Πώς να κρατήσετε τα Skunks έξω από τον κήπο ⋆ Big Blog Of Gardening

0
Πώς να κρατήσετε τα Skunks έξω από τον κήπο ⋆ Big Blog Of Gardening
παλαμάκια στον κήπο

Αν και μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα, τα skunks είναι καταστροφικά ζώα με τη δυνατότητα να το μεταφέρουν ιός λύσσας. Θα σκίσουν τον κήπο αναζητώντας γριές και θα αφήσουν τρομερές μυρωδιές που διαρκούν για μέρες.

Το κλειδί για μια αυλή χωρίς skunk είναι να κάνετε την ιδιοκτησία σας όσο το δυνατόν λιγότερο ελκυστική για τους skunks. Αυτό περιλαμβάνει έναν συνδυασμό περιορισμού της πρόσβασής τους σε τρόφιμα, απαλλαγής από κρυψώνες και χρήσης φυσικών αποτρεπτικών σκευασμάτων. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τα skunks έξω από τον κήπο σας.

Αφαιρέστε και περιορίστε τις πηγές τροφής

Το νούμερο ένα πράγμα που φέρνει τους skunks στην αυλή είναι το φαγητό. Τα Skunks είναι παμφάγα ζώα που τρέφονται κυρίως με έντομα και μικρά τρωκτικά. Τρώνε επίσης γρασίδι, γαιοσκώληκες, μούρα και μανιτάρια. Οι λαχανόκηποι, οι τροφές για ζώα συντροφιάς, οι κάδοι σκουπιδιών και οι ταΐστρες πουλιών προσελκύουν ιδιαίτερα τους παλικαράδες.

Αποθηκεύστε τα σκουπίδια και την ανακύκλωση σε υπόστεγο ή γκαράζ μέχρι την ημέρα συλλογής. Χρησιμοποιήστε δοχεία με καπάκι που μπορούν να κλειδωθούν ή να κρατηθούν κλειστά με ένα βάρος και καθαρίστε τα κάθε τόσο για να απομακρύνετε τις οσμές.

Στη συνέχεια, απαλλαγείτε από κάθε άλλη πηγή τροφής στην αυλή. Αποφύγετε να αφήνετε έξω οποιαδήποτε τροφή για κατοικίδια και απαλλαγείτε από την τροφοδοσία πουλιών. Οι ταΐστρες πουλιών είναι εστίες δραστηριότητας παρασίτων και άγριας ζωής. Εάν έχετε οπωροφόρα δέντρα, φροντίστε να μαζέψετε τους καρπούς τους μόλις πέσουν στο έδαφος.

Μπορείτε επίσης να προστατέψετε τα προϊόντα σας χτίζοντας υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου. Οι Skunks είναι φτωχοί ορειβάτες που θα δυσκολευτούν να φτάσουν στα φυτά σας αν είναι ένα ή δύο πόδια πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προστατέψετε τα φυτά σας ακόμη περισσότερο με καλύμματα κρεβατιού, τα οποία μπορούν να αρθρωθούν στο πλάι για ευκολία. Αυτό θα εμποδίσει επίσης τα ρακούν, τα τρωκτικά και άλλα άγρια ​​ζώα να βλάψουν τα φυτά σας.

Επικοινωνήστε με μια εταιρεία αφαίρεσης άγριων ζώων

Μια επαγγελματική εταιρεία απομάκρυνσης άγριας ζωής μπορεί να σας πει από πού προέρχονται τα skunks και να σχεδιάσει ένα σχέδιο που τους κρατά έξω. Αυτός ή αυτή θα εξετάσει την περιουσία σας για πιθανές τοποθεσίες βάθους και, εάν βρεθούν τσιγκούνες, θα αφαιρεθούν με ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτοί οι ειδικοί είναι σχολαστικά εκπαιδευμένοι, έτσι ώστε κανένας skunks να μην βλάπτεται στη διαδικασία.

Οι ειδικοί στην απομάκρυνση της άγριας ζωής συνήθως διώχνουν τα skunks από τα κρησφύγετα τους εγκαθιστώντας μια μονόδρομη πόρτα προς την είσοδο. Αυτό αφήνει τα ζώα να βγουν με ασφάλεια αλλά εμποδίζει την επιστροφή τους. Απλώς σπρώχνουν τον δρόμο τους μέσα από την πόρτα όταν θέλουν να φύγουν από το άντρο τους. Εάν υπάρχουν μωρά, ο αφαίρεσης θα περιμένει μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά για να φύγουν μόνα τους.

Εξαιρέστε το κατάστρωμα και το υπόστεγο του κήπου

Εκτός από τις υπηρεσίες απομάκρυνσης σκουνκ, οι επαγγελματίες μπορούν να αποκλείσουν τις πιθανές τοποθεσίες βάθους που βρέθηκαν κατά την επιθεώρηση. Μπορούν να στεγανοποιήσουν το κατάστρωμα και το υπόστεγο του κήπου σας σκάβοντας μια τάφρο γύρω τους και τοποθετώντας ένα πλέγμα στις πλευρές τους.

Οι κάτω πλευρές των καταστρωμάτων, των υπόστεγων, των αυλών και των προεκτάσεων είναι δημοφιλείς τοποθεσίες για πέτρες για skunks. Οπουδήποτε υπάρχει ένα κενό μεταξύ της δομής και του εδάφους, τα ζώα θα σκάψουν το δρόμο τους και θα δημιουργήσουν ένα λαγούμι. Τα θηλυκά το κάνουν αυτό την άνοιξη όταν χρειάζονται ένα ασφαλές μέρος για να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Το φθινόπωρο και τα δύο φύλα θα τρυπώσουν για ζεστασιά.

Εάν θέλετε να αποκλείσετε μόνοι σας αυτές τις περιοχές, σκάψτε μια τάφρο κατά μήκος των πλευρών της δομής που θέλετε να προστατέψετε. Σκάψτε περίπου ένα πόδι βαθιά στο έδαφος και, στη συνέχεια, βιδώστε ένα πλέγμα μισής ίντσας στις πλευρές της δομής. Ένα γαλβανισμένο χαλύβδινο πλέγμα 16 διαμετρημάτων θα σας προσφέρει την καλύτερη προστασία και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Το να κολλήσει το πλέγμα στο κάτω μέρος της κατασκευής θα αποτρέψει τους skunks να σκάψουν υπόγεια. Όταν τελειώσετε, θάψτε το πλέγμα.

Εάν υπάρχουν άλλα σημεία εισόδου στην ιδιοκτησία σας, όπως ένα κενό μεταξύ των σκαλοπατιών στο κατάστρωμά σας, σφραγίστε τα με πρόσθετο πλέγμα ή μια ξύλινη σανίδα. Θυμηθείτε ότι στα skunks αρέσουν οι σκοτεινές, κλειστές περιοχές κοντά στον κήπο.

Προσθέστε στον κήπο σας φυτά που απωθούν το skunk

Υπάρχουν μερικά φυτά που οι παλικαράδες προτιμούν να αποφεύγουν, χάρη στη μυρωδιά τους ή τα φραγκοσυκιά τους φύλλα. Δοκιμάστε να φυτέψετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω γύρω από τον κήπο για να κρατήσετε έξω τα skunks.

τσουκνίδα
Τα skunks αντιπαθούν την τσουκνίδα και θα προσπαθήσουν να την αποφύγουν.

Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της φλεγμονής και τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας για χιλιάδες χρόνια. Αυτό είναι ένα πολυετές βότανο με φραγκοσυκιά φύλλα και τριχωτούς μίσχους που αποτρέπουν τους παλικαράδες. Όταν τα skunks σπάνε τις τρίχες από το φυτό, απελευθερώνει ένα υγρό που τσιμπάει το δέρμα τους.

Φυτέψτε τσουκνίδα στις άκρες του κήπου, μακριά από παιδιά ή κατοικίδια. Το έδαφος πρέπει να είναι γόνιμο, σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Φροντίστε να το φυτέψετε σε σημείο που μπορεί να ελεγχθεί καθώς του αρέσει να τρέχει.

Καλοκαιρινό σκουός

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλοκαιρινών κολοκυθιών, συμπεριλαμβανομένων των κολοκυθιών και της κολοκύθας παττυπάν. Τα skunks δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω τους επειδή τα φύλλα τους έχουν τρίχες που ερεθίζουν το δέρμα τους. Δοκιμάστε να προσθέσετε τα κολοκυθάκια της επιλογής σας στο έμπλαστρο λαχανικών σας την άνοιξη, σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, όπου μπορούν να κάνουν πολύ ήλιο.

Crown Imperial

Το Crown Imperial είναι ένα αξιόλογο φυτό που μοιάζει να ανήκει σε βιβλίο του Δρ. Seuss. Γνωστό και ως Fritillaria imperialis, τα λουλούδια σε αυτό το φυτό παράγουν μια μυρωδιά που προτιμούν να αποφεύγουν οι παλικαράδες. Φυτέψτε τους βολβούς Crown Imperial το φθινόπωρο, σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Θα φυτρώσουν την άνοιξη και θα ανθίσουν ξανά κάθε χρόνο.

Χοντροί θάμνοι και φράκτες

Τα skunks αποφεύγουν τους φράκτες και τους φραγκόσυκους θάμνους για να μην πληγωθούν. Δοκιμάστε να περιβάλετε τον κήπο σας με ένα φράχτη από σταφύλι Όρεγκον για να κρατήσετε τα ζώα έξω. Εγγενές στη δυτική Βόρεια Αμερική, αυτό το αειθαλές φυτό παράγει όμορφα κίτρινα άνθη την άνοιξη. Φυτέψτε σπόρους σταφυλιού Όρεγκον το φθινόπωρο, σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Το πουρνάρι είναι ένας άλλος αειθαλής θάμνος με αγκαθωτά φύλλα που κρατούν έξω τα παράσιτα. Φυτέψτε τα κοντά στο κατάστρωμα ή σε περιοχές με δραστηριότητα skunk, όπου μπορούν να βγουν στον ήλιο. Σημειώστε ότι μόνο το θηλυκό πουρνάρι παράγει αυτά τα όμορφα κόκκινα μούρα.

Χρησιμοποιήστε σπιτικά αποτρεπτικά για skunk

Στους skunks αρέσει να κρατιούνται μόνοι τους και να αποφεύγουν τα προβλήματα. Στεγάζονται σε σκοτεινές, ήσυχες περιοχές και κοιμούνται όλη την ημέρα. Εάν υπάρχει ένα skunk στην περιοχή σας, μπορείτε να τον ενθαρρύνετε να μείνει μακριά από την ιδιοκτησία σας με φυσικά ερεθιστικά αξιοθέατα και μυρωδιές.

Το μηλόξυδο είναι ένα υπέροχο αποτρεπτικό μέσο. Για έναν παλαβό, μυρίζει σαν ούρα αρπακτικών. Δοκιμάστε να αναμίξετε ένα μέρος μηλόξυδο με ένα μέρος νερό και να το ψεκάζετε στα φυτά σας για να κρατήσετε μακριά τα skunds. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε μερικά κουρέλια σε μηλόξυδο και να τα βάλετε σε τρυπημένες σακούλες κατάψυξης. Τοποθετήστε αυτές τις τσάντες γύρω από το κατάστρωμα και τον κήπο.

Τα απορρίμματα γάτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρόμοιο τρόπο. Ρίξτε λίγη χρησιμοποιημένη άμμο γάτας γύρω από την είσοδο του άντρου ή σε δυσδιάκριτες περιοχές του κήπου. Η αμμωνία στα απορρίμματα της γάτας σας είναι αρκετά παρόμοια με τα ούρα του κογιότ που θα τρομάξει τους παλικαράδες.

Τέλος, δεδομένου ότι τα skunks είναι νυχτερινά, μπορείτε να παρενοχλήσετε αυτά τα ζώα από τα κρησφύγετα τους με έντονα φώτα και θόρυβο. Απλώς στρέψτε έναν φακό προς το κρησφύγετο και αφήστε τον εκεί όλη μέρα. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ανοιχτό ένα ραδιόφωνο κοντά στο άντρο του ζώου για να το ενθαρρύνετε να φύγει. Παρομοίως, δοκιμάστε να ρυθμίσετε αποτρεπτικά που ενεργοποιούνται με κίνηση με φώτα που αναβοσβήνουν ή θορύβους υπερήχων όταν έρχονται τσαμπουκά που επιτίθενται στον κήπο. Δεν είναι σπιτικά, αλλά μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα. Αποτρεπτικά άγριας ζωής που ενεργοποιούνται με κίνηση μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα υλικού και στο διαδίκτυο.

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Isabelle Provencher είναι συγγραφέας στο Wildlife Shield, a εταιρεία απομάκρυνσης σκουνκ που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο και όχι μόνο. Εξειδικευμένη σε ανθρώπινες, ολιστικές και μόνιμες λύσεις σε όλα τα προβλήματα παρασίτων, η εταιρεία γνώρισε τεράστια ανάπτυξη από την ίδρυσή της το 2013.

Schreibe einen Kommentar