Καλύτερες επιλογές για Cascading Flowers in Window Boxes ⋆ Big Blog Of Gardening

0
Καλύτερες επιλογές για Cascading Flowers in Window Boxes ⋆ Big Blog Of Gardening

Από τον επισκέπτη συγγραφέα Matthew Buquoi

Τα λουλούδια με καταρράκτη ονομάζονται συχνά διαρροές ή υστερούντα φυτά λόγω του όμορφου και μοναδικού τους αποτελέσματος χυσίματος στα κουτιά παραθύρων. Είτε ζείτε στην πόλη, στα προάστια ή σε αγροτική περιοχή, τα λουλούδια σε καταρράκτες δίνουν ένα διακριτικό άρωμα και μια αιθέρια ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

καταρράκτες λουλούδια

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε διαδοχικά λουλούδια

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε spillers.

Τι είδους κουτί παραθύρου έχετε ή θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε;

Για παράδειγμα, εάν έχετε κουτιά παραθύρων από PVC (ή σας αρέσει η λειτουργία τους), πιθανότατα θέλετε τις πετούνιες ως φίλτρο. Κάθε λουλούδι έχει διαφορετικό στυλ που ίσως θέλετε να ελέγξετε πριν επιλέξετε ένα.

Τι είδους λουλούδια θα ταίριαζαν με το στυλ του σπιτιού σας;

Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε μια αγροικία ή σε ένα παρόμοιο περιβάλλον, μπορεί να θέλετε λουλούδια που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο κουτί του παραθύρου σας. Εάν ζείτε σε ένα σπίτι μοντέρνου στιλ, ίσως ένα μινιμαλιστικό αποτέλεσμα θα ήταν πιο ελκυστικό.

Ποιοι τύποι υστερούντων φυτών θα φαίνονται καλά με τα πληρωτικά που έχετε επιλέξει;

Σκεφτείτε τα συμπληρωματικά χρώματα όπως το μπλε και το πορτοκαλί ή το κίτρινο και το μωβ. Ή ίσως θέλετε απλώς ένα εντελώς πράσινο θέμα. Σκεφτείτε τα διαφορετικά είδη υφής που θέλετε να συμπεριλάβετε επίσης.

Τα παράθυρά μου βρίσκονται στον ήλιο ή στη σκιά ή εν μέρει και στα δύο;

Η ποσότητα του ήλιου ή της σκιάς είναι πολύ σημαντική όταν εξετάζετε το είδος του λουλουδιού που θέλετε να μεγαλώσετε. Για παράδειγμα, οι πετούνιες αγαπούν τον ήλιο όλη την ημέρα, αλλά οι ανυπόμονοι χρειάζονται ολοήμερη σκιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα σωστά φυτά για κάθε τοποθεσία.

Θέλετε να σβήσετε τα λάθη σας κατά τη διάρκεια της σεζόν ή θα προτιμούσατε να έχετε κάτι που να διαρκεί όλο το χρόνο;

Σας αρέσει να ασχολείστε με τα φυτά στα κουτιά των παραθύρων σας ή να τα αφήνετε όλο το χρόνο; Σκεφτείτε εάν θα θέλατε να αλλάζετε τα λάθη σας μεταξύ των εποχών.

Πόσο συχνά θέλετε να αφιερώνετε χρόνο στη συντήρηση των κουτιών των παραθύρων σας;

Σας αρέσει να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να συντηρείτε τον κήπο του παραθύρου σας; Ή μήπως είστε ένας σχεδόν μηδενικός συντηρητής που θα προτιμούσε αυτοποτιζόμενα κουτιά παραθύρων;

Συζητήσαμε ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού λάβετε οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με τα spillers και τα fillers σας. Εδώ είναι επτά διαφορετικοί τύποι λουλουδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζωντανέψουν το σπίτι σας.

Κοινά λουλούδια με καταρράκτη ή «χυσίματα» για κουτιά παραθύρων

Πετούνιες

πετούνιες σε κουτί παραθύρου
 • Βοτανική ονομασία: Petunia spp.
 • Ηλιακό φως: Περίπου 4 έως 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.
 • Πότισμα: Η καλύτερη πρακτική είναι να τα στραγγίζετε ελεύθερα και να διατηρείτε το έδαφος υγρό.

Οι πετούνιες είναι γνωστές για τα χαρούμενα και λαμπερά τους χρώματα που ανθίζουν από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε, που κυμαίνονται από στίγματα λευκά έως συμπαγή βαθύ ροζ και κόκκινο. Οι πετούνιες ευδοκιμούν εκπληκτικά με ελάχιστη φροντίδα. Συνήθως τα είδη Wave και Grandiflora petunia παράγουν το φαινόμενο spiller στα κουτιά παραθύρων. Αν πρόκειται να πάτε με το είδος Wave, δεν χρειάζεται να κολλήσετε τόσο πολύ, οπότε μπορείτε σίγουρα να τα φυτέψετε σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως το παράθυρο του δεύτερου ή του τρίτου ορόφου.

Νεμέσια

λουλούδια nemesia σε ζαρντινιέρα
 • Βοτανική ονομασία: Nemesia strumosa ή Nemesia caerulea.
 • Ηλιακό φως: Ο πλήρης ήλιος προτιμάται για τις βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας.
 • Πότισμα: Το χώμα πρέπει να είναι υγρό στην αφή αλλά ποτέ μουσκεμένο.

Η Nemesia παράγει ένα πλήθος από μικρά λουλούδια σε μια σειρά από ζωντανά χρώματα ανάλογα με το υποείδος που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, το είδος N. strumosa παράγει λευκά ή μπλε άνθη που έχουν διάμετρο περίπου 1 ίντσα και μεγαλώνουν περίπου ένα πόδι. αυτά τα λουλούδια πέφτουν με πεσμένο τρόπο. Το N. caerulea παράγει λευκά, μπλε, μοβ ή ροζ άνθη. Αυτό το είδος μεγαλώνει περίπου 1/2 ίντσα σε διάμετρο και περίπου 2 πόδια ύψος, και πέφτει με τον ίδιο πεσμένο τρόπο.

Impatiens

λουλούδια impatiens στη ζαρντινιέρα
 • Βοτανική ονομασία: Impatiens walleriana.
 • Ηλιακό φως: Πλήρης σκιά.
 • Πότισμα: Το χώμα πρέπει να είναι υγρό – το φύλλωμα θα χυθεί αν στεγνώσει.

Το Impatiens (ή I. walleriana) παράγει μια μεγάλη ποικιλία από εντυπωσιακά κόκκινα, ροζ, μοβ και βιολέτες. Το Impatiens θα ανθίσει σε μια όμορφη οθόνη από την άνοιξη όλο το καλοκαίρι. Εάν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή χωρίς παγετούς χειμώνες, μπορούν να διαρκέσουν όλο το χρόνο. Τα περισσότερα είδη impatiens μεγαλώνουν από 6 ίντσες έως 1 πόδι σε μήκος, και απλώς θα κρυφοκοιτάζουν λίγο πάνω από την άκρη του κουτιού του παραθύρου σας.

Nasturtiums

λουλούδια λουλουδιών σε ζαρντινιέρα
 • Βοτανική ονομασία: Tropaeolum
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος (για βέλτιστη ανάπτυξη).
 • Πότισμα: Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο.

Το Nasturtium είναι ένα αναρριχώμενο/παρασυρόμενο φυτό που καλλιεργεί εντυπωσιακά αμπέλια που θα κρέμονται αβίαστα από τα παράθυρα. Ένα διασκεδαστικό γεγονός για τα nasturtiums είναι ότι είναι βρώσιμα! Οι λοβοί σπόρων, τα λουλούδια και τα φύλλα τους έχουν μουστάρδα και πιπεράτη γεύση που τα κάνει εξαιρετική γαρνιτούρα για σαλάτες και άλλα νόστιμα πιάτα. Τα ναστούρτια ανθίζουν από τα μέσα της άνοιξης έως το φθινόπωρο και μεγαλώνουν περίπου 1 πόδι σε μήκος (ή λίγο περισσότερο) ανάλογα με το είδος.

Μπεγκόνια

μπιγκόνιες σε κουτί παραθύρου
 • Βοτανική ονομασία: Begonia semperflorens.
 • Ηλιοφάνεια: Μερικός ήλιος (συγκεκριμένα πρωινός ήλιος και απογευματινή σκιά με έντονο ήλιο).
 • Πότισμα: Το έδαφος πρέπει να είναι ομοιόμορφα υγρό.

Οι μπιγκόνια είναι γοητευτικά λουλούδια πολλών σχημάτων και μεγεθών που ανθίζουν σε κόκκινα, κίτρινα, ροζ, πορτοκαλί και λευκά. Οι μπιγκόνιες είναι ανθεκτικές στα ελάφια, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καταναλωθούν εάν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή όπου περιφέρονται ελάφια.

Πανσέδες

πανσέδες σε ζαρντινιέρα παραθύρου
 • Βοτανική ονομασία: Viola tricolor var. hortensis (όνομα του είδους Viola x wittrockiana).
 • Ηλιακό φως: Πλήρης ήλιος ή μερικός ήλιος.
 • Πότισμα: Τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη είναι τα καλύτερα για βέλτιστη ανάπτυξη.

Οι πανσέδες ονομάζονται επίσης βιόλες και βιολέτες. Ανάλογα με το είδος, ανθίζουν ευχάριστα σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου, του μωβ, του μπλε, του ροζ, του κίτρινου, του πορτοκαλί, του λευκού και του μαόνι. Οι πανσέδες μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε ως ετήσιοι είτε ως πολυετείς, ανάλογα με το κλίμα σας. Συχνά μπορούν να επιβιώσουν σε ένα σκληρό παγετό σε μονοψήφιες θερμοκρασίες, κάτι που είναι απίστευτο. Μπορούν να μεγαλώσουν περίπου 6 έως 9 ίντσες σε ύψος και να εξαπλωθούν σε περίπου 9 έως 12 ίντσες.

Λομπελιάς

λουλούδια lobelia
 • Βοτανική ονομασία: Lobelia spp.
 • Ηλιακό φως: Προτιμάται ο πλήρης ήλιος, αλλά μπορούν επίσης να ανεχθούν τον μερικό ήλιο.
 • Πότισμα: Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό για βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας.

Τα Lobelias είναι ξένοιαστα και πολύ εύκολα στην ανάπτυξη spillers που κυκλοφορούν σε υπέροχα ροζ, σκούρα μωβ, μπλε, λευκά και λεβάντα. Αν και οι περισσότερες ποικιλίες αυτού του είδους είναι αρκετά συμπαγείς, μεγαλώνουν από 3 έως 5 ίντσες, ορισμένα είδη στην πραγματικότητα μεγαλώνουν μέχρι και 3 πόδια, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για κουτιά παραθύρων. Οι Lobelias ανθίζουν από το καλοκαίρι μέχρι τον πρώτο παγετό το φθινόπωρο. Τα μπλε λουλούδια αποτελούν μόνο το 10% ολόκληρου του φυτικού βασιλείου, επομένως αυτές οι σπάνιες είναι ιδανικές για να προσθέσουν μια μοναδική εμφάνιση στον κήπο του παραθύρου σας!

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Matthew Buquoi είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Κουτιά παραθύρων λουλουδιών και έχει περάσει τη ζωή του με το πάθος του για τη βελτίωση του σπιτιού, την κηπουρική και τη φροντίδα του γκαζόν από το 2008. Ο Matthew είναι γνωστός για τα χαρακτηριστικά του σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών και τηλεοπτικούς προβολείς, όπως το HGTV, το The Today Show και το Ask this Old House .

Schreibe einen Kommentar