Είναι ασφαλές για τον κήπο σας; ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

2
Είναι ασφαλές για τον κήπο σας; ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening
σάπια φύλλα ελαστικών από καουτσούκ
Πολλά προϊόντα από καουτσούκ για κήπους και παιδικές χαρές κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα ελαστικά.

Από τον επισκέπτη συγγραφέα Nic Campesi.

Η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους κηπουρούς και τους δημιουργούς τοπίου για να βοηθήσει στη μόνωση των φυτών, να κρατήσει μακριά τα έντομα και να σταματήσει την ανάπτυξη ζιζανίων και μυκήτων. Είναι όμως ασφαλές για τα φυτά και το έδαφος, και το πιο σημαντικό, ασφαλές για εσάς;

Στην επιφάνειά του, η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ φαίνεται σαν μια καλή ιδέα για την κηπουρική και τον εξωραϊσμό – μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε και ανακυκλώστε τα παλιά ελαστικά που κάθονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Όμως, σύμφωνα με τη λάσπη των μύθων της κηπουρικής Linda Chalker-Scott, Ph.D., κηπουρική και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ερευνητικό κέντρο Puyallup, στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ παρουσιάζει σημαντική τοξικότητα στα φυτά και στο έδαφος και είναι αναποτελεσματικό στην καταστολή των ζιζανίων.

Οι καταναλωτές έχουν επίσης ανησυχήσει, καθώς οι γονείς στο Mahwah του New Jersey το ζήτησαν από την τοπική σχολική τους περιφέρεια αφαιρέστε το κάλυμμα ελαστικών από τις παιδικές χαρές του δημοτικού σχολείου πάνω από ανησυχίες για κίνδυνο καρκίνου. Στην πρωτεύουσα του έθνους μας, η Επιτροπή Μεταφορών και Περιβάλλοντος του Συμβουλίου της Ουάσιγκτον χρηματοδότησε μια εξαψήφια μελέτη για τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων μόλυνση από μόλυβδο σε υλικά παιδικής χαράς DC.

Τι είναι το ανακυκλωμένο ελαστικό επίστρωμα ελαστικών;

Το λαστιχένιο στρώμα ελαστικών είναι απλά ανακυκλωμένα ελαστικά που έχουν τεμαχιστεί και μερικές φορές βαμμένα ή επικαλυμμένα. Τα τεμαχισμένα ελαστικά στη συνέχεια συσκευάζονται και πωλούνται σε διάφορα χρώματα για χρήση στον εξωραϊσμό και την κηπουρική. Το προϊόν υπόσχεται να μειώσει τη μόλυνση από έντομα και τρωκτικά, να παραμείνει στη θέση του και να μην φυσήξει και να είναι πλήρως αδιάβροχο και αδιάβροχο.

Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ δεν είναι μόνο οι ισχυρισμοί του μάρκετινγκ και στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία των φυτών, των υδρόβιων ψαριών και της άγριας ζωής. Οι λόγοι για να αποφύγετε την επίστρωση πλακιδίων από καουτσούκ περιλαμβάνουν:

 • Δεν είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο των ζιζανίων
 • Χημικές ουσίες διοχετεύονται στο έδαφος που μπορεί να σκοτώσουν ή να καταστρέψουν τα φυτά
 • Η απορροή δεσμεύει χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα που εισέρχονται στις τοπικές πλωτές οδούς
 • Έκθεση των κηπουρών σε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες
 • Περιέχει μέταλλα και οργανικούς ρύπους που προκαλούν ανησυχία για την τοξικότητα
 • Πιο ακριβό από τα παραδοσιακά σάπια φύλλα ξύλου και άλλα σάπια φύλλα

Σχεδόν όλα τα παραπάνω προειδοποιητικά σημεία εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες, τον έλεγχο των ζιζανίων και την τοξικότητα.

Γιατί η επικάλυψη ελαστικών από καουτσούκ είναι κακό για τον κήπο σας

Είναι φτωχό στην καταστολή των ζιζανίων

Σε ένα αφιερωμένη μελέτη από το Ινστιτούτο Κηπευτικών Ερευνών με τίτλο Στρατηγικές ελέγχου ζιζανίων για ποώδη πολυετή φυτά που καλλιεργούνται στον αγρό, δεκατέσσερα ζιζανιοκτόνα ή συνδυασμοί ζιζανιοκτόνων. σάπια φύλλα ξύλου τσιπ? πελεκημένη λαστιχένια επένδυση ελαστικών. και το σάπια φύλλα εφημερίδων αξιολογήθηκαν ως προς την αποτελεσματικότητα και τη φυτοτοξικότητα στον έλεγχο των ζιζανίων χρησιμοποιώντας 12 είδη ποωδών πολυετών φυτών υπό συνθήκες καλλιέργειας αγρού.

Ο νικητής? Ξύλο ροκανίδια. Στην πραγματικότητα, τα ροκανίδια ξύλου βρέθηκαν να είναι τα πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας την ανάπτυξη των ζιζανίων κατά 93 έως 99%. Το σάπια φύλλα από καουτσούκ τα πήγε λιγότερο καλά, σταματώντας το 73% των ζιζανίων σε σύγκριση με τα φυτά χωρίς σάπια φύλλα στη μελέτη.

Ο κηπουρός, λάτρης του κήπου και συγγραφέας George Wiegel σημειώνει σε μια μακροσκελή απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη εφημερίδας ότι υπάρχουν καλύτερα σάπια φύλλα για τον έλεγχο των ζιζανίων. Εξηγεί ότι η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ δεν θα συμπυκνωθεί αρκετά σφιχτά για να κρατήσει μακριά τα ζιζάνια και ότι θα αφήσει πολύ νερό να περάσει στις ρίζες των φυτών επειδή δεν έχει φυσικό φράγμα απορρόφησης. Επιπλέον, το σάπια φύλλα από καουτσούκ δεν διασπάται όπως τα ροκανίδια, γεγονός που προσθέτει οργανικό υλικό στο έδαφος.

Η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ είναι δυνητικά τοξική

Σύμφωνα με τη Linda Chalker-Scott, το σάπια φύλλα από καουτσούκ είναι επικίνδυνο για τα υδάτινα οικοσυστήματα τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές δόσεις: «Η τρέχουσα έρευνα στο Πανεπιστήμιο Bucknell δείχνει ότι η έκπλυση από καουτσούκ από τα ελαστικά αυτοκινήτων μπορεί να σκοτώσει ολόκληρες υδρόβιες κοινότητες φυκιών, ζωοπλαγκτού, σαλιγκαριών και ψαριών. Σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις, τα στραγγίσματα προκαλούν αναπαραγωγικά προβλήματα και προκαρκινικές βλάβες».

Η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ είναι δυνητικά τοξική για τρεις λόγους – περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, σύνθεση και ρύπους του οδοστρώματος. Σκεφτείτε το ως το τοξικό τρίγωνο του ελαστικού.

Περιέχει τοξικές ουσίες

Τι υπάρχει στην απορροή του στρώματος ελαστικών ελαστικών που θα έρθει σε επαφή με τα φυτά σας; Σύμφωνα με τον Chalker-Scott σε δείγματα εργαστηρίου και πεδίου έχουν βρεθεί όλα τα ακόλουθα:

 • Αλουμίνιο
 • Κάδμιο
 • Χρώμιο
 • Χαλκός
 • Σίδερο
 • Μαγνήσιο
 • Μαγγάνιο
 • Μολυβδαίνιο
 • Σελήνιο
 • Θείο
 • Ψευδάργυρος

Μια μελέτη από τον SM Reichman βοήθησε να επιλυθεί το ζήτημα της απορροής ορυκτών στα φυτά. The Responses of Plants to Metal Toxicity: Μια ανασκόπηση που επικεντρώνεται στον χαλκό, το μαγγάνιο και τον ψευδάργυρο που δημοσιεύθηκε από το The Australian Minerals & Energy Environment Foundation διαπίστωσε ότι τα τοξικά επίπεδα μετάλλου έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φωτοσύνθεση, επηρεάζουν την παραγωγή και χρήση ενζύμων και πρωτεϊνών, αλλάζουν τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κυτταρική λειτουργία.

Με άλλα λόγια, μόνο τρία από τα ορυκτά που αναφέρονται παραπάνω προκάλεσαν αρκετή ζημιά για να επηρεάσουν σοβαρά τα φυτά. Προσθέστε τα άλλα οκτώ μέταλλα και έχετε ένα σάπια φύλλα που θα μπορούσε εύκολα να σκοτώσει τα φυτά του κήπου σας.

Αλλά τα ελαστικά δεν είναι ελαστικά μέχρι να «θεραπευθούν». Αυτή η σκλήρυνση γίνεται σε υψηλή θερμοκρασία σε μια διαδικασία γνωστή ως βουλκανισμό, στην οποία χρησιμοποιούνται πλαστικοποιητές και επιταχυντές. Αυτοί οι πλαστικοποιητές και οι επιταχυντές, σύμφωνα με την Chalker-Scott, περιέχουν στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα: «Σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις, ορισμένα από αυτά τα εκπλύματα από καουτσούκ είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Τα αποτελέσματα της έκθεσης κυμαίνονται από ερεθισμό του δέρματος και των ματιών έως σοβαρή βλάβη οργάνων και ακόμη και θάνατο. Η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογική βλάβη, καρκινογένεση και μεταλλαξιογένεση.»

Η επίστρωση ελαστικών από καουτσούκ μπορεί να περιέχει ρύπους του οδοστρώματος

Και αν τα μέταλλα και η σύνθεση δεν ήταν αρκετά κακά, υπάρχει μια κοινή λογική που μπορεί να σας πείσει για τους κινδύνους της κηπουρικής με σάπια φύλλα ελαστικών: πόσο καθαρά είναι τα ελαστικά που κόβονται και μεταποιούνται ως σάπια φύλλα κήπου;

Ακριβώς επειδή τα ελαστικά είναι επικαλυμμένα, βαμμένα και κομμένα δεν σημαίνει ότι το καουτσούκ δεν συγκρατεί ακόμα τους ρύπους του οδοστρώματος. Και αν στην πραγματικότητα τα ελαστικά έχουν ρύπους, αναπόφευκτα αυτά θα καταλήξουν στο σάπια φύλλα.

Με άλλα λόγια, η ιστορία ζωής ενός ελαστικού είναι γεμάτη χρόνο που ξοδεύεται σε δρόμους αλληλεπιδρώντας με ποιος ξέρει τι από ποιος ξέρει πού; Σε σύγκριση με άλλες μορφές σάπια φύλλα όπου η προέλευση και η χρήση μπορούν να εντοπιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια, όπως το παρθένο καουτσούκ σάπια φύλλα από τα ροκανίδια των πλακιδίων ασφαλείας από καουτσούκ. Σε αυτήν την περίπτωση γνωρίζουμε ολόκληρο το ταξίδι του καουτσούκ και μπορούμε με ασφάλεια να το ονομάσουμε μη τοξικό.

Αναφορές καταναλωτών Βρέθηκε κάλυμμα ελαστικών από καουτσούκ… ΟΚ;

Αν κάτι είναι τόσο απροκάλυπτα κακό, πώς μπορεί να πωληθεί στο διαδίκτυο και σε μεγάλα καταστήματα υλικού; Επειδή η κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι έξω τόσο για τον έλεγχο των ζιζανίων όσο και για την τοξικότητα.

Σε μια μελέτη από ευρέως αναγνωρισμένες μη κερδοσκοπικές αναφορές καταναλωτών, Το σάπια φύλλα καουτσούκ αντιμετώπισε αξιοπρεπώς το σάπια φύλλα ξύλου όσον αφορά τον έλεγχο των ζιζανίων και την παραμονή τους κάτω από πλημμύρες. Το CR όντως βρήκε χαμηλά επίπεδα μολύβδου, αλλά προφανώς όχι υψηλότερα από αυτό που θα υπήρχε στο έδαφος αρχικά. Ωστόσο, η CR έδωσε μια σταθερή προειδοποίηση σχετικά με την παρουσία σύρματος από χάλυβα ή νάιλον και την πιθανότητα χημικών ουσιών να διαρρεύσουν στο έδαφος από τα ελαστικά – πιθανώς, το ίδιο στραγγισμό που οι άνθρωποι στο Bucknell βρήκαν ότι σκοτώνει ολόκληρες υδρόβιες κοινότητες.

Ενώ το σάπια φύλλα από καουτσούκ είναι αρχικά μια ελκυστική επιλογή για τους κηπουρούς που αναζητούν μια εναλλακτική λύση για το σάπια φύλλα ξύλου, έχει το δικό του σετ πιθανούς κινδύνους που πρέπει να είναι προσεκτικός. Όπως συμβαίνει με κάθε σημαντική απόφαση που επηρεάζει τον κήπο, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε έρευνα πριν κάνετε την επιλογή σας για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και άφθονη καλλιέργεια κήπου για τα επόμενα χρόνια.

Βιογραφικό συγγραφέα: Ο Nic Campesi είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jelly Bean Rubber Mulch. Η Nic έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία σε συνθετικές επιφάνειες εξωτερικών χώρων και έχει γράψει δύο φορές για τις ανησυχίες σχετικά με την τοξικότητα της επικάλυψης ελαστικών από καουτσούκ για το Playground Professionals Magazine.

Schreibe einen Kommentar