Συμβουλές πυρασφάλειας φυτοφαρμάκων – Vulcan Termite & Pest Control

18
Συμβουλές πυρασφάλειας φυτοφαρμάκων – Vulcan Termite & Pest Control

03B91471

Τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια της εποχής των ζωυφίων, μπορεί να είναι δελεαστικό να αφαιρέσετε ένα κουτί φυτοφαρμάκου και να αρχίσετε να ψεκάζετε τα πάντα. Αλλά αν ρίξετε μια ματιά στο πίσω μέρος σχεδόν οποιουδήποτε προϊόντος ελέγχου παρασίτων, μπορεί να έχετε παρατηρήσει την προειδοποιητική ετικέτα που σας ενημερώνει ότι το φυτοφάρμακο είναι εύφλεκτο.

Επιπρόσθετο στο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα φυτοφάρμακα είναι χημικά, γεγονός που δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο ανησυχιών. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα στην αυλή σας, η συμβουλή μας είναι να λάβετε ιδιαίτερες προφυλάξεις αυτή τη στιγμή για να μειώσετε σημαντικά την πιθανότητα πυρκαγιάς.

Έχετε ένα σχέδιο πρόληψης πυρκαγιάς

Οποιοσδήποτε πυροσβέστης θα σας πει ότι ο εκ των προτέρων προγραμματισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη κάθε είδους πυρκαγιάς. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει και δεν θέλετε να ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να καταλάβετε τι να κάνετε όταν θα μπορούσατε να σβήσετε τη φωτιά.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο πρόληψης πυρκαγιάς που περιλαμβάνει:

 • Μια λίστα με τα φυτοφάρμακά σας και τη θέση τους
 • Διαδρομές πρόσβασης
 • Διαδρομές εκκένωσης
 • Πού βρίσκονται οι σωλήνες
 • Όπου βρίσκονται πυροσβεστήρες
 • Αριθμοί έκτακτης ανάγκης

Διαβάστε τις ετικέτες οδηγιών και τις προειδοποιήσεις πριν από τη χρήση

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε κάθε γραμμή στο πίσω μέρος ενός καθαριστικού, κουτιού μπογιάς ή άλλου εύφλεκτου προϊόντος; Το να γνωρίζετε ακριβώς πώς πρέπει και πώς δεν πρέπει να χειρίζεται ένα φυτοφάρμακο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς. Η προειδοποιητική ετικέτα θα σας υποδείξει επίσης πόσο εύφλεκτο είναι το προϊόν και εάν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Λάβετε προφυλάξεις ασφαλείας κατά την εφαρμογή φυτοφαρμάκων

Όταν εφαρμόζετε φυτοφάρμακα, φροντίστε να φοράτε κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας όπως προστατευτικά γυαλιά και γάντια. Πρέπει επίσης να ελέγξετε τον εξοπλισμό σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά και ότι δεν υπάρχουν διαρροές που θα μπορούσαν να χυθεί το φυτοφάρμακο. Καθαρίστε την περιοχή από σκουπίδια και μην χρησιμοποιείτε ποτέ φυτοφάρμακα γύρω από πυρκαγιές, συσκευές θέρμανσης, θερμαντικές σωληνώσεις κ.λπ. Κάντε μια φυσική επιθεώρηση της περιοχής πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πιθανές απειλές πυρκαγιάς.

Είναι αυτονόητο ότι επίσης δεν πρέπει ποτέ να καπνίζετε ενώ χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα.

Κρατήστε έναν ξηρό χημικό πυροσβεστήρα ABC διαθέσιμο

Το νερό από μόνο του μπορεί να μην σβήσει μια φωτιά που δημιουργείται από φυτοφάρμακα και η απορροή μπορεί να είναι τοξική. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να έχετε το δικαίωμα πυροσβεστήρας κοντά όταν χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα. Ένας πυροσβεστήρας ξηρού χημικού, γνωστός και ως πυροσβεστήρας σκόνης, είναι ικανός να εξάγει τόσο εύφλεκτα υγρά όσο και εύφλεκτα αέρια. Υπάρχουν δύο τύποι ξηρών χημικών πυροσβεστήρων: BC και ABC. Ο πυροσβεστήρας ξηρού χημικού ABC είναι ο καλύτερος γιατί μπορεί να σβήσει φωτιά από ξύλο και χαρτί, κάτι που τον καθιστά απαραίτητο για εφαρμογές σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Σωστή αποθήκευση φυτοφαρμάκων

Ορισμένα φυτοφάρμακα, ειδικά αυτά σε κουτιά, είναι εύφλεκτα. Ακόμη και όταν κάθονται σε ένα ράφι, μπορεί να είναι επικίνδυνα εάν είναι αποθηκευμένα σε λάθος χώρο. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε πού να αποθηκεύσετε τα φυτοφάρμακά σας.

 • Ποτέ μην βάζετε φυτοφάρμακα κοντά σε θερμότητα ή φωτιά – για παράδειγμα έναν θερμοσίφωνα αερίου στο γκαράζ.
 • Τοποθετήστε τα φυτοφάρμακα έτσι ώστε οι ετικέτες τους να είναι στραμμένες προς τα έξω και να μπορούν να διαβαστούν εύκολα.
 • Διατηρήστε το φυτοφάρμακο σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
 • Τοποθετήστε τα φυτοφάρμακα σε μέρος όπου δεν θα χτυπηθούν εύκολα.
 • Όποτε είναι δυνατόν, αποθηκεύστε φυτοφάρμακα σε γκαράζ ή υπόστεγο που δεν είναι συνδεδεμένο με το σπίτι σας.

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων είναι πάντα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι θεραπείες γίνονται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ζέστης του καλοκαιριού. Στην Vulcan Termite & Pest Control Inc. οι τεχνικοί μας ελέγχου παρασίτων στο Μπέρμιγχαμ είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται σωστά και με ασφάλεια όλα τα φυτοφάρμακα. Αν κάποιος επαγγελματίας κάνει την εφαρμογή για εσάς, διασφαλίζει ότι λαμβάνονται όλες οι κατάλληλες προφυλάξεις για να κρατάτε εσάς, την οικογένειά σας και το σπίτι σας ασφαλή.

Αρχική πηγή: https://www.vulcantermite.com/pest-safety/pesticide-fire-safety-tips/

Schreibe einen Kommentar