Γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρές; 6 Κοινά προβλήματα και τρόποι για να τα αποφύγετε!

1

Υπάρχει περίπτωση η πιπεριά που φυτεύετε να μην μεγαλώσει στο μέγεθος που περιμένετε. Η καθυστερημένη ανάπτυξη στις πιπεριές είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα άτομα που τις φυτεύουν. Αλλά μην ανησυχείτε, ορισμένες λύσεις μπορούν να βάλουν τέλος σε αυτό το πρόβλημα.

Εάν είστε εδώ για να μάθετε γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρές, τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί είστε στο σωστό μέρος.

Όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να αυξηθεί το μέγεθος της πιπεριάς σχετίζονται με τη συνήθη φροντίδα ενός φυτού πιπεριάς. Μπορεί να χάνετε ορισμένους σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν σε μικρού μεγέθους πιπεριές.

Από αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για τις πιπεριές: πώς να τις καλλιεργήσετε τέλεια και την απάντηση στην ερώτησή σας γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρές.

Γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρές 1
Γιατί οι πιπεριές μου βγαίνουν συνέχεια τόσο μικρές; – μέσω Reddit

Σχετικά με τις πιπεριές

Οι πιπεριές είναι μια καλλιέργεια ζεστής εποχής που παράγει καρπούς διαφορετικού χρώματος. Οι κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πιπεριές χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο λόγω των χαμηλών θερμίδων και της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Διατίθενται για χρήση ως φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα.

Ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε πιπεριές στο σπίτι σας είναι να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους, στη συνέχεια να σκληρύνετε το φυτό και μετά να το μετακινήσετε σε εξωτερικό χώρο. Νερό, σάπια φύλλα, ηλιακό φως και καλά γονιμοποιημένο έδαφος είναι όλα όσα χρειάζονται για να παράγουν ζουμερές και πολύχρωμες πιπεριές.

Γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρές;

Μπορεί να είστε μόνο ένα βήμα μακριά από το να αυξήσετε το μέγεθος των πιπεριών σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσετε ποιος παράγοντας σας εμποδίζει να καλλιεργήσετε πιπεριές πλήρους μεγέθους. Όλοι οι παράγοντες που μπορεί να είναι ο λόγος για το πρόβλημά σας συζητούνται παρακάτω αναλυτικά:

1. Έλλειψη ηλιακού φωτός

Οι πιπεριές είναι φυτό ζεστής εποχής. Χρειάζονται πολύ άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν. Στην περίπτωση της φύτευσης σε εσωτερικούς χώρους, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αναπτυσσόμενο φως για καλύτερα και βελτιωμένα αποτελέσματα. Τα νεαρά φυτά πιπεριάς απαιτούν περίπου 14 έως 16 ώρες φωτός την ημέρα.

Τα μακροβούτια φυτά, οι λεπτοί μίσχοι και ο βραδύς ή καθυστερημένος ρυθμός ανάπτυξης είναι τα συμπτώματα που πρέπει να ελέγχονται σε περίπτωση έλλειψης φωτός. Εάν υπάρχουν τέτοια συμπτώματα στο φυτό σας, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το μικρό μέγεθος να προκύπτει από κακό φωτισμό.

Εάν χρησιμοποιείται ήδη φυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο δυνατό. Εάν οι πιπεριές παράγονται ήδη με την παρουσία αρκετού φωτός, τότε κάποιος άλλος παράγοντας μπορεί να επηρεάζει το φυτό σας.

Κάντε κλικ εδώ να αγοράσετε φώτα ανάπτυξης αν δεν έχετε ήδη.

Πώληση

2022 Τα νεότερα φώτα SPIDER FARMER SF2000 LED Grow με διόδους Samsung LM301B & MeanWell Driver Dimmable Lights Growing Lights Full Spectrum Growing Lamp for Indoor Plants Hydroponics Greenhouse Veg Bloom

  • ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ 2022 ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: Τα φώτα ανάπτυξης LED SPIDER FARMER χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας LED υψηλής απόδοσης σήμερα – οι δίοδοι Samsung LM301B, η υψηλή ενεργειακή απόδοση με 2,7 umol/J, δημιουργούν το καλύτερο κουβούκλιο διείσδυσης. Κάλυψη λαχανικών 3 x 4 πόδια, λουλούδι 2 x 4 πόδια. Εξαιρετικά υψηλή απόδοση, αλλά καταναλώνει μόνο 200 W ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές λάμπες HID και άλλες λάμπες φυτών στην αγορά.
  • ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΩΔΩΝ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DIMMING: Αναβαθμισμένα φώτα ανάπτυξης SF2000. Περισσότερες ελαφριές χάντρες στις άκρες, λιγότερες στη μέση. Βοηθώντας να αποκτήσετε πιο ομοιόμορφο PPFD. και το κουμπί μείωσης της φωτεινότητας ρυθμίζεται η ένταση του φωτός στην ελευθερία. Σύνδεση πολλαπλών φωτιστικών με ενοποιημένο dimming ιδιαίτερα ευεργετικό για μεγάλη έκταση εσωτερικής καλλιέργειας και εμπορικής φύτευσης.
  • ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Εξαιρετικό πλήρες φάσμα – λευκό, μπλε, κόκκινο και IR (3000K, 5000K, 660nm και IR 760nm). Οι δίοδοι 3000K παρέχουν περισσότερο κοκκινωπό φως και οι 5000K παρέχουν περισσότερο μπλε. Το κόκκινο φως 660nm και το υπέρυθρο φως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, όπου επιταχύνει τον χρόνο ανθοφορίας και ενισχύει τις αποδόσεις. Μετατρέψτε τους σπόρους σας σε δικό σας απόθεμα. Και το φως φαίνεται αρκετά φυσικό, επομένως είναι καλό για την ακριβή παρακολούθηση της υγείας των φυτών.
  • ΚΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Χωρίς θόρυβο ανεμιστήρα. Υψηλής απόδοσης, αξιόπιστο και αποσπώμενο πρόγραμμα οδήγησης MEAN WELL έχουν μεγάλη απαγωγή θερμότητας. Η ψύκτρα αλουμινίου είναι παχιά και στιβαρή, προστατευτικά καλύμματα για καλώδια. Συσκευασία φιλική προς το χρήστη. Τα ποιοτικά εξαρτήματα σημαίνουν ότι το φως διαρκεί περισσότερο, το SF Light σας φροντίζει καλά με πιο προσεκτικό σχεδιασμό, μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να αγοράζετε συχνά φώτα.
  • ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ: Τα φώτα φυτών LED SPIDER FARMER αντιγράφονται συχνά, αλλά δεν θα έχουν ποτέ την ποιότητα ή τη δέσμευσή μας, παρέχουμε 5 χρόνια μετέπειτα σέρβις σε τοπικό κέντρο συντήρησης (ΗΠΑ/ΚΑ/ΗΒ/Γερμανία). Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αυθεντικά φώτα καλλιέργειας Spider Farmer, τα οποία μπορούν πραγματικά να σας προσφέρουν τα φώτα καλλιέργειας υψηλής ποιότητας – σε προσιτή τιμή. Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μας στείλετε e-mail και θα σας βοηθήσουμε να το επιλύσετε. Ποιότητα που υποστηρίζεται από το σιδερένιο μας!!!

2. Ακανόνιστη Γονιμοποίηση

Οι σπόροι της πιπεριάς χρειάζονται θρεπτικά συστατικά όταν άρχισαν να φυτρώνουν. Στην αρχή, δεν χρησιμοποιούν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά όταν αρχίζουν να αναπτύσσονται, αρχίζουν να τα απορροφούν από το έδαφος.

Ο τύπος λιπάσματος που χρειάζεται το φυτό σας εξαρτάται από το είδος της πιπεριάς, το στάδιο ανάπτυξης και το έδαφος στο οποίο φυτεύτηκε αρχικά.

Για νεότερα φυτά πιπεριάς, προτείνεται η χρήση λιπασμάτων πλούσια σε άζωτο. Δεν απαιτείται εάν τα φυτά είναι ήδη φυτεμένα σε χώμα γλάστρας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Για φυτά που έχουν ήδη αναπτυχθεί και είναι πλέον κοντά στην παραγωγή λουλουδιών και καρπών, η στροφή σε λιπάσματα πλούσια σε φώσφορο θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Εάν το φυτό σας παρουσιάζει συμπτώματα όπως κιτρίνισμα των φύλλων, μαρασμό ή πτώση των φύλλων ή πτώση λουλουδιών, τότε ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε ένα κατάλληλο λίπασμα.

3. Υπερβολικό Πότισμα

Ακόμα κι αν αγαπάτε τα φυτά πιπεριάς σας, μην αρχίσετε να τα ποτίζετε υπερβολικά. Είναι η πιο ασυγχώρητη μορφή να δείξεις αγάπη στα πιπεριά σου.

Παρόλο που το πότισμα ή το καθόλου πότισμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για το φυτό σας, το υπερβολικό πότισμα επιβάλλει μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή.

Η καθυστερημένη ανάπτυξη της πιπεριάς είναι το πιο κοινό πρόβλημα στις πιπεριές που μπορεί να προκληθεί από το πότισμα ενός φυτού περισσότερο από όσο χρειάζεται. Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά της πιπεριάς περιλαμβάνουν το κατσάρωμα των φύλλων, την πτώση των φύλλων, τη σήψη των ριζών, την πτώση των λουλουδιών και την κακή ανάπτυξη των καρπών.

Γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρές 2
Είναι φυσιολογικό η πιπεριά μου να είναι μικρή; – μέσω Reddit

4. Μεταμοσχευτικό Σοκ

Η μεταφύτευση είναι ένα σημαντικό βήμα στην καλλιέργεια φυτών από τους σπόρους τους. Είναι φυσιολογικό τα φυτά να έχουν αργή ανάπτυξη για μερικές ημέρες μετά τη μεταφύτευση. Αλλά αν αυτό συνεχιστεί μετά από μερικές ημέρες, το φυτό μπορεί να υποφέρει από σοκ μεταμόσχευσης.

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εάν το φυτό σας υποφέρει από σοκ μεταμόσχευσης. Απλώς πρέπει να περιμένετε μέχρι το φυτό να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Επίσης, αποφύγετε τη λίπανση του φυτού για μια εβδομάδα μετά τη μεταφύτευσή του.

5. Περιττή Συμπίεση Εδάφους

Το καλά αεριζόμενο έδαφος αρέσει στις ρίζες ενός φυτού πιπεριάς. Προτιμάται ένα πορώδες μέσο για καλή ανάπτυξη. Έτσι, εάν το μείγμα γλάστρας του φυτού είναι συσκευασμένο πολύ σφιχτά, υπάρχει μια επιπλέον πίεση στις ρίζες που τις κάνει να μην μπορούν να διασταλούν ή να απορροφήσουν νερό.

Τα συμπτώματα του συμπιεσμένου εδάφους περιλαμβάνουν τη σήψη των ριζών, τον θάνατο των φύλλων των φυτών, την κακή αποστράγγιση και το υπερκορεσμένο φυτικό έδαφος.

Η χρήση ενός πιρουνιού κήπου είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε το χώμα σας. Επίσης, η χρήση κομπόστ μπορεί να ενθαρρύνει την αποστράγγιση στα φυτά.

6. Ανάπτυξη ζιζανίων

Η ανάπτυξη ζιζανίων ανάμεσα στα φυτά είναι φυσιολογική. Αυτά τα ζιζάνια πρέπει να αφαιρούνται τακτικά καθώς μπορούν να μειώσουν την ανάπτυξη του φυτού. Τα ζιζάνια έρχονται επίσης με απρόσκλητα παράσιτα και ασθένειες που μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν στα φυτά σας.

Τραβάτε τα ζιζάνια τακτικά για να αποφύγετε την κλοπή των θρεπτικών συστατικών. Επίσης, βάλτε ένα στρώμα σάπια φύλλα, αν είναι δυνατόν, ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη των ζιζανίων.


συμπέρασμα

Εάν τα φυτά σας πιπεριάς άρχισαν να παράγουν καρπούς μικρού μεγέθους, μην ανησυχείτε. Λάβετε όλες τις πιθανές πληροφορίες εάν είστε νέος στην κηπουρική για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Ακούστε προσεκτικά το φυτό για το τι προσπαθεί να σας πει και πράξτε ανάλογα.

Αν πάλι δεν λάβατε την απάντηση στην ερώτηση του γιατί οι πιπεριές μου είναι τόσο μικρέςτότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar