Οφέλη από τη χρήση μεγάλων θερμοκηπίων στον κήπο σας ⋆ Big Blog Of Gardening

0
Οφέλη από τη χρήση μεγάλων θερμοκηπίων στον κήπο σας ⋆ Big Blog Of Gardening
μεγάλα θερμοκήπια

Από τον επισκέπτη συγγραφέα Clarence Dhami.

Μπορεί να έχετε ασχοληθεί με την κηπουρική επειδή είναι μέρος του βιοπορισμού σας ή μπορεί απλώς να είναι ένα χόμπι που σας ενδιαφέρει πρόσφατα. Καθώς αναζητάτε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους φροντίδας των φυτών σας, πιθανότατα έχετε συναντήσει τα θερμοκήπια ως μια βιώσιμη λύση για τις κηπουρικές σας προσπάθειες. Αυτές τις μέρες, η κηπουρική δεν είναι πλέον πρόβλημα ακόμα κι αν ζείτε σε αστική περιοχή. Απλώς χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό, ώστε να μπορείτε να φροντίζετε σωστά τα φυτά σας. Φυσικά, τα εξωτερικά περιβάλλοντα μπορεί να μην είναι προβλέψιμα συνεχώς – εκεί μπαίνουν τα θερμοκήπια.

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος θερμοκηπίου για τον κήπο σας;

Τα θερμοκήπια διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Για σοβαρούς κηπουρούς, 10 πόδια. x 10 πόδια. Το μοντέλο είναι συνήθως το ελάχιστο, αν και ένα θερμοκήπιο 6 ποδιών μπορεί να είναι αρκετό ανάλογα με το τι θα φυτέψετε και το πόσο σκοπεύετε να φυτέψετε.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι αν θα έχετε μια εύκολη μετακίνηση και μετακίνηση στο θερμοκήπιό σας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μεγάλο θερμοκήπιο με πάγκους φυτών θα ήταν μια καλή επιλογή. Η εργονομική του φύση σας διευκολύνει να φροντίζετε τα φυτά σας, χωρίς να χρειάζεται να υποφέρετε από πόνους στην πλάτη.

Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε εάν ένα θερμοκήπιο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες της κηπουρικής σας, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι μια εξαιρετική επιλογή:

  • Συνοχή θερμοκρασίας και υγρασίας

Ανάλογα με το πού ζείτε, οι εξωτερικές θερμοκρασίες μπορεί να διαφέρουν δραστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τα φυτά εξωτερικού χώρου που υπόκεινται τακτικά σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να καθυστερήσουν και να καταπονηθούν. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπτυχθούν σωστά σε σύγκριση με τα φυτά του θερμοκηπίου. Επιπλέον, τα φυτά χρειάζονται τη σωστή ποσότητα υγρασίας για να ευδοκιμήσουν. Ωστόσο, οι εξωτερικές συνθήκες είναι σπάνια αξιόπιστες όταν πρόκειται για την παροχή των σωστών επιπέδων υγρασίας για τα φυτά σας. Για αυτό, τα μεγάλα θερμοκήπια διαθέτουν ελέγχους υγρασίας που μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά σας να παραμείνουν υγιή διατηρώντας τον αέρα υγρό.

Μερικές φορές, ακόμη και οι καλύτερες προγνώσεις καιρού αποτυγχάνουν να εξηγήσουν την ξαφνική αλλαγή γνώμης της Μητέρας Φύσης. Μπορεί να ξέρετε πώς να κρατάτε τα φυτά σας ασφαλή, αλλά αν συμβεί κάτι απροσδόκητο, μπορεί να μην έχετε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για ακραίες καιρικές συνθήκες εάν τα φυτά σας αποθηκεύονται σε θερμοκήπιο. Επειδή τα φυτά σας διατηρούνται μέσα σε μια μεγάλη, κλειστή δομή, θα μπορούν να επιβιώσουν από τα στοιχεία.

Δεδομένου ότι ένα θερμοκήπιο σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο των ζωτικών παραγόντων φροντίδας των φυτών όπως η θερμοκρασία, το νερό και η υγρασία, αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα ασφαλέστερο περιβάλλον σε σύγκριση με την καλλιέργεια φυτών σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τους καρπούς της εργασίας σας και δεν έχετε κανένα πρόβλημα να επαναλάβετε τη διαδικασία, αντί να ξοδέψετε προσπάθεια για να διατηρήσετε τα φυτά σας ασφαλή. Ενώ τα μη θερμοκηπιακά φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν μόνο εντός συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων λόγω εποχιακών παραγόντων, αυτό δεν είναι πρόβλημα εάν έχετε ένα μεγάλο θερμοκήπιο. Και μπορείτε να καλλιεργήσετε τόσα φυτά όσα μπορεί να φιλοξενήσει το θερμοκήπιό σας.

Γνωρίζοντας τι είδους ελεγχόμενο περιβάλλον είναι ικανό το θερμοκήπιό σας, σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να πειραματιστείτε με την κηπουρική σας. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν ένα συγκεκριμένο φυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί φυσικά στη θέση σας, μπορεί να είστε σε θέση να το αναπτύξετε εάν το θερμοκήπιό σας μπορεί να προσφέρει ένα κατάλληλο περιβάλλον για αυτό. Είτε θέλετε να καλλιεργήσετε λαχανικά, φρούτα ή διακοσμητικά φυτά, απλά πρέπει να γνωρίζετε τις κατάλληλες συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

  • Πρόληψη παρασίτων και ασθενειών

Εάν το θερμοκήπιό σας μπορεί να προστατεύσει φυσικά τα φυτά σας από τις καιρικές συνθήκες, τότε μπορεί επίσης να κρατήσει μακριά από τα παράσιτα και τις ασθένειες – όλα αυτά χάρη στη δομή και το κατασκευασμένο περιβάλλον που μπορεί να προσφέρει.

Ζώα όπως τα πουλιά, τα ελάφια και οι τυφλοπόντικες δεν θα μπορούν να τσιμπήσουν τα φυτά σας όταν δεν κοιτάτε. Επειδή ο μεγάλος χώρος δίνει στα φυτά περισσότερο χώρο αναπνοής, γίνονται λιγότερο επιρρεπή σε μολύνσεις από βακτήρια και μύκητες που προκαλούν ασθένειες.

Φροντίστε καλύτερα τα φυτά σας με τη βοήθεια ενός μεγάλου θερμοκηπίου

Ένα μεγάλο θερμοκήπιο μπορεί να αξίζει την επένδυση αν ασχολείστε σοβαρά με την κηπουρική. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο κήπος σας είναι πηγή εισοδήματος. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν είναι, μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά με τη συνεχή καλλιέργεια των αγαπημένων σας φυτών, καθώς και με τις προσπάθειές σας για βιωσιμότητα.

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Clarence Dhami είναι ένας πολυτεχνίτης που του αρέσει να γράφει άρθρα για τα DIY έργα που κάνει στο σπίτι. Ως πατέρας τριών αγοριών, ο Clarence προσπαθεί να προσφέρει ένα άνετο και ασφαλές σπίτι στην οικογένειά του χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει χιλιάδες δολάρια. Μπορείτε να βρείτε θερμοκήπια μεγάλου μεγέθους στο swgreenhouses.co.uk εδώ.

Schreibe einen Kommentar