Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών από τους Cotswolds

10
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών από τους Cotswolds

Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών μπορείτε να βρείτε σε πολλούς από τους κήπους που είναι ανοιχτοί στο κοινό. Αυτά περιλαμβάνουν το Open Garden Scheme Gardens και τους πολλούς οικιακούς κήπους παγκοσμίως. Μια εξαιρετική πηγή ιδεών για κήπους εξοχικών σπιτιών είναι η National Trust της Μεγάλης Βρετανίας.

Το κίνημα Arts and Crafts

Το κίνημα Arts and Crafts ήταν ένα αισθητικό κίνημα που ξεκίνησε από τον σχεδιαστή, ποιητή και μεταρρυθμιστή William Morris. Το 1861 η Morris ίδρυσε τους διακοσμητές και κατασκευαστές εσωτερικών χώρων Morris, Marshall, Faulkner and Company. Ο Μόρις κατά την περίοδο που σπούδαζε Κλασικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επηρεάστηκε από τον μεσαιωνισμό. Η εταιρεία ιδρύθηκε με την επιθυμία να συλλάβει το πνεύμα και την ποιότητα της μεσαιωνικής χειροτεχνίας. Μέχρι τη δεκαετία του 1890 η επιρροή του κινήματος είχε εξαπλωθεί και έγινε μέρος ενός αυξανόμενου διεθνούς ενδιαφέροντος για το σχεδιασμό.

Οι ιδέες του Cottage Garden και το κίνημα Arts and Crafts

Ο Αμερικανός κηπουρός Major Lawrence Johnston δημιούργησε τον κήπο Serre de la Madone στη Γαλλία και τον κήπο Hidcote Manor στο Cotswolds στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Cotswolds είχε γίνει κέντρο του κινήματος των τεχνών και των χειροτεχνιών λόγω καλλιτεχνών όπως ο Dante Rosetti και ο φίλος του William Morris που μετακόμισαν από το νέφος του Λονδίνου στα Cotwolds. Το αγροτικό περιβάλλον μακριά από το Λονδίνο, με τα όμορφα τοπία και τον ειδυλλιακό τρόπο ζωής, το έκανε πόλο έλξης για τις βιομηχανίες εξοχικών σπιτιών που ήταν μέρος του κινήματος. Την εποχή εκείνη, η εκβιομηχάνιση δεν είχε ξεπεράσει τις τοπικές τέχνες και δεξιότητες. Ο αρχιτέκτονας Charles Robert Ashbee μετακόμισε από το Λονδίνο στο Chipping Campden και δημιούργησε εργοστάσια σε ορισμένα αγροτικά κτίρια που απασχολούσαν περίπου 150 ειδικευμένους τεχνίτες.

Hidcote Cottage Garden Design

Τα πρώτα μέρη του σχεδιασμού του κήπου Hidcote ήταν πολύ σύμφωνα με το κίνημα Arts and Crafts. Αργότερα μέρη του σχεδίου έγιναν λίγο πιο επίσημα. Καθώς ο κήπος χωρίζεται από φράκτες, πέτρινους τοίχους ή γεωγραφικά χαρακτηριστικά, αυτά τα πολύ διαφορετικά στυλ σχεδιασμού κήπου συνδυάζονται εκπληκτικά καλά. Η ιδέα του σχεδιασμού του κήπου ήταν ότι τα «δωμάτια» του κήπου ήταν και επέκταση της αρχιτεκτονικής του ίδιου του σπιτιού.

Arts and Crafts Movement Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών. Ένα πέτρινο μονοπάτι κήπου με υπερχειλισμένα φυτά στα όρια είναι συχνά χαρακτηριστικό των κήπων Arts and Crafts. Μεταξύ των κήπων της δεκαετίας του 1890 και της δεκαετίας του 1930, το κίνημα των τεχνών και των χειροτεχνιών ήταν μια σημαντική επιρροή στο σχεδιασμό του Cottage Garden.

Οι κήποι εξοχικών σπιτιών δίνουν συχνά την εμφάνιση της χαρούμενης απλότητας. Στην πραγματικότητα, ο δημιουργός του κήπου, ο Ταγματάρχης Lawrence Johnston, ήταν ένας άπληστος συλλέκτης φυτών κήπου. Ο Ταγματάρχης, πήγε σε εξωτικές αποστολές κυνηγιού φυτών στο Γιουνάν της Κίνας το 1930 και στη Νότια Αφρική το 1927 για να βρει φυτά για τον κήπο του. Η επαρχία Γιουνάν στη Νοτιοδυτική Κίνα ήταν η πηγή πάνω από 10.000 φυτών για δυτικούς κήπους.

Τακτοποιημένος φράχτης και πέτρινος εξωραϊσμός μονοπατιών με φράκτες Yew Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών. Περιποιημένος φράχτης και πέτρινος εξωραϊσμός μονοπατιών με φράκτες Yew topiary με κουτί, γαύρο και πουρνάρι. Ρουστίκ Stone Garden μονοπάτια.

Οι φράχτες στο Hidcote δημιουργούν ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά βοηθούν επίσης να χωριστεί ο κήπος σε μικρότερα δωμάτια κήπου. Πολλά από αυτά τα δωμάτια εξερευνούν διαφορετικά θέματα σχεδιασμού κήπου. Το Hidcote είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε για ιδέες σχεδίασης κήπου.

Κοιτάζοντας μέσα από τον φράκτη τον πολύχρωμο κήπο.  Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών. Κοιτάζοντας μέσα από τον φράχτη τον πολύχρωμο κήπο με το πέτρινο μονοπάτι του κήπου.

Όταν βλέπεις μέσα από μια κοπή σε έναν φράκτη, οι εντυπωσιακοί και πολύχρωμοι κήποι σε στυλ εξοχικής κατοικίας δημιουργούν έκπληξη και απόλαυση.

Ένα κάθισμα κήπου σε ένα σκιερό μέρος του κήπου.  Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών. Ένα κάθισμα κήπου σε ένα σκιερό μέρος του κήπου. Ρουστίκ Stone Garden μονοπάτια.

Ορισμένα μέρη του κήπου είναι λίγο πιο επίσημα με τακτοποιημένα άκρα μονοπατιών.

Τα τριαντάφυλλα είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα για το Cottage Garden.
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών. Τα τριαντάφυλλα είναι πάντα αγαπημένα στον κήπο του εξοχικού σπιτιού.

Ο παλιός κήπος που κοιτάζει πίσω προς το σπίτι είναι μια μάζα από φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών. Η Hidcote ήταν η πρώτη αγορά για το National Trust μόνο για τον κήπο.

Σκάλες κήπου πλακάκια από τερακότα
Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών. Σκαλοπάτια κήπου κατασκευασμένα από χειροποίητα πλακάκια οροφής από τερακότα τοποθετημένα στις άκρες. Hidcote Manor.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα χρήσης ποιοτικής χειροτεχνίας είναι τα σκαλοπάτια κήπου που δημιουργούνται από χειροποίητα κεραμικά πλακίδια στέγης που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες. Χρόνια οι επισκέπτες του κήπου έχουν φορέσει τις άκρες των πλακιδίων και τους έχουν δώσει ακόμα περισσότερο χαρακτήρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού κήπου είναι χαρακτηριστικά του κινήματος των τεχνών και της χειροτεχνίας.

Σχεδιασμός μονοπατιού κήπου εξοχικής κατοικίας

Ένα άλλο πιο επίσημο δωμάτιο κήπου. Η διαίρεση του κήπου σε μικρότερα δωμάτια κήπου καθιστά δυνατή την εξερεύνηση διαφορετικών θεμάτων σχεδιασμού κήπου στον ίδιο κήπο. Κάθε δωμάτιο είναι σαν ένα μικρό σχέδιο κήπου από μόνο του.

ΠΕΤΡΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΟΤΤΑΖ ΚΗΠΟΥ
Ένα παράδειγμα ρουστίκ πέτρινου μονοπατιού από το κίνημα Arts and Crafts.

Οι κήποι εξοχικών σπιτιών έχουν πολλά διαφορετικά σχέδια μονοπατιών κήπου. Για τη δημιουργία του εφέ κήπου εξοχικής κατοικίας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται υλικά με ιδανική εμφάνιση φυσικής όψης. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να διαμορφώσετε το μονοπάτι του κήπου του εξοχικού σας. Το μονοπάτι μπορεί να είναι ένα ενιαίο κύριο μονοπάτι με εξωτερικό μονοπάτι, διασταυρούμενα μονοπάτια με εξωτερικό μονοπάτι, μονοπάτι σε σχήμα ρόμβου ή όπως στην παραπάνω εικόνα, διάταξη μονοπατιού σε σχήμα οβάλ με κήπο στο κέντρο.

Ρουστίκ μονοπάτι κήπου με υπερχειλισμένα οριακά φυτά.

Διαδρομή κήπου με θρυμματισμένο βράχο με υπερχειλισμένα φυτά στα όρια.

Κήποι που χωρίζονται από φράκτες
Κήποι που χωρίζονται από φράκτες.

Ένα παράδειγμα χειροτεχνίας είναι οι σκάλες κήπου που κατασκευάζονται από κεραμικά πλακάκια στέγης που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες. Αυτές οι σκάλες οδηγούν σε ένα γκαζόν με ταράτσα, το οποίο είναι επίσης διαμορφωμένο σαν ξεχωριστό δωμάτιο.

Διαδρομές γκαζόν με τεφροδόχους κήπου προσεγμένους φράκτες και θάμνους στα όρια
Διαδρομές γκαζόν με τεφροδόχους κήπου προσεγμένους φράκτες και θάμνους στα όρια.

Τοίχος Κήπου με ποώδη πολυετή φυτά και μονοπάτια από θρυμματισμένους βράχους.

Μερικά από τα μεταγενέστερα σχέδια κήπων στο Hidcote ήταν λίγο πιο επίσημα, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια ελκυστικότητα σε εξοχική κατοικία.

Ένας ρουστίκ χειροποίητος πέτρινος τοίχος θα σας δώσει στον κήπο εξοχικής κατοικίας μια αυθεντική εμφάνιση. Σημειώστε τη χρήση δωρεάν λουλουδιών μπροστά.

Μια πύλη κήπου βοηθά στον διαχωρισμό του κήπου σε διαφορετικά δωμάτια. Σημειώστε τον πιο επίσημο κήπο με φράκτες κουτιών στην άλλη πλευρά.

Επίσημοι φράκτες κουτιών. Αργότερα τμήματα του κήπου απομακρύνθηκαν από το στυλ της τέχνης και της χειροτεχνίας.

Περιποιημένοι φράκτες και γκαζόν. Τα μονοπάτια του κήπου φαίνεται να πηγαίνουν για πάντα.

Cottage Gaden
Θέα μέσα από τους φράκτες που χωρίζουν τους κήπους. Ρουστίκ Stone Garden μονοπάτια.

Δωμάτια Κήπου
Τα χωριστά δωμάτια κήπου επιτρέπουν στον σχεδιαστή κήπου να εξερευνήσει ένα διαφορετικό θέμα σε κάθε ένα.

Ένα μικρό ρυάκι διασχίζει τον κήπο.

Garden Stream
Ένα ρεύμα κήπου χωρίζει τμήματα του κάτω κήπου

Πέτρινο μονοπάτι στον κήπο
Το Stone Garden Path διασχίζει το ρέμα με ένα καλοφτιαγμένο σκαλοπάτι.

Φράκτες Yew και δωμάτια κήπου
Φράκτες Yew και δωμάτια κήπου. Ρουστίκ Stone Garden μονοπάτια. Γλάστρες από τερακότα.

Φράκτες Yew και δωμάτια κήπου
Η ίδια άποψη δύο μήνες μετά. Αξίζει πάντα να επισκεφτείτε ξανά το Hidcote για να δείτε τις διαφορετικές εποχές στον κήπο.

Ιδέες για τον κήπο Magnolias and Daffodils Cottage.
Magnolias και Daffodils με ένα ελικοειδή μονοπάτι στον κήπο.

Ιδέες για ρουστίκ εξοχικό κήπο
Ένας κήπος ρουστίκ εξοχικής κατοικίας με πέτρινο τοίχο, φράχτη πουρνάρι και ποώδη πολυετή φυτά.

Ο Hedge έκοψε τις ιδέες του Cottage Garden.
Οι κομμένες αυλακώσεις στους φράκτες παρέχουν θέα σε άλλα δωμάτια κήπου.

Νερό στον κήπο με θέα πίσω στο σπίτι.
Νερό στον κήπο με θέα πίσω στο σπίτι.

Το διάσημο Hidcote Pillar Garden.  Topiary Yew δέντρα και φράκτες.  Ιδέες για κήπους εξοχικών σπιτιών.
Το διάσημο Hidcote Pillar Garden. Topiary Yew δέντρα και φράκτες.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από την Red’s Landscaping και την Civil Pty Ltd

Σχεδιασμός μονοπατιών για κήπους εξοχικών σπιτιών

Φυτά κήπου εξοχικών σπιτιών

Cottage Gardens στη Μελβούρνη

3 Καλύτερες τεχνικές κατασκευής μονοπατιών από σκυρόδεμα

© 2020 Reds Landscaping and Civil ποιότητας εμπορικός εξωραϊσμός Melbourne

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΕΘΝΙΚΗ εμπιστοσυνη

Schreibe einen Kommentar