη. Εάν οι ντομάτες διατηρούνται σε κρύα μέρη όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 50 έως 55 βαθμούς Φαρενάιτ, είναι πιθανό να υποστούν έναν ανατριχιαστικό τραυματισμό. Καταστρέφει επίσης τη γεύση των φρούτων.

Φυτικό στρες

Το άγχος των φυτών μπορεί να είναι η απάντηση στην ερώτησή σας τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες? Μπορεί να συμβεί λόγω πολλών διαφορετικών λόγων που περιλαμβάνουν το υπερβολικό πότισμα, το υποπότισμα, το πολύ ή πολύ χαμηλό λίπασμα και το μέγεθος του δοχείου στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό.

Κάτω ή Υπερ-Πότισμα

Ποτίζετε το φυτό σας περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που ζητάει; Εάν ναι, τότε αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Η παραγωγή αλευρωμένης ντομάτας μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερβολικού ποτίσματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το φυτό ντομάτας σας σε ένα δοχείο με καλή ικανότητα αποστράγγισης και ποτίστε το μόνο όταν χρειάζεται.

Πώς να αποφύγετε τις αλευρώδεις ντομάτες;

Οι ντομάτες έχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Σχεδόν όλοι αυτοί οι τύποι μπορούν να προσβληθούν από αλαζονεία.

Εάν αγοράζετε ντομάτες σε ένα κατάστημα, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να πάρετε αλευρώδεις ντομάτες είναι να αγοράσετε μερικές ντομάτες και να ελέγξετε για αλευρώδη. Αποφύγετε την αγορά αυτής της ποικιλίας ή από εκείνο το κατάστημα του οποίου οι ντομάτες τείνουν να είναι αλευρώδεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την αγορά από ντόπιους προμηθευτές που δεν ξέρουν πώς να καλλιεργούν φρέσκια και υγιεινή ντομάτα.

Εάν καλλιεργείτε το φυτό ντομάτας σας, προσέξτε τις αιτίες που αναφέρονται παραπάνω για να μάθετε ποιος παράγοντας προκαλεί την αλευρότητα στις ντομάτες σας. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς οι ντομάτες επηρεάζονται κυρίως από τις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αιτία του αλευρώματος στις ντομάτες σας, δοκιμάστε τον έλεγχο ιστών. Πάρτε το δείγμα του φυτού σας ελεγμένο για τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών για να ελέγξετε τι προκαλεί το πρόβλημα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι η ποικιλία των φυτών ντομάτας που καλλιεργείτε. Οι ντομάτες Ρομά καθώς και οι ντομάτες αχλαδιού είναι πιο πιθανό να είναι αλευρώδεις. Εάν δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα, δοκιμάστε να φυτέψετε μια διαφορετική ποικιλία στον κήπο σας για να δείτε αν λειτουργεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αλευρώδεις ντομάτες;

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της συνηθισμένης και της αλευρωμένης ντομάτας είναι στην υφή τους. Αν και η γεύση τους είναι ελαφρώς διαφορετική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συνταγή που περιλαμβάνει θρυμματισμένες, αναμεμειγμένες ή βραστές ντομάτες.

Είναι εντάξει για κάθε είδους χρήση εκτός και αν χρειαστεί να τα πολτοποιήσετε. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις αλευρώδεις ντομάτες σας για να φτιάξετε μαγειρευτά και σούπες όπου η υφή δεν έχει σημασία.


συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο περιγράφει εν συντομία την απάντηση στην ερώτησή σας τι προκαλεί τις αλευρώδεις ντομάτες?

Οι αιτίες της αλεύρωσης στις ντομάτες συζητούνται λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο. Εάν το φυτό σας καλλιεργεί ντομάτες με κοκκώδη υφή, προσέξτε όλες τις πιθανές αιτίες. Η διαπίστωση του προβλήματος είναι το πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη της θεραπείας.

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή περαιτέρω απορίες, επικοινωνήστε και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Schreibe einen Kommentar