Ξεφορτωθείτε τον φράχτη της ιδιωτικής ζωής και χρησιμοποιήστε φυτά ⋆ Big Blog Of Gardening

1
Ξεφορτωθείτε τον φράχτη της ιδιωτικής ζωής και χρησιμοποιήστε φυτά ⋆ Big Blog Of Gardening
οθόνη απορρήτου των θάμνων arborvitae
Το Green Emerald Arborvitae (δεξιά) δημιουργεί μια εντυπωσιακή οθόνη απορρήτου.

Από την προσκεκλημένη συγγραφέα Rachel Perez

Τα σπίτια μας είναι ασφαλή καταφύγια και ξεχωριστά για εμάς. Ενώ θέλουμε να είμαστε γειτονικοί, είναι κατανοητό γιατί εκτιμούμε την ιδιωτικότητα. Για όσους από εμάς δεν τρελαίνονται για την ξύλινη ή μεταλλική περίφραξη που μας χωρίζει από τους γείτονές μας, υπάρχουν τρόποι να επιτύχετε την ιδιωτικότητα με τα φυτά.

Τα φυτά, όπως τα δέντρα και οι θάμνοι, είναι υπέροχες οθόνες και καλύμματα. Από φράχτες μέχρι σειρές θάμνων σε γλάστρες, τα φυτά δημιουργούν και τονίζουν φράχτες, τοίχους, σύνορα και άλλα στοιχεία ιδιωτικότητας. Ως σύνορα, το πλούσιο φύλλωμά τους βοηθά στην αποφυγή οποιουδήποτε από τα κραυγαλέα ή ενοχλητικά χαρακτηριστικά των τοίχων ή των περιφράξεων (ή του κόστους και της συντήρησης). Ακολουθούν τρεις υπέροχοι τρόποι ενσωμάτωσης φυτά για πρόσθετη ιδιωτικότητα γύρω από το σπίτι σας.

Τα εγγενή φυτά είναι τα καλύτερα για οθόνες απορρήτου

Για τη χαμηλότερη συντήρηση και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των φυτών, επιλέξτε αυτοφυή φυτά που είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητές σας ζώνη ανθεκτικότητας. Επιπλέον, η εγγενής χλωρίδα παρέχει ενδιαιτήματα για την τοπική άγρια ​​ζωή (και σε ποιον δεν αρέσει να ακούει τα πουλιά να τραγουδούν;). Εδώ είναι μερικές επιλογές για φυτά που είναι φανταστικά για τη δημιουργία ενός φυσικού περιγράμματος. Κάθε ένα μπορεί να είναι εγγενές ή όχι στην περιοχή σας:

  • Οι Emerald Arborvitaes αναπτύσσονται αργά, αλλά δημιουργούν εξαιρετικούς τοίχους ύψους έως 15 πόδια. Ιθαγενής στον ανατολικό Καναδά και μεγάλο μέρος των βορειοκεντρικών και βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Οι δάφνες Skip Laurels είναι φαρδιές και πιο εύχρηστες, αν και μπορούν ακόμα να μεγαλώσουν και να ξεπεράσουν τα 10 πόδια. Ιθαγενής στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη νοτιοδυτική Ασία.
  • Οι κλαδευμένοι και διαχειριζόμενοι θάμνοι του Holly δημιουργούν τοίχους με φράκτες για ιδιωτικότητα και διακόσμηση όλο το χρόνο. Ιθαγενής σε πολλά μέρη του κόσμου, ανάλογα με το είδος.
  • Το Redosier (κόκκινο κλαδάκι) Το Dogwood ανταλλάσσει την ιδιωτικότητα με περιορισμένη απήχηση το χειμώνα. Μόλις πέσει τα φύλλα του, τα έντονα κόκκινα κλαδιά δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά ενάντια στο χιόνι. (πολλές ποικιλίες είναι εγγενείς στη Βόρεια Αμερική)
  • Τα Yews φυτεύονται κατά μήκος ενός περιγράμματος και αφήνονται να αναπτυχθούν στο πλήρες ύψος τους χωρίς ετήσιο κλάδεμα δημιουργούν έναν τοίχο με πυκνούς και όμορφους θάμνους. Ιθαγενής στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Αμερική και μέρη της Ευρώπης)

Υπάρχουν πολλές επιλογές θάμνων και δέντρων για απόλυτη απομόνωση. Ορισμένα, όπως οι τοίχοι φράχτη, παρέχουν πρόσθετη ιδιωτικότητα χωρίς να αποκλείουν τους γείτονες. Τα φυτά είναι επίσης εξαιρετική επιλογή για τη γεφύρωση των κενών στην περίφραξη ακινήτων. Επιπλέον, προσφέρουν μια ευχάριστη αισθητική όταν συνδυάζονται με την υπάρχουσα περίφραξη.

Σκεφτείτε ένα ζωντανό φράχτη

Αντί για δέντρα, οι ζωντανοί φράχτες παρέχουν πολλές προσαρμόσιμες και μόνιμες επιλογές απορρήτου. Αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τα δέντρα και είναι εύκολο να επιτευχθούν με λίγο προγραμματισμό.

Λάβετε υπόψη τους στόχους απορρήτου σας. Για πλήρη απόκρυψη, χρησιμοποιήστε πυκνούς θάμνους ή θάμνους για έναν αδιαπέραστο τοίχο. Οι χαμηλοί φράχτες ή τα φυσικά πυκνώματα δημιουργούν βάθος, κάλυψη και αξία ιδιοκτησίας για μια λιγότερο οικεία και πιο περίτεχνη εμφάνιση.

Ένα μειονέκτημα ενός ζωντανού φράχτη είναι ο χρόνος που απαιτείται για την ανάπτυξή του. Σε αυτή την περίπτωση, εναλλακτικές λύσεις διαβίωσης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το μπαμπού είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο γρασίδι που παρέχει σκιά και κάλυψη και λειτουργεί εξαιρετικά με άλλα φυτά σε ένα ζωντανό σύστημα.

Ομοίως, οι πέργκολες και τα υπερυψωμένα κρεβάτια δημιουργούν φυσικές οθόνες. Χρησιμοποιήστε έρποντα φυτά, καλάμια ή λουλούδια για να προσαρμόσετε το απόρρητό σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αρθρωτές επιλογές όπως θάμνους σε γλάστρες ή τοπιάρια. Αυτά μπορούν να κινούνται με τις καθημερινές σας ανάγκες, όπως καιρικές συνθήκες ή ασφαλείς περιοχές για παιδιά.

redosier θάμνος dogwood, κόκκινο κλαδάκι dogwood θάμνος
Το Redosier (Red Twig) Dogwood είναι ανέμελο και μπορεί να αναπτυχθεί έως και 13 πόδια στις σωστές συνθήκες. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, τα κλαδιά γίνονται έντονο κόκκινο το χειμώνα και ακολουθούν όμορφα λευκά λουλούδια την άνοιξη.

Δεν χρειάζεστε απαραίτητα φράχτη για προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά χρειάζεστε προγραμματισμό

Ακόμα κι αν δεν έχετε την ιδιοκτησία σας, το απόρρητό σας εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης φυτών για προστασία της ιδιωτικής ζωής σε αστικά περιβάλλοντα. Τα φυτά σε γλάστρες κατά μήκος ενός μπαλκονιού δημιουργούν όμορφη κάλυψη διαβίωσης. Σε μικρότερο χώρο, τα ψηλά λουλούδια και οι εξωτικές επιλογές μπορούν να πάρουν τη θέση των θάμνων και των δέντρων.

Φροντίστε να προγραμματίσετε ανάλογα και να λάβετε υπόψη το ώριμο μέγεθος του φυτού. Ποιο είναι το ύψος και το πλάτος της περιοχής που θέλετε να προβάλετε; Τι χρειάζεστε για να επιτύχετε τις ανάγκες απορρήτου σας; Ίσως μια ζωντανή οθόνη από κισσό που επιτρέπει και στον ήλιο; Ίσως μεμονωμένες γλάστρες με διαφορετικά φιλικά προς τα πουλιά λουλούδια; Σε κάθε περίπτωση, λάβετε υπόψη ότι ορισμένα ακίνητα, όπως τα συγκροτήματα διαμερισμάτων, περιορίζουν τη χρήση φυτών στο μπαλκόνι.

Σε ένα αστικό περιβάλλον, εστιάστε στη δωρεάν γλάστρα. Μαζί με τα λουλούδια, τα μπαλκόνια, ακόμη και τα περβάζια μπορούν να αναπτυχθούν βότανα και λαχανικά που μπορείτε να φάτε! Για παράδειγμα:

  • Η λεβάντα καλλιεργείται εύκολα σε γλάστρες και μυρίζει υπέροχα!
  • Φωτεινές επιλογές, όπως το Φούξια, μπορούν να προσελκύσουν τοπικά πουλιά και έντομα.
  • Το Ivy on a trellis κάνει μια υπέροχη οθόνη απορρήτου.

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σπιτιού ή ενοικιαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει φυτά για προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανεξάρτητα από τον χώρο σας

Είτε νοικιάζετε ένα διαμέρισμα είτε διαθέτετε στρέμματα ιδιοκτησίας, τα φυτά είναι εξαιρετικές επιλογές για προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σειρές δέντρων και φράκτες μπορούν να δημιουργήσουν αδιαπέραστα εμπόδια για να κρατήσουν μακριά τα μάτια και τους ανεπιθύμητους ανθρώπους. Με πρόσθετη συντήρηση, όπως κλάδεμα και διαμόρφωση, πολλά εμπόδια που βασίζονται σε δέντρα ή φράκτες συχνά μεγαλώνουν ψηλότερα από 10 πόδια και διαρκούν για δεκαετίες.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να επωφεληθούν από την ασφάλεια των δέντρων και των θάμνων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τα υπάρχοντα μέτρα ασφαλείας και να προσθέσουν αισθητικά ευχάριστη όψη σε έναν υπάρχοντα ξύλινο ή τούβλο φράχτη.

Τα φυτά προσφέρουν ακόμη και ιδιωτικότητα στους ενοικιαστές, στους κατοίκους των βαν και σε οποιονδήποτε άλλο δεν έχει δική τους ιδιοκτησία. Οι επιδείξεις λουλουδιών μπαλκονιού μπορούν να προσθέσουν ομορφιά σε ένα σαλόνι και αν τοποθετηθούν σε μπαλκόνια ή παράθυρα, κρατήστε μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.

Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τη σχεδίαση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Και οι επιλογές απορρήτου που βασίζονται σε φυτά παρέχουν προσαρμογή, κινητικότητα και ηρεμία για τα επόμενα χρόνια.

φυτά προστασίας της ιδιωτικής ζωής, έλατο Νορβηγίας, έλατο concolor, ανατολική άσπρη πεύκη, νότια μανόλια, ερυθρελάτη, κουμαριά, πυξάρι, γαύρος, ευώνυμος, πουρνάρι, κυπαρίσσι, δάφνη, άρκευθος, όρνιθα, πασχαλιά, σκυλόξυλο

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Rachel Perez είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Μια παθιασμένη συγγραφέας, εστιάζει στον εξωραϊσμό, την κηπουρική και τις φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες βελτίωσης του σπιτιού. Όταν δεν γράφει, της αρέσει να περνά χρόνο στον ήλιο της Φλόριντα.

Schreibe einen Kommentar