Μια νέα προσέγγιση για τη διατήρηση που ξεκινά από την αυλή σας ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

0

Τίτλος: Η καλύτερη ελπίδα της φύσης: Μια νέα προσέγγιση για τη διατήρηση που ξεκινά στην αυλή σας
Συγγραφέας: Douglas W. Tallamy
Εκδότης: Timber Press

Το βιβλίο του Doug Tallamy και του Rick Darke το 2015, Το Ζωντανό Τοπίο, ήταν μια θεμελιώδης εργασία σχετικά με τη σημασία της αποκατάστασης της βιοποικιλότητας στα τοπικά μας τοπία. Σε αυτό, κάλεσαν τους ιδιοκτήτες σπιτιών να δημιουργήσουν μεγαλύτερους κήπους με ιθαγενή είδη, να αφαιρέσουν τα χωροκατακτητικά είδη και να μειώσουν το μέγεθος του γκαζόν τους. Σε Η Καλύτερη Ελπίδα της Φύσης, ο Tallamy συνεχίζει το επιχείρημά του ότι η εμμονή της Αμερικής με καθαρούς χλοοτάπητες και μη ιθαγενή φυτά καταστρέφει τα περιφερειακά οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτώνται τα φυτά, τα έντομα, τα ζώα και οι άνθρωποι. Η λύση που προτείνει είναι ένα εγχώριο εθνικό πάρκο.

φύσεις καλύτερη ελπίδα νταγκ ταλάμι

Αγορά στο Amazon: Η καλύτερη ελπίδα της φύσης: Μια νέα προσέγγιση για τη διατήρηση που ξεκινά στην αυλή σας


Το Turfgrass (γκαζόν) έχει αντικαταστήσει διάφορες γηγενείς κοινότητες φυτών σε ολόκληρη τη χώρα σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια στρέμματα, μια περιοχή στο μέγεθος της Νέας Αγγλίας, και προσθέτουμε 500 τετραγωνικά μίλια γκαζόν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.Η Καλύτερη Ελπίδα της Φύσης

Η Αμερική χάνει τη βιοποικιλότητά της. Εκεί που κάποτε υπήρχαν αυτόχθονες βελανιδιές, σφενδάμια και σημύδες, και κάτω από αυτά, φυτά που εξελίχθηκαν μαζί με πουλιά, έντομα και θηλαστικά για χιλιάδες χρόνια, τώρα εμφανίζεται μια έκταση με γκαζόν εμποτισμένο με φυτοφάρμακα και λιπάσματα, που υποστηρίζει ακριβώς μηδενικά είδη. Στις ανατολικές ΗΠΑ, το τυπικό τοπίο ενός ιδιοκτήτη σπιτιού είναι κατά 90% γκαζόν και περιέχει μόνο το 10% της βιομάζας των δέντρων που περιείχε η ίδια ιδιοκτησία πριν από την κατασκευή του σπιτιού. Στον τυπικό κήπο αυτού του σπιτιού, η επιλογή των φυτών βασίζεται συνήθως στη διακοσμητική τους αξία και στο τι φυτεύεται από τα γύρω σπίτια. Συνήθως, το 80% αυτών των δέντρων, θάμνων και λουλουδιών προέρχονται από την Ασία, την Ευρώπη ή τη Νότια Αμερική και δεν μπορούν να υποστηρίξουν το περίπλοκο και ευαίσθητο οικοσύστημα και τον τροφικό ιστό που ευδοκίμησε σε αυτό το έδαφος για χιλιετίες πριν χτιστεί το σπίτι.

Γιατί τα αυτοφυή φυτά είναι σημαντικά στον κήπο σας;

Μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί είναι σημαντικά τα αυτοφυή φυτά; Όπως πολλοί κηπουροί, αγνοούσα σχετικά τη σημασία τους όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κηπουρική πριν από χρόνια. Σκέφτηκα ότι μια μέλισσα είναι μέλισσα, ένα λουλούδι είναι ένα λουλούδι και οι μέλισσες μπορούν να βρουν νέκταρ σε οποιοδήποτε λουλούδι το παράγει. Δυστυχώς, το οικοσύστημα δεν λειτουργεί έτσι, εις βάρος των ντόπιων μελισσών μου.

Ο Doug Tallamy, καθηγητής στο Τμήμα Εντομολογίας και Οικολογίας Άγριας Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, γράφει ότι ορισμένες μέλισσες και άλλα έντομα έχουν εξελιχθεί με συγκεκριμένα είδη φυτών ως πηγές τροφής – αυτές ονομάζονται «εξειδικευμένες σχέσεις» και είναι πολύ κοινή στη φύση. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εξειδικευμένης σχέσης είναι το Monarch Butterfly and Milkweed. Σύμφωνα με τον Tallamy, το Milkweed προστατεύει τους ιστούς του με καρδιακές γλυκοσίδες, μια ένωση που δηλητηριάζει τα περισσότερα έντομα. Αλλά οι Monarchs έχουν αναπτύξει ένζυμα που κάνουν τις καρδιακές γλυκοσίδες εύπεπτες και έχουν επίσης αναπτύξει έναν μηχανισμό για την αποθήκευση αυτών των ενώσεων στα φτερά και στο αίμα τους, κάνοντας τις πεταλούδες απίστευτα δυσάρεστες για τα αρπακτικά. Οι μονάρχες δεν μπορούν να πάρουν αυτές τις ενώσεις από άλλα φυτά. Λόγω αυτής της σχέσης, οι Μονάρχες γεννούν αυγά μόνο στο Milkweed και ως κάμπιες, τρώνε τα φύλλα Milkweed και απορροφούν ενώσεις που προειδοποιούν τα αρπακτικά να φύγουν. Επομένως, εάν το Milkweed εξαφανιστεί, θα εξαφανιστεί και οι Monarchs.

Οι κάμπιες και άλλα ανώριμα έντομα τρώνε μηχανές. ορισμένα είδη αυξάνουν τη μάζα τους 72.000 φορές μέχρι να φτάσουν στο πλήρες μέγεθός τους. Επειδή οι κάμπιες αναγκαστικά καταπίνουν χημικά αποτρεπτικά μέσα με κάθε δάγκωμα, υπάρχει τεράστια πίεση επιλογής για περιορισμό της διατροφής σε είδη φυτών που μπορούν να φάνε χωρίς σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις. Έτσι, ένας έγκυος θηλυκός σκόρος προσπαθεί να γεννήσει αυγά μόνο σε φυτά με χημική άμυνα που οι εκκολαπτόμενες κάμπιες τους μπορούν να αφοπλίσουν.Η Καλύτερη Ελπίδα της Φύσης

Η ίδια εξειδικευμένη σχέση ισχύει για πολλές κάμπιες που βασίζονται σε συγκεκριμένα δέντρα για ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Πάνω από τις κάμπιες στην τροφική αλυσίδα (ένας τροφικός ιστός, πραγματικά) ζουν τα πουλιά που γλεντούν αμείλικτα με αυτές τις κάμπιες για να ταΐσουν τα μικρά τους, και πάνω από τα πουλιά είναι τα θηλαστικά και τα μεγαλύτερα πουλιά που τρώνε τα μικρότερα πουλιά και τα αυγά των πουλιών, και έτσι επί. Όταν αφαιρείτε τα φυτά ή τα δέντρα που φιλοξενούν αυτά τα έντομα, τις κάμπιες και τις μέλισσες, η ισορροπία του τροφικού ιστού αλλάζει και το τοπικό οικοσύστημα αλλάζει. Εάν τα φυτά δεν είναι κοντά για να υποστηρίξουν τα έντομα, τα πουλιά δεν θα φωλιάσουν εκεί για να αναπαραχθούν και τα θηλαστικά, με τη σειρά τους, δεν θα εγκατασταθούν για να κυνηγήσουν τα πουλιά (όπως εμείς, θέλουν να ζουν όπου το φαγητό είναι εύκολο αποκτώ). Πολύ χειρότερα, ορισμένα από αυτά τα είδη θα πεθάνουν ή θα εξαφανιστούν λόγω έλλειψης τροφής και στέγης.

Όχι μόνο τα μη ιθαγενή φυτά μειώνουν συχνά τον αριθμό των ειδών στο οικοσύστημα, αλλά πάντα μειώνουν τον αριθμό των ειδών που αλληλεπιδρούν… Τα εισαγόμενα είδη καταλαμβάνουν χώρο σε ένα οικοσύστημα – χώρος που κάποτε καταλαμβανόταν από συνεισφέροντα αυτόχθονα είδη – αλλά δεν έχουν γίνει παρόν για τις χιλιάδες γενιές που απαιτούνται για τη διαμόρφωση των εξειδικευμένων σχέσεων που λειτουργούν τα οικοσυστήματα.Η Καλύτερη Ελπίδα της Φύσης

Η λύση είναι ένα εγχώριο εθνικό πάρκο

Αλλά δεν έχουν χαθεί όλα, σύμφωνα με τον Tallamy. Προτείνει κάθε κηπουρός (και ελπίζουμε κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού) να συνεισφέρει σε ένα «Εθνικό Πάρκο εγχώριας ανάπτυξης» – κήπους και γρασίδι φυτεμένους με γηγενή δέντρα και θάμνους που όταν συνδέονται μεταξύ τους σε γειτονιές, πόλεις και πόλεις μπορούν να δημιουργήσουν μονοπάτια για να υποστηρίξουν τη μοναδική βιοποικιλότητα κάθε περιοχής . Και δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνετε – όταν αποφασίσετε να φυτέψετε ένα δέντρο, θάμνο ή λουλούδι, επιλέξτε είδη που είναι εγγενή στην περιοχή σας, στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής. Αν σαν εμένα, σκίζετε τα περισσότερα από τα μη ιθαγενή φυτά σας (συγγνώμη Νταγκ, δεν μπορώ να αποχωριστώ τις ορτανσίες μου) και τα αντικαθιστάτε με ιθαγενή, τόσο το καλύτερο.

Η ανταμοιβή για τον κηπουρό; Αυτό είναι εύκολο. Τα πουλιά επιστρέφουν στην αυλή σας και τρώνε τα παράσιτα των εντόμων. Περισσότερα έντομα επικονιαστές αυξάνουν τις αποδόσεις σας σε φρούτα και λαχανικά στον κήπο σας. Περισσότερα λουλούδια ανθισμένα. Περισσότερη ομορφιά, περισσότερο φαγητό, περισσότερη ισορροπία, περισσότερη ζωή.

Schreibe einen Kommentar