Ενημέρωση για το καλοκαιρινό μου αίθριο κήπου

15
Ενημέρωση για το καλοκαιρινό μου αίθριο κήπου

Είναι ώρα για αλλαγή. Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στο να σας διδάξω πώς να καλλιεργείτε ορισμένα φυτά καθώς ο κήπος της αυλής μου ανθίζει. Υπάρχουν τόσες πολλές ανθοφορίες εκεί έξω και πολλά άλλα! Σκέφτηκα ότι τώρα είναι η καλή στιγμή να μοιραστώ μαζί σας την ενημέρωση του καλοκαιρινού μου κήπου στο αίθριο για το 2021.

Δουλεύω σκληρά αναπτύσσοντας έναν όμορφο κήπο στο αίθριο μου από τότε που μετακομίσαμε εδώ τον Δεκέμβριο. Είχα ήδη τριαντάφυλλα, παχύφυτα και κάποια άλλα φυτά, αλλά η άνοιξη ήταν η εποχή που τα πράγματα άρχισαν πραγματικά να αναπτύσσονται.

summer_patio_garden_update

Ο σύζυγός μου πρόσθεσε ένα κάτω μέρος στο υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου που έφτιαξε για μένα το περασμένο έτος. Οι γονείς μου μας έδωσαν δύο υπερυψωμένα κρεβάτια που έφτιαξε ο μπαμπάς πριν μετακομίσουν. Είχα και μερικά μικρότερα δοχεία για να καλλιεργήσω φυτά.

Λατρεύω τα λουλούδια και μου άρεσε να φτιάχνω φρέσκα μπουκέτα πέρυσι, γι‘ αυτό αποφάσισα να μεγαλώσω μόνο κομμένα λουλούδια φέτος.

Φύτεψα πολλές ποικιλίες ηλίανθων, cosmos, zinnias και ένα μείγμα λουλουδιών στο μεγάλο υπερυψωμένο κρεβάτι του κήπου μου.

Αυτήν τη στιγμή όμορφες ποικιλίες ηλίανθων σε κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα στέκονται ψηλά στο πίσω μέρος του κρεβατιού. Το μείγμα λουλουδιών μεγάλωσε καλά όταν άρχισαν να ανθίζουν για πρώτη φορά. Δεν έχει ανθίσει πολύ κοντά στη μέση ακόμα.

Στο υπερυψωμένο κρεβάτι που μας έδωσαν οι γονείς μου, φύτεψα γαρύφαλλο, λουλούδι και πολλές ποικιλίες σπόρους ζίννιας.

Αυτές οι ζαρντινιέρες αυτή τη στιγμή ξεχειλίζουν από άνθη. Τα γαρίφαλα μεγαλώνουν φύλλα, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανθίσουν.

Τα τριαντάφυλλά μου

my_patio_roses

Έχω πολλά ροζ και λευκά τριαντάφυλλα iceberg που αναπτύσσονται στις δικές τους γλάστρες, καθώς και ένα υβριδικό τριαντάφυλλο τσαγιού, ένα ροζ μινιατούρα τριαντάφυλλο και τριαντάφυλλο ροδακινί Drift. Απλώς τους έδωσα σε όλους λίγο λίπασμα για να ενθαρρύνω περισσότερες ανθοφορίες.

Τα τριαντάφυλλα του παγόβουνου καλλιεργούνται αρκετά εύκολα. Το πολύτιμο υβριδικό μου τριαντάφυλλο που ανθίζει λουλούδια σε λευκό και κόκκινο ήταν άστατο φέτος. Άνθισε μόνο ένα λουλούδι την άνοιξη, μετά τίποτα!

Αφού κοίταξα προσεκτικά το φυτό, συνειδητοποίησα ότι το είχα κλαδέψει με λάθος τρόπο. Μόλις το έκοψα σωστά, άρχισε να φυτρώνει και να ανθίζει σαν τρελό!

Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να το επαναλάβω για να απολαύσω περισσότερα τριαντάφυλλα για τον υπόλοιπο χρόνο.

Συλλογή Zinnia

Συνεχίζω να προσθέτω ζίννιες στον κήπο μου, παρά την έλλειψη χώρου. Αγόρασα πολλές ποικιλίες σπόρων για να δω ποιες θα μου άρεσε περισσότερο να καλλιεργήσω. Είναι δύσκολο να διαλέξετε μόνο ένα γιατί όλα φαίνονται τόσο όμορφα και προσθέτουν τόσο πολύ χρώμα στον εξωτερικό μας χώρο!

my_zinnias

Έχω ζίνιες που φυτρώνουν στο μεγάλο υπερυψωμένο κρεβάτι που έφτιαξε ο σύζυγός μου, τις ψηλές που μας έδωσαν οι γονείς μου, μικρότερα δοχεία και στις δύο καινούριες γλάστρες μπαλκονιού που αγόρασα πρόσφατα.

Επιλέγω μερικά για να προσθέσω στο διαρκώς μεταβαλλόμενο μπουκέτο μου που εκθέτω στην τραπεζαρία μας, το οποίο ήταν επίσης ένα χέρι κάτω από τους γονείς μου.

Σύμπαν

Έχω μερικές ποικιλίες σύμπαντος που αναπτύσσονται σε μερικά από τα υπερυψωμένα κρεβάτια και σε μικρότερα δοχεία. Έχω δοκιμάσει να τα καλλιεργήσω με μικρή επιτυχία στο παρελθόν από σπόρους. Τα φυτά γίνονται πολύ ψηλά, αλλά δεν ανθίζουν πολλά λουλούδια.

Φέτος φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικά, δόξα τω Θεώ! Έχω μερικά ψηλά φυτά στο μεγαλύτερο κρεβάτι. Κάποιος έχει ήδη ανθίσει ένα μεγάλο, ροζ λουλούδι, ακριβώς μπροστά από τα ηλιοτρόπια που ψηλώνουν στην πλάτη.

Προσπάθησα να καλλιεργήσω λίγο από το σύμπαν του ζαχαροκάλαμου, αλλά μόνο ένα άνθισε και ήταν ένα μικρό λουλούδι. Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη εκεί…

Ηλίανθοι

μου_ηλιοτρόπια_και_ζιννιές

Οι ηλίανθοι είναι ένα άλλο είδος διασκεδαστικού και εύκολου λουλουδιού που καλλιεργείται από σπόρους. Ενώ απολαμβάνω τον τυπικό κίτρινο, ψηλό ηλίανθο, μου αρέσει πολύ να βρίσκω και να καλλιεργώ διαφορετικές ποικιλίες που ανθίζουν λουλούδια σε όλα τα είδη των χρωμάτων.

Αγόρασα αρκετές ανάμεικτες ποικιλίες που έχω φυτέψει στο μεγάλο κρεβάτι και μερικά μικρότερα κρεβάτια και γλάστρες. Αυτά στο μεγάλο κρεβάτι έχουν μεγαλώσει όμορφα με πολύχρωμα άνθη σε κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και σκούρο κόκκινο, που φαίνονται σχεδόν μαύρα.

Αυτοί οι ηλίανθοι δεν γίνονται πολύ ψηλοί όπως άλλοι, αλλά εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακοί με ύψος πάνω από 5 πόδια. Φτιάχνουν υπέροχα κομμένα λουλούδια, αν και δεν αντέχουν όσο οι ζίννιες μου όταν κόβονται.

Morning Glories

my_morning_glories

Μεγάλωσα πρωινές δόξες με επιτυχία σε μια πέργκολα που αγοράσαμε για να προσθέσουμε χρώμα και σχέδιο στον τοίχο του κήπου μας στην τελευταία μας κατοικία. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό να βλέπεις τα αμπέλια με τα μωβ άνθη τους να σκαρφαλώνουν στο καφασωτό.

Ο τοίχος του μπαλκονιού μας είναι πιο κοντός, οπότε έπρεπε να στήσουμε το καφασωτό στο πλάι έτσι ώστε να είναι τώρα πιο μακρύ από ότι είναι ψηλά. Ο σύζυγός μου πρόσθεσε στηρίγματα στο επάνω μέρος για να μπορούμε να το μετακινήσουμε οπουδήποτε, αλλά θα παραμείνει στη θέση του, αρκεί να υπάρχει χώρος για να περάσουμε τα ξύλινα στηρίγματα πάνω από έναν τοίχο.

Δεδομένου ότι δεν έχουμε χώμα στο αίθριο μας, έπρεπε να γίνω δημιουργικός για να μεγαλώσω τις πρωινές δόξες στο καφασωτό. Είχα αγοράσει πολλές κρεμαστές ζαρντινιέρες σε ένα κατάστημα δολαρίων για να τις τοποθετήσω στο πρώτο μας μικροσκοπικό μπαλκόνι στο στούντιο διαμέρισμά μας. Τοποθέτησα και τα πέντε μπροστά στην πέργκολα.

Μόλις είχα χώμα κήπου και τους σπόρους στη θέση τους, απλώς περίμενα και ήλπιζα. Όλες εκτός από μία από τις ζαρντινιέρες έχουν τώρα πρωινές δόξες που συρρέουν προς τα πάνω στην πέργκολα.

Δεν ξέρω γιατί ένα δοχείο δεν φύτρωσε κανένα, αλλά είναι αυτό που είναι. Φύτεψα μερικούς σπόρους ντάλιας σε αυτό και ελπίζω να δω σύντομα κάποια άνθη από εκεί.

white_morning_glories

κατιφέδες

Έχω τεράστιους κατιφέδες σε κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα που μεγαλώνουν από μια από τις ψηλές ζαρντινιέρες που μας έδωσαν οι γονείς μου. Νομίζω ότι είναι από ένα μείγμα λουλουδιών που φύτεψα δίπλα σε ζίννιες. Είναι όμορφα και πολύ μεγαλύτερα από ό,τι πίστευα ότι θα ήταν.

Αν φυτέψω αυτό το μείγμα του χρόνου, θα φροντίσω να έχουν τη δική τους ζαρντινιέρα, μιας και οι κατιφέδες αρχίζουν να ξεπερνούν τις ζίνιες. Ακόμα μαθαίνω κάτι νέο από τον κήπο μου κάθε χρόνο!

Plumeria

Αυτήν τη στιγμή, έχω πέντε δέντρα Plumeria σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης. Όλα μεγαλώνουν φύλλα, αλλά μόνο ένα αρχίζει να ανθίζει μερικά λουλούδια.

Τα έχω όλα να φυτρώνουν πίσω από τις ζαρντινιέρες. Λατρεύω ότι τα plumeria δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να αναπτυχθούν και χρειάζονται πολύ λίγη φροντίδα από τη στιγμή που δημιουργηθούν. Ελπίζω να ανθίσουν μερικά ακόμη παράγωγα φέτος. Μυρίζουν τόσο γλυκά και είναι τόσο όμορφα!

Ορτανσίες

my_hydrangeas

Έχω δύο ροζ ορτανσίες που φυτρώνουν και στις δύο πλευρές ενός μεγάλου δοχείου που μας έδωσαν οι γονείς μου πριν μετακομίσουν. Οι ορτανσίες δίνουν λίγο χρώμα στον χώρο γύρω από το παράθυρό μας.

Αυτό το δοχείο περιέχει τα περισσότερα από τα είδη κηπουρικής μου και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον καθιστικό όταν έχουμε οικογένεια και φίλους.

Προσπαθώ να αλλάξω το χρώμα μιας από τις ορτανσίες μου, γι‘ αυτό πρόσθεσα πρόσφατα λίγο από τον κατακάθι καφέ του συζύγου μου στο χώμα. Ελπίζω να δουλεύει!

παχύφυτα

Τα περισσότερα από τα παχύφυτά μου μεγαλώνουν σε ένα πολυεπίπεδο ράφι που έφτιαξε ο σύζυγός μου όταν ζούσαμε στο στούντιο μας. Το ράφι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίσετε πολλά περισσότερα φυτά παρά μόνο στο έδαφος.

Λατρεύω να καλλιεργώ παχύφυτα, αφού χρειάζονται λίγη φροντίδα και κυκλοφορούν σε πολλές ποικιλίες.

παχύφυτα μου

Άλλα φυτά

Έχω επίσης κάποια άλλα φυτά που φυτρώνουν γύρω από το αίθριο και κοντά στα παχύφυτα. Έχουμε έναν πυγμαίο φοίνικα που μεγαλώνει σε μια όμορφη μπλε γλάστρα που μας έδωσε ένας από τους γείτονές μας πριν μετακομίσουμε πριν από αρκετά χρόνια.

Η γλάστρα είναι δύσκολο να μετακινηθεί γιατί είναι τόσο βαριά, αλλά ο μικρός φοίνικας φαίνεται υπέροχος να μεγαλώνει μέσα του, με τα μεγάλα, πράσινα φύλλα του να πέφτουν στα πλάγια.

Patio Garden του επόμενου έτους

Ενώ τείνω να αλλάζω γνώμη την τελευταία στιγμή, έχω ήδη κάποια σχέδια για τον κήπο της επόμενης χρονιάς. Σίγουρα θα καλλιεργήσω περισσότερες ζίννιες και ηλίανθους του χρόνου, αφού είναι από τα αγαπημένα μου λουλούδια για καλλιέργεια.

Σκοπεύω να τα καλλιεργήσω σε ξεχωριστές ζαρντινιέρες, καθώς φέτος διαπίστωσα ότι η καλλιέργεια πολλών ποικιλιών σε μία ζαρντινιέρα δεν είναι καλή ιδέα. Ένα είδος φυτού θα ανθίσει, ενώ τα άλλα πεθαίνουν γρήγορα ή γίνονται μικρά.

Ενημέρωση καλοκαιρινής βεράντας κήπου

Αυτό είναι όλο για την ενημέρωση του καλοκαιρινού μου κήπου στο αίθριο. Ελπίζω να σας άρεσε η περιήγησή μου στο μικρό αίθριο κήπο μου. Τι καλλιεργείτε στον κήπο σας αυτή τη στιγμή;

Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Schreibe einen Kommentar