Πώς να αφαιρέσετε με ασφάλεια τα τσιμπήματα

12
Πώς να αφαιρέσετε με ασφάλεια τα τσιμπήματα

Πριν το καταλάβετε θα έχει ξεπηδήσει η άνοιξη στην Αλαμπάμα και θα επιστρέψει ένας οικείος ήχος – το βουητό ενεργών εντόμων. Μερικά από τα πρώτα σφάλματα που μπορεί να παρατηρήσετε γύρω από την ιδιοκτησία σας είναι οι μέλισσες, οι σφήκες και οι σφήκες που ασχολούνται με την κατασκευή φωλιών και των αποικιών τους.

Όλα αυτά τα έντομα εξυπηρετούν έναν σκοπό στο οικοσύστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να βουίζουν απειλητικά στην αυλή σας. Το να τσιμπηθείς από μέλισσα, σφήκα ή σφήκα είναι αρκετά κακό, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι το χειρότερο μέρος ενός τσιμπήματος. Το δηλητήριο που βρίσκεται στο κεντρί μπορεί να συνεχίσει να απελευθερώνεται, προκαλώντας πόνο ακόμη και μετά τον διαχωρισμό του από το έντομο.

Για τα άτομα με αλλεργίες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να έχουν κολλήσει ένα κεντρί στο δέρμα σας. Το χειρότερο είναι ότι αλλεργίες από τσίμπημα εντόμων μπορεί να αναπτυχθεί ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ αλλεργική αντίδραση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα συμβεί την επόμενη φορά που θα σας τσιμπήσουν.

Το να τσιμπήσεις από έντομα είναι μέρος της δουλειάς όταν είσαι επαγγελματίας τεχνικός ελέγχου παρασίτων. Οι τεχνικοί μας έμαθαν αν σας τσιμπήσουν το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε αφού φτάσετε σε μια ασφαλή περιοχή είναι να βεβαιωθείτε ότι το κεντρί έχει τραβήξει εντελώς έξω.

Οδηγός βήμα προς βήμα για την αφαίρεση ενός κεντρίσματος

Τις περισσότερες φορές τα έντομα τσιμπούν επειδή αισθάνονται ότι απειλούνται. Ακόμα κι αν δεν είχατε καμία πρόθεση να πληγώσετε μια μέλισσα, σφήκα ή σφήκα, υπάρχει πιθανότητα να τσιμπηθείτε αν είστε πολύ κοντά στο σπίτι τους. Μερικά κεντρί αφαιρούνται εύκολα, ενώ άλλα, όπως το κεντρί της μέλισσας, είναι αγκαθωτά και μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικά. Ανεξάρτητα από το κεντρί, πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα του δηλητηρίου που εγχέεται.

Βήμα 1 – Ελέγξτε εάν το κεντρί έχει κολλήσει στο δέρμα σας.

Μερικές φορές το κεντρί πέφτει, αλλά πολλές φορές είναι ακόμα κολλημένο στο δέρμα. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να βρείτε την ακριβή θέση του κεντρίσματος και να αναζητήσετε το κεντρί. Εάν το κεντρί βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, πιέστε προς τα κάτω και στις δύο πλευρές του για να το σπρώξετε προς τα πάνω.

Βήμα 2 – Βρείτε κάτι επίπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε το κεντρί.

Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τσιμπιδάκι είναι το καλύτερο εργαλείο, στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που χρειάζεστε. Για να αφαιρέσετε με ασφάλεια ένα κεντρί χρειάζεστε κάτι επίπεδο όπως μια πιστωτική κάρτα ή ένα μαχαίρι βουτύρου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καρφί αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο τριγύρω.

Βήμα 3 – Ξύστε μην το σφίξετε για να βγάλετε το κεντρί.

Ο #1 κανόνας για την αφαίρεση ενός κεντρί είναι να το ξύνετε αντί να το πιέζετε. Ο λόγος που δεν πιέζετε είναι ότι θα μπορούσε να διοχετεύσει το υπόλοιπο δηλητήριο στο δέρμα σας.

Βήμα 4 – Ξύστε ξεκινώντας πίσω από το σημείο εισόδου.

Για να σηκώσετε το κεντρί πάνω και έξω θα χρειαστεί να μπείτε κάτω από το κεντρί. Κάντε αυτό ξεκινώντας να ξύνετε πίσω από το σημείο εισόδου και προχωρώντας προς τα εμπρός.

Βήμα 5 – Παγώστε την περιοχή εάν το κεντρί δεν βγαίνει.

Το παγώνοντας την περιοχή για να παγώσει το κεντρί μπορεί μερικές φορές να κάνει το ξύσιμο πιο αποτελεσματικό και να βελτιώσει τις πιθανότητές σας να το βγάλετε ολόκληρο σε ένα κομμάτι.

Μόλις βγει το κεντρί, θα πρέπει να πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Συνεχίστε με μια κρύα κομπρέσα για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο.

Η ομάδα της Vulcan Termite and Pest Control Inc. μπορεί να κάνει έναν έλεγχο πριν από την άνοιξη για σημάδια δραστηριότητας εντόμων, καθώς και συνθήκες που μπορεί να προσελκύσουν έντομα που τσιμπούν. Με την υπηρεσία μας για την καταπολέμηση παρασίτων του γκαζόν, μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο σας στην αυλή σας χωρίς να πολεμάτε μέλισσες, σφήκες και σφήκες!

Αρχική πηγή: https://www.vulcantermite.com/pest-safety/safely-remove-stingers/

Schreibe einen Kommentar