Τα οφέλη της θεραπείας κηπουρικής στην αποκατάσταση του εθισμού ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

1
Τα οφέλη της θεραπείας κηπουρικής στην αποκατάσταση του εθισμού ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

Από τον επισκέπτη συγγραφέα Peter Lang.

Όταν κάποιος προσπαθεί να ξεπεράσει εθισμός στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά, υπάρχουν αρκετές θεραπείες που είναι χρήσιμες κατά τη διαδικασία αποκατάστασης. Ένα από αυτά είναι η κηπουρική – επίσης γνωστή ως κηπουρική – και προσφέρει ποικίλα οφέλη για τους εξαρτημένους που αναρρώνουν.

κηπουρική θεραπεία


«Ένας θεραπευτικός κήπος είναι ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν τα φυτά που έχει σχεδιαστεί σκόπιμα για να διευκολύνει την αλληλεπίδραση με τα θεραπευτικά στοιχεία της φύσης. Οι αλληλεπιδράσεις μπορεί να είναι παθητικές ή ενεργές ανάλογα με τον σχεδιασμό του κήπου και τις ανάγκες των χρηστών. Υπάρχουν πολλοί επιμέρους τύποι θεραπευτικών κήπων, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών κήπων, των κήπων ενεργοποίησης, των κήπων αποκατάστασης και των κήπων αποκατάστασης
. „

American Horticultural Therapy Association

Ακολουθεί μια λίστα με 11 οφέλη της θεραπείας κηπουρικής στην αποκατάσταση του εθισμού:

1: Βελτιώστε τις δεξιότητες κοινωνικοποίησης

Πολλοί εθισμένοι ξεχνούν πώς να επικοινωνούν με τους άλλους με τον κατάλληλο τρόπο. Όταν εργάζονται σε έναν κοινοτικό κήπο, μαθαίνουν πώς να μιλάνε με τους άλλους κηπουρούς. Ένας κύριος κηπουρός μπορεί να δώσει οδηγίες στους ερασιτέχνες κηπουρούς και κάθε άτομο πρέπει να επικοινωνήσει με άλλους για να καταλάβει πώς να οργανώσει και να φροντίσει τον κήπο.

2: Παρέχετε μια ευκαιρία για άσκηση

Η εργασία σε κήπο προσφέρει ήπια έως έντονη σωματική δραστηριότητα, με πολλές διατάσεις και ανύψωση. Είναι απαραίτητο για την ανάρρωση των εξαρτημένων να ασκούνται και ενώ είναι δυνατό να ασκούνται με εξοπλισμό γυμναστικής, όπως ελλειπτικά μηχανήματα ή σταθερά ποδήλατα, αυτός ο επαναλαμβανόμενος τύπος προπόνησης μπορεί να γίνει γρήγορα βαρετός.

3: Έκθεση στο φυσικό ηλιακό φως

Το σώμα μας δημιουργεί βιταμίνη D όταν το δέρμα μας εκτίθεται στο ηλιακό φως. Αυτό το βασικό θρεπτικό συστατικό λείπει συχνά στους εθισμένους, καθώς έχουν ακολουθήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής κάνοντας πάρτι τη νύχτα ή απομονώνοντας τον εαυτό τους. Η έκθεση στο φυσικό φως του ήλιου κατά την κηπουρική βοηθά το σώμα να δημιουργήσει περισσότερη βιταμίνη D και ο εξαρτημένος που αναρρώνει θα αισθάνεται πιο ενεργητικός και διανοητικά σε εγρήγορση.

βιολογικό γλυκό καλαμπόκι

4: Μειώστε το άγχος

Η εργασία σε έναν κήπο είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και μπορεί να μειώσει το επίπεδο άγχους ενός εξαρτημένου που αναρρώνει. Όποιος αντιμετωπίζει συμπτώματα στέρησης θα αισθάνεται νευρικός, αλλά η εργασία στη φύση ενώ καλλιεργεί βότανα, λουλούδια και λαχανικά είναι θεραπευτική.

5: Βελτιώστε την αυτοεκτίμηση

Η καλλιέργεια φυτών σε έναν κήπο για την παροχή φρούτων ή λαχανικών για τα άλλα άτομα σε μια κοινότητα αποκατάστασης είναι ένα συναίσθημα που ανταμείβει. Επιπλέον, οι κηπουροί έχουν μερικές φορές την ευκαιρία να δώσουν τις θρεπτικές τροφές σε άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται να έχουν αρκετά για να φάνε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση συναισθήματα της αυτοεκτίμησης.

6: Αυξήστε τα επίπεδα συγκέντρωσης

Για να κηπουρέψει αποτελεσματικά, ο κηπουρός πρέπει να επικεντρωθεί στη σωστή φύτευση σπόρων ή σπορόφυτων, στην εύρεση ζιζανίων για να τραβήξει από το έδαφος και σε άλλες εργασίες. Αυτό μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αυξήσετε την ανάρρωση εξαρτημένους επίπεδα συγκέντρωσης, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο ή να βρουν δουλειά αφού εγκαταλείψουν ένα κέντρο αποκατάστασης.

βιολογικό ηλίανθο

7: Απελευθερώστε τον θυμό

Η εργασία σε έναν κήπο μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή από τα συναισθήματα θυμού. Το τράβηγμα ζιζανίων, το σκάψιμο στο χώμα και η εστίαση σε εργασίες κηπουρικής μπορεί να βοηθήσει έναν εθισμένο να απαλλαγεί από τα συναισθήματα του θυμού στον εαυτό του και στους άλλους δικα τους εθισμός.

8: Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου

Οι εθισμένοι που βρίσκονται σε ανάρρωση έχουν συχνά προβλήματα στον ύπνο. Η έκθεση στο ηλιακό φως και φυσικός η δραστηριότητα βοηθά να χαλαρώσει ο κηπουρός και να τον βοηθήσει να πετύχει έναν καλύτερο ύπνο.

9: Δώστε έναν σκοπό κάθε μέρα

Η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών ή ο καλλωπισμός μιας ιδιοκτησίας με θάμνους και λουλούδια προσδίδουν μια αξιοσημείωτη αίσθηση ευεξίας.

10: Ξεπεράστε την κατάθλιψη

Οι περισσότεροι εθισμένοι που βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης βιώνουν κάποια μορφή κατάθλιψης και η κηπουρική μπορεί να είναι άκρως θεραπευτική όταν συνοδεύεται από συμβουλές και κατάλληλα φάρμακα.

βιολογικές φράουλες

11: Μάθετε μια εργασιακή δεξιότητα

Η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων μπορεί να γίνει μια νέα εργασιακή δεξιότητα. Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά έχουν μεγάλη ζήτηση και οι τοπικές φάρμες μετά βίας μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Επιλέξτε μια εγκατάσταση αποκατάστασης με κηπουρική σελρόγραμμα

Πριν εισέλθουν σε μια μονάδα αποθεραπείας, οι εξαρτημένοι θα πρέπει να εξετάσουν τους τύπους θεραπειών προσφέρεται στις εγκαταστάσεις. Εκτός από τη μουσική, την τέχνη και τη θεραπεία με κατοικίδια, επιλέξτε ένα κέντρο απεξάρτησης που διαθέτει πρόγραμμα θεραπείας κηπουρικής.

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Peter Lang είναι ανεξάρτητος συγγραφέας από την Ατλάντα της Τζόρτζια. Στην ανάκαμψη ο ίδιος, είναι παθιασμένος με το να βοηθά άλλους που αγωνίζονται με τον εθισμό στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.

Schreibe einen Kommentar