Πώς να μεγαλώσετε και να συγκομίσετε ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

2
Πώς να μεγαλώσετε και να συγκομίσετε ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening
πώς να καλλιεργήσετε ραβέντι
Το ραβέντι με κόκκινο μίσχο όπως αυτή η ποικιλία του Καναδά Η κόκκινη ποικιλία είναι μια αγαπημένη καλλιέργεια της πρώιμης σεζόν στον κήπο.

Από τον επισκέπτη συγγραφέα Dayton Kingery

Οι βαθυκόκκινοι ρουμπίνι μίσχοι του ραβέντι, γνωστοί ως μίσχοι, και τα ογκώδη φύλλα, φέρνουν ύψος και δομή σε κάθε λαχανικό ή πολυετή κήπο. Είναι ένα υπέροχο φυτό με μίσχους που μοιάζουν με κόκκινο, ροζ ή πράσινο σέλινο, ανάλογα με την ποικιλία.

Ως πολυετές φυτό που αγαπά το κρύο και είναι εύκολο να αναπτυχθεί, το ραβέντι είναι πρώιμο ανθισμένο και μία από τις πρώτες συγκομιδές λαχανικών της άνοιξης. Βοτανικά, το ραβέντι ταξινομείται ως λαχανικό, αλλά παρασκευάζεται σαν φρούτο λόγω της ξινής και της γλυκιάς γεύσης του. Συχνά ψήνεται σε πίτες, σερβίρεται σαν σάλτσα μήλου ή κονσέρβα σε μαρμελάδες και ζελέ.

Πώς να καλλιεργήσετε ραβέντι στον κήπο σας

Συμβουλές για τη φύτευση ραβέντι

Το ραβέντι μπορεί να ξεκινήσει από σπόρους σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή να μεταφυτευτεί από κορώνες που αγοράστηκαν στο διαδίκτυο ή στο φυτώριο της περιοχής σας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα λαχανικά, το ραβέντι είναι πολυετές. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το φυτέψετε, θα αναπτυχθεί σε αυτήν την περιοχή του κήπου σας για πολλά χρόνια. Επιλέξτε λοιπόν ένα ηλιόλουστο σημείο όπου τα φυτά θα έχουν τουλάχιστον 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα και δεν θα ενοχλούνται από σκιερά δέντρα ή άλλα λαχανικά. Το ραβέντι είναι ανθεκτικό μόνο στις ζώνες 3-8 επειδή χρειάζεται έναν ψυχρό χειμώνα με θερμοκρασίες σταθερά κάτω από 40 βαθμούς για να παράγει μια γλυκιά καλλιέργεια.

Για να προετοιμάσετε το έδαφος πριν από τη φύτευση, σκάψτε μια τρύπα πλάτους 2 πόδια και βάθος 2 πόδια για να δώσετε στις ρίζες άφθονο χώρο για να απλωθούν. Το ραβέντι προτιμά ένα αργιλώδες χώμα που στραγγίζει καλά και δεν αντέχει ένα βρεγμένο έδαφος. Εάν κάνετε κηπουρική όπου το έδαφος είναι κυρίως πηλό, προσθέστε λίπασμα ή τύρφη στο έδαφος κατά τη φύτευση και ντύστε το φυτό κάθε χρόνο με περισσότερο λίπασμα.

Αφήστε 3 πόδια μεταξύ των φυτών, αλλά οι περισσότεροι κήποι θα χρειαστούν μόνο ένα φυτό, καθώς το ραβέντι παράγει άφθονη συγκομιδή μετά τα πρώτα χρόνια. Ωστόσο, απομακρύνετε το φυτό 3 πόδια από τους γείτονές του, καθώς αυτό το λαχανικό εξαπλώνεται έντονα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το pH του εδάφους, καθώς το ραβέντι δεν είναι φασαριόζικο και θα αναπτυχθεί σχεδόν οπουδήποτε. Αλλά για βέλτιστη απόδοση, βοηθά να έχετε ένα χώμα ελαφρώς στην όξινη πλευρά.

Φροντίδα για το ραβέντι

Το ραβέντι είναι ένα μεγάλο και διψασμένο φυτό και για να φτάσει σε τόσο σημαντική ανάπτυξη χρειάζεται άφθονα θρεπτικά συστατικά, νερό και οργανική ουσία. Στις αρχές της άνοιξης, προσθέστε οργανικό λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο για να ενθαρρύνετε την κορυφαία ανάπτυξη και κομπόστ για να θρέψετε το στέμμα και τις ρίζες.

Εβδομαδιαία κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, παρέχετε τουλάχιστον 1 ίντσα νερού απουσία βροχοπτώσεων. Η ανεπαρκής υγρασία και/ή η σταθερή ζέστη στις αρχές της εποχής θα αναγκάσουν το ραβέντι να ταλαιπωρηθεί ή ακόμα και να κοχλιώσει, αποδίδοντας μια πικρή και μη βρώσιμη συγκομιδή. Τα φυτά μπορούν να ενθαρρυνθούν να διατηρήσουν την υγρασία τους με ένα στρώμα σάπια φύλλα στη βάση του φυτού. Όταν το φυτό παράγει μίσχους λουλουδιών, αφαιρέστε τους το συντομότερο δυνατό, καθώς αποτελούν ένδειξη βιδώματος. θέλετε να αποτρέψετε το φυτό από το να σπέρνει βιαστικά και να αναπαραχθεί.

Το ραβέντι έχει πολύ λίγα προβλήματα παρασίτων

Το ραβέντι είναι ένα ανθεκτικό φυτό και αντέχει καλά στα περισσότερα παράσιτα του κήπου. Ενώ οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια μπορεί να τρέφονται με τα φύλλα, το φυτό συνήθως αντέχει. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά από το ραβέντι είναι να διατηρήσετε την περιοχή γύρω από το φυτό απαλλαγμένη από ζιζάνια.

συγκομιδή ραβέντι
Αφαιρείτε πάντα το φύλλωμα από τα κοτσάνια του ραβέντι αμέσως μετά τη συγκομιδή καθώς τα χόρτα δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Συγκομιδή της σοδειάς σας ραβέντι

Όπως και με τα σπαράγγια, αφήστε το ραβέντι να αναπτυχθεί ανενόχλητο για τις πρώτες 2 εποχές πριν τη συγκομιδή. Τον 3ο χρόνο, μαζέψτε τα κοτσάνια μόνο για 3-4 εβδομάδες. Μετά το 4ο έτος και μετά, μπορείτε να συλλέξετε μίσχους για 6-10 εβδομάδες. Ποτέ όμως μην συγκομίζετε περισσότερο από τα 2/3 του φυτού, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να παράγει αρκετή κορυφαία ανάπτυξη και μίσχους την επόμενη σεζόν.

Οι μίσχοι (γνωστοί ως μίσχοι) είναι έτοιμοι όταν έχουν μήκος 10-15 ίντσες, ξεκινώντας από τα τέλη του χειμώνα έως τα τέλη της άνοιξης. Όταν αποφασίζετε ποιους μίσχους ραβέντι θα μαζέψετε, επιλέξτε αυτούς που είναι σταθεροί και τραγανοί. Μίσχοι που είναι μαλακοί, κουτσοί ή φαίνονται κατεστραμμένοι πρέπει να αφαιρούνται αλλά να μην καταναλώνονται. Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ολόκληρη τη σοδειά ταυτόχρονα, καθώς τα κοτσάνια μπορούν να κοπούν όπως τα χρειάζεστε.

Η ασφαλέστερη μέθοδος συγκομιδής είναι με το χέρι: πιάστε το κοτσάνι ακριβώς κάτω από το φύλλο και τραβήξτε προς τα πάνω και προς τη μία πλευρά. Θα πρέπει να σπάσει. Ποτέ μην κόβετε μίσχους από τη βάση του φυτού, καθώς πρέπει να αφήσετε περίπου το 1/3 από κάθε κοτσάνι για να διατηρήσετε την υγεία των φυτών. Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε εργαλεία για τη συγκομιδή, καθώς είναι διαβόητα για τη διάδοση ασθενειών. Τα εργαλεία μπορεί επίσης να σας ενθαρρύνουν να κόψετε τους μίσχους πολύ κοντά στη βάση, εκθέτοντας τον φυτικό ιστό σε πιθανή ασθένεια. Αμέσως μετά τη συγκομιδή, αφαιρέστε τα φύλλα από τα κοτσάνια, καθώς είναι μη βρώσιμα. Διαβάστε περισσότερα για το Rhubarb από το Utah State University.

Το ραβέντι μπορεί να «αναγκαστεί» να συγκομίσει νωρίς, παράγοντας ένα πιο χλωμό, πιο γλυκό και λιγότερο τραγανό λαχανικό. Φυτά ραβέντι καλυμμένα με πιέζοντας βάζα ή κουβάδες στα τέλη του χειμώνα θα σχηματίσει μίσχους χωρίς καμία έκθεση στον ήλιο. Αυτή η καλλιέργεια μπορεί να συγκομιστεί στις αρχές Μαρτίου, εβδομάδες πριν από την τυπική εαρινή συγκομιδή.

Πώς να προετοιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε το ραβέντι

Προειδοποίηση: Μην τρώτε ποτέ τα φύλλα του ραβέντι, μόνο τους μίσχους. Τα χόρτα περιέχουν οξαλικό οξύ – μια ουσία δηλητηριώδης για τον άνθρωπο εάν καταναλωθεί σε ποσότητα. Οι χοντροί μίσχοι – κόκκινο, ροζ ή πράσινο – είναι το μέρος που προορίζεται να καταναλωθεί. Δείτε περισσότερα από το Oregon State University.

Δεδομένου ότι η περίοδος ανάπτυξης του ραβέντι είναι τόσο σύντομη και η καλλιέργεια είναι τόσο άφθονη, το ραβέντι κατάψυξης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση για μερικούς μήνες. Μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο για 2-4 εβδομάδες. Πριν καταψύξετε ή μαγειρέψετε φρέσκο ​​ραβέντι, πλύνετε τα κοτσάνια προσεκτικά για να απαλλαγείτε από τυχόν κόκκους ή βρωμιά. Αν θέλετε να διατηρήσετε το λαμπερό χρώμα του ραβέντι, ασπρίζουμε τα κοτσάνια πριν τα καταψύξουμε.

Η γεύση του ραβέντι εξαρτάται από το συγκεκριμένη ποικιλία: Το Canada Red παράγει γενικά κοντά, άπαχα κοτσάνια που είναι γλυκά. Το Cherry Red έχει μακριές, ζουμερές μίσχους. Η Βικτώρια είναι ένα κηλιδωτό πράσινο και κόκκινο ραβέντι με έντονη γεύση. Το ραβέντι είναι πολύ τάρτο για να το απολαύσετε ωμό και συνήθως μαγειρεύεται πριν το καταναλωθεί. Αλλά αν θέλετε να φάτε ωμό ραβέντι, θα πρέπει πρώτα να το βουτήξετε σε ζάχαρη ή γλυκό σιρόπι. Μπορεί να είναι ψημένο σε πίτα, βρασμένο σε μαρμελάδαή αναμειγνύεται σε ένα κρύο ρόφημα ή smoothie.

Βιογραφικό συγγραφέα: Από τότε που έκανε πεζοπορία στο τμήμα του Μονοπατιού των Απαλαχίων του Κονέκτικατ ως νεαρό αγόρι, το Dayton Kingery ήταν παθιασμένο με τις πεζοπορίες, τα φυτά, τους κήπους και όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τη φύση. Το πάθος του τροφοδοτήθηκε από τη ζωή σε μια πολιτεία με τόσα πολλά υπέροχα εθνικά πάρκα, μονοπάτια και κήπους. Ο Ντέιτον είναι ο ιδρυτής του BusyBodies365 που είναι αφιερωμένη στην επιδίωξη ενός υγιεινού και ενεργού τρόπου ζωής.

Schreibe einen Kommentar