Γιατί το ραβέντι μου είναι τόσο μικρό; (7 δυνατότητες και λύσεις)

0

Αν είστε λάτρης του ραβέντι, τα καλοκαίρια σας είναι ημιτελή χωρίς τις σπιτικές πίτες και τις μαρμελάδες. Οι μίσχοι τους είναι γεμάτοι με γλυκές και ξινές γεύσεις και αποτελούν εξαιρετικό συστατικό σε αυτά τα καλούδια.

Ας υποθέσουμε ότι διοργανώνετε ένα πάρτι για να δείξετε τις ικανότητές σας στο ψήσιμο. Το μυστικό σας όπλο είναι το κοτσάνι του Ραβέντι, αλλά σας στερείται! Υπό αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν μπορεί παρά να ρωτήσει, γιατί το ραβέντι μου είναι τόσο μικρό?

Ίσως είναι μια φορά! Ωστόσο, τα φύλλα φαίνονται να ευδοκιμούν και να μεγαλώνουν, αλλά δεν ωφελούν γιατί τα φύλλα είναι γεμάτα με δηλητήριο. Μην ανησυχείτε, καθώς θα διερευνήσουμε τους κύριους παράγοντες που το ραβέντι σας είναι μικρό και ακανόνιστο.

Γιατί το ραβέντι μου είναι τόσο μικρό;

Σίγουρα δεν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε αυτή την ερώτηση για πάντα. Τα ραβέντια μπορεί να είναι δύσκολα φυτά, και ακόμη και οι ειδικοί μερικές φορές τα μπερδεύουν. Είναι απίστευτα απογοητευτικό να βλέπεις τα φύλλα του Ραβέντι σου υγιή και πράσινα ενώ τα κοτσάνια αγωνίζονται να μεγαλώσουν άλλο ένα εκατοστό.

Η απάντηση στο Why Is My Rhubarb So Small δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε το παζλ λιγότερο περίπλοκο για τον εαυτό σας εξετάζοντας τις ακόλουθες δυνατότητες.

Νεαρά φυτά

Συχνά οι λάτρεις του ραβέντι ξεχνούν ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσει το μικρό σας δενδρύλλιο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Ένα φυτό ραβέντι θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για να εδραιωθεί στο νέο περιβάλλον. Μην ανησυχείτε, καθώς το φυτό θα παράγει μίσχους με ατράκτους και χωρίς σχήμα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να μην αναρωτηθείτε γιατί το Rhubarb μου είναι τόσο μικρό τα δύο πρώτα χρόνια, ειδικά αν συναντήσετε έναν άλλο ενθουσιώδη με έναν ακμάζοντα κήπο με ραβέντι!

Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά θα επιτρέψει στο φυτό σας να αναπτύξει ένα λειτουργικό και γερό ριζικό σύστημα. Η ανάπτυξη τα δύο πρώτα χρόνια θα βοηθήσει σημαντικά στη μελλοντική ανάπτυξη.

Γιατί το ραβέντι μου είναι τόσο μικρό 2
Ραβέντι στους 2 μήνες – μέσω Flickr

Το Ραβέντι είναι πολύ μεγάλο

Το φυτό σας χρειάζεται περιστασιακό κούρεμα να διασφαλίσει ότι δεν αποτελεί βάρος για τον εαυτό του. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ένα φυτό ραβέντι υποφέρει από λεπτούς και ακανθώδεις μίσχους είναι ότι είναι πολύ μεγάλοι και ώριμοι. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντίθετο στην ερώτηση, Γιατί είναι το ραβέντι μου τόσο μικρό. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό παραγωγικό μέτρο μακροπρόθεσμα!

Ο εμπειρικός κανόνας θα ήταν να διαιρείτε το κατάφυτο φυτό Ραβέντι σας κάθε έξι χρόνια. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση, απόσταση και κατανομή των θρεπτικών ουσιών μεταξύ των φυτών.

Επαγγελματική συμβουλή: Κάντε τη μετάβαση νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο και βεβαιωθείτε ότι το φυτό είναι προσκολλημένο σε έναν υγιή αριθμό ριζών για να αντιμετωπίσετε το σοκ της μεταμόσχευσης.

Συνωστισμός

Ο υπερπληθυσμός είναι η βασική απάντηση στο γιατί το Rhubarb μου είναι τόσο μικρό. Η άνοιξη είναι η πρώτη στιγμή για την ανάδυση νέων βλαστών από το στέμμα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αραίωση των μίσχων και, τελικά, το θάνατο των φυτών.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά ραβέντι σας χωρίζονται περιστασιακά. Κρατήστε τα καλά ποτισμένα κατά τη μεταβατική περίοδο.

Ακμάζων

Τα λουλούδια φαίνονται όμορφα, αλλά δεν είναι τίποτα λιγότερο από εχθρός για τα φυτά ραβέντι σας. Τα θρεπτικά συστατικά και η ενέργεια κατευθύνονται προς την παραγωγή του λουλουδιού. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται από το φυτό για να συνεχίσει να αναπτύσσονται τα λουλούδια, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα κοτσάνια σας να γίνουν πιο λεπτά.

Να είστε σε επιφυλακή για ανθισμένα μπουμπούκια. Φροντίστε να τα αφαιρέσετε αμέσως μόλις εντοπιστούν. Όσο περισσότερο συνεχίζουν να βλασταίνουν στο φυτό, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλέσει. Η αύξηση της θερμοκρασίας, οι χαμηλές βροχοπτώσεις και το φτωχό έδαφος μπορεί να γίνουν παράγοντες που συμβάλλουν. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά ραβέντι έχουν παροχή νερού και θρεπτικά συστατικά

Φτωχό έδαφος και έλλειψη θρεπτικών συστατικών

Το φτωχό έδαφος και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αραίωση των μίσχων. Εάν πιστεύετε ότι το φυτό σας Ραβέντι δεν είναι πολύ ώριμο και δεν υπάρχει συνωστισμός, τότε δείτε τα λιπάσματα που ταΐζετε τα φυτά.

Έρχεται γεμάτο με άζωτο και κάλιο; Το άζωτο μπορεί να προάγει σημαντικά την ανάπτυξη των στελεχών και των φύλλων και το κάλιο επιτρέπει στο φυτό Ραβέντι να αναπτύξει ισχυρότερους μίσχους!

Τυπικά, λίπασμα για όλες τις χρήσεις θα κάνει τη δουλειά για σένα. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά του φυτού σας για την ανάπτυξή του.

Πώληση

Miracle-Gro 3002010 Shake ‚N Feed All Purpose Continuous Release Plant, 8 lb, Brown/A

  • Γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη διατροφή και τη θρέψη πάνω και κάτω από το έδαφος
  • Περιέχει ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν πιο δυνατά, ζωντανά και πιο παραγωγικά φυτά έναντι φυτών που δεν τρέφονται
  • Περιέχει φυσικά συστατικά που βοηθούν στη διατροφή και τη θρέψη πάνω και κάτω από το έδαφος. Ταΐζει έως και 3 μήνες
  • Εγγύηση ότι δεν καίγεται όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Για χρήση στο έδαφος και σε δοχεία

Επαγγελματική συμβουλή: Τα φυτά ραβέντι χρησιμοποιούν στο έπακρο τα λιπάσματα στα αρχικά στάδια ανάπτυξής τους. Η ιδανική εποχή για λίπανση θα ήταν στις αρχές της άνοιξης. Ενώ το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε λίπασμα στο στέμμα του φυτού.

Ποικιλία

Ίσως η απάντηση στην ερώτησή σας γιατί το Rhubarb μου είναι τόσο μικρό να μην είναι καμία από τις παραπάνω λύσεις. Τα φυτά ραβέντι διατίθενται σε μια σειρά από ποικιλίες. Μερικοί παράγουν παχύτερους και ισχυρότερους μίσχους, ενώ άλλοι έχουν τρυφερά και πιο κοντό κοτσάνι.

Υπερσυλλογή

Είναι πολύ εύκολο να τονίσεις ένα φυτό ραβέντι. Ειδικά αν είστε πάντα στο τρέξιμο για να μαζέψετε τα κοτσάνια του, πρέπει να μαζέψετε και να αποθηκεύσετε το φυτό κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Είναι το ιδανικό χρονικό πλαίσιο για τη συγκομιδή του φυτού αφού είναι νεαρό και τρυφερό.

Κάνοντας την ίδια διαδικασία καθ‘ όλη τη διάρκεια της σεζόν, επιβραδύνει, ακόμη και σταματά την ανάπτυξη του φυτού κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό τελικά θα οδηγήσει στη βράχυνση και την αραίωση των μίσχων.

Επιλέξτε μερικά από τα πιο υγιή και δυνατά φυτά ραβέντι για συγκομιδή καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους φρέσκους μίσχους χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία και τη δύναμη όλων των φυτών σας.


συμπέρασμα

Είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το μήκος και τη δύναμη του στελέχους του φυτού ραβέντι.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι ένα μακρύτερο στέλεχος δεν ισοδυναμεί πάντα με ένα καλύτερο. Το Canada Red είναι μια ποικιλία φυτών ραβέντι. Συχνά παράγει ένα αρκετά τρυφερό κοτσάνι αλλά είναι πιο γευστικό από άλλες ποικιλίες.

Ας ελπίσουμε ότι, εξετάζοντας τις παραπάνω λύσεις, θα έχετε την απάντηση στην ερώτησή σας σχετικά με το γιατί το ραβέντι μου είναι τόσο μικρό. Τώρα είστε πλήρως εξοπλισμένοι για να μεγαλώσετε πιο υγιεινά και πιο γευστικά κοτσάνια. Του χρόνου όλοι θα έρθουν κοντά σας για σπιτικά καλούδια!

Schreibe einen Kommentar