Γιατί κιτρινίζουν τα φυτά μπιζελιού μου; (5 εκπληκτικοί λόγοι)

0

Γιατί κιτρινίζουν τα φυτά μπιζελιού μου? Αυτή είναι μια ερώτηση που ταλανίζει το μυαλό αρκετών ανθρώπων με κήπους στο σπίτι. Ενώ η καλλιέργεια ενός ευαίσθητου λαχανικού στο σπίτι μπορεί να είναι μια ανταποδοτική εμπειρία, αλλά το να το βλέπεις να περνάει από άγχος μπορεί να είναι εξίσου επώδυνο. Τα κίτρινα φύλλα σε ένα φυτό είναι συνήθως σημάδι άγχους.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το φυτό σας μπιζελιού μπορεί να υποστεί άγχος και να αρχίσει να κιτρινίζει. Μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν πληρούνται οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις, ή ίσως δίνετε υπερβολική ποσότητα από κάτι, π.χ. νερό ή λίπασμα.

Πρέπει να διερευνήσετε την αιτία πίσω από το φυτό κίτρινου μπιζελιού, ώστε να βρείτε σύντομα μια λύση σε αυτό. Λοιπόν, εδώ είναι ένας λεπτομερής οδηγός για να απαντήσετε στην ερώτησή σας – γιατί κιτρινίζουν τα φυτά μπιζελιού μου; Συνέχισε να διαβάζεις.

Γιατί κιτρινίζουν τα φυτά αρακά μου 1
Γιατί κιτρινίζουν τα μπιζέλια; – μέσω Reddit

5 εκπληκτικοί λόγοι για τους οποίους κιτρινίζουν τα φυτά μπιζελιού

Τα φυτά αρακά έχουν απαλές ρίζες και χρειάζονται προσεκτική προσοχή από εσάς για να συνεχίσουν να ευδοκιμούν. Ωστόσο, μπορούν να επιβιώσουν σε διαφορετικές συνθήκες και δεν είναι πολύ απαιτητικοί για να παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις.

Τα φυτά σας μπορεί να κιτρινίζουν λόγω ασθενειών όπως η σήψη των ριζών, οι επιθέσεις παρασίτων ή η έλλειψη νερού. Κάποιες άλλες αιτίες μπορεί να είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, οι ανεπαρκείς ώρες ηλιακού φωτός και πολλά άλλα.

Ας εξερευνήσουμε περισσότερες απαντήσεις στο ερώτημά σας – γιατί κιτρινίζουν τα φυτά μπιζελιού μου;

#1: Ανεπαρκές πότισμα

Η ανεπαρκής ποσότητα νερού και τα ακανόνιστα προγράμματα ποτίσματος μπορεί να διαταράξουν την υγεία ενός φυτού μπιζελιού και να το κάνουν να κιτρινίσει. Το υπερβολικό πότισμα και το υποπότισμα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο φυτό.

Το υπερβολικό πότισμα οδηγεί σε μουσκεμένο και βρεγμένο έδαφος. Αυτό το έδαφος καθιστά το φυτό ανίκανο να προσλάβει θρεπτικά συστατικά και αποστραγγίζει το έδαφος από τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για την ανάπτυξη ενός φυτού. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και σε αρκετές μυκητιακές ασθένειες καθώς ο μύκητας ευδοκιμεί σε υγρό περιβάλλον.

Το υποβρύχιο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση σε ένα φυτό καθώς δεν μπορεί να απορροφήσει αρκετό νερό από το έδαφος, ειδικά όταν είναι καλοκαιρινή περίοδος και το φυτό μπιζελιού χρειάζεται περισσότερο νερό. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει το φυτό σας μπιζελιού να κιτρινίσει.

Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε το πρόβλημα με το πότισμα. Αν πρόκειται για υπερβολικό πότισμα, θα παρατηρήσετε συνεχώς υγρό χώμα. Σε περίπτωση υποπότισης, το έδαφος θα είναι πολύ στεγνό. Μπορείτε να ελέγξετε βυθίζοντας το δάχτυλό σας στο χώμα ή να χρησιμοποιήσετε το α μετρητής υγρασίας. Εάν είναι στεγνό για δύο έως τρεις ίντσες, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το χώμα στραγγίζει καλά για να αποφύγετε τη συσσώρευση νερού.

Πώληση

Γενικά Εργαλεία MMD4E Ψηφιακός μετρητής υγρασίας, ανιχνευτής διαρροής νερού, μετρητής υγρασίας, τύπος καρφίτσας, οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό με ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις περιεχομένου υψηλής-μέσης-χαμηλής υγρασίας, γκρι

 • ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ: Το εύχρηστο εργαλείο μετρητή μας μπορεί να προσδιορίσει γρήγορα το επίπεδο αποκατάστασης που απαιτείται για να προστατεύσετε την οικογένειά σας από τη μαύρη μούχλα. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που δεν αντιμετωπίζονται είναι η κύρια αιτία ανάπτυξης επιβλαβών μυκήτων στο σπίτι.
 • ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΝΕΡΟΥ: Η εύρεση της περιεκτικότητας σε υγρασία στο ξύλο ή την γυψοσανίδα σας είναι το πρώτο βήμα στην έγκαιρη πρόληψη. Ελέγχετε και δοκιμάζετε συνεχώς ύποπτους λεκέδες νερού γύρω από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε εάν η περιοχή είναι υγρή ή έχει ήδη στεγνώσει.
 • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ: Η δοκιμή καλουπιού διαθέτει μεγάλα ψηφία ύψους 0,3″ σε οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό για γρήγορη και εύκολη ανίχνευση. Ο σαρωτής ωιδίου περιλαμβάνει επιπλέον καρφίτσες από ανοξείδωτο χάλυβα 8 mm, προστατευτικό καπάκι που λειτουργεί ως έλεγχος βαθμονόμησης και μπαταρία „9V“.
 • ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ ΜΟΥΧΛΙΩΝ: Για ακριβή ανάγνωση της δοκιμής, κολλήστε τις ακίδες από ανοξείδωτο χάλυβα στην επιφάνεια αυτού που μετράτε. Το περιτύπωμα έχει ένα ευρύ φάσμα 5 – 50% για το ξύλο και 1,5 – 33% για οικοδομικά υλικά όπως σκυρόδεμα και γυψοσανίδες.
 • ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Είμαστε αναγνωρισμένος ηγέτης στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαλείων ακριβείας που είναι αφιερωμένα στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών. Ενθαρρύνουμε τους τεχνίτες και τους DIYers να εργάζονται πιο έξυπνα, να μετρούν καλύτερα και να επισκευάζουν πιο παραγωγικά.

#2: Root Rot

Η σήψη των ριζών είναι ένας μύκητας που προέρχεται από το έδαφος και καταστρέφει το φυτό. Κατά συνέπεια, το φυτό σας μπιζελιού μπορεί να αρχίσει να κιτρινίζει από κάτω και τελικά να πεθάνει. Η σήψη των ριζών μπορεί να συμβεί λόγω πολλών αιτιών όπως το υπερβολικό πότισμα, η εξάπλωση μυκητιακών σπορίων, όταν το έδαφος δεν στραγγίζει καλά, η διατήρηση των φυτών σε ένα μέρος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κ.λπ.

Για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών, φροντίστε να προσθέσετε νερό σε επαρκή ποσότητα, το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο και να συνεχίσετε να περιστρέφονται τα φυτά.

Γιατί κιτρινίζουν τα φυτά μπιζελιού μου 2
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί κιτρινίζουν τα μπιζέλια μου στη βάση; – μέσω Reddit

#3: Επίθεση παρασίτων

Εάν τα παράσιτα έχουν εισβάλει στο φυτό σας, συνήθως θα γίνει κίτρινο και καφέ αρκετά σύντομα. Τα παράσιτα, όπως οι αφίδες και τα λέπια, ρουφούν το χυμό από τα φύλλα, οδηγώντας στο κιτρίνισμα του φυτού.

Τα λέπια είναι μικροσκοπικά παράσιτα σε σχήμα σκαθαριού και θα αφήσουν το φυτό σας μαραμένο και κίτρινο καθώς ρουφούν το χυμό από τα φύλλα του μπιζελιού. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα λέπια εφαρμόζοντας λάδι neem ή ψεκάζοντας το φυτό με γρήγορο πίδακα νερού για να ξεπλύνετε τα παράσιτα σε περίπτωση μικρής προσβολής.

Οι αφίδες ρουφούν επίσης το χυμό από το φυτό. Συνήθως επιτίθενται στο φυτό όταν είναι νέο και αναπτυσσόμενο, γύρω στα μέσα της φθινοπωρινής περιόδου. Οι αφίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο, από λάδι neem ή ψεκάζοντας ένα πίδακα νερού.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα φυτοφάρμακο ή να αφαιρέσετε εντελώς το φυτό.

Εντομοκτόνο Bonide 023 Neem Oil, Λευκό

 • ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ BUG KILLER – Bonide Neem Oil είναι μια τέλεια λύση ελέγχου παρασίτων για κάθε κήπο που αντιμετωπίζει ακάρεα, μύγες, ωίδιο και πολλά άλλα. Αυτό το προϊόν είναι ένα τρία σε ένα μυκητοκτόνο, ακαρεοκτόνο και εντομοκτόνο.
 • ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ – Αυτό το προϊόν είναι βολικά έτοιμο για χρήση όταν φτάσει. Το ακροφύσιο ψεκασμού κάνει αυτό το προϊόν εύκολο στην ανάπτυξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μέχρι την ημέρα της συγκομιδής.
 • ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ – Το έλαιο Neem 3-σε-1 του Bonide είναι εξαιρετικό γιατί σκοτώνει τα αυγά, τις προνύμφες και τα ενήλικα στάδια των εντόμων, ενώ επίσης αποτρέπει τη μυκητιακή επίθεση στους φυτικούς ιστούς.
 • SPRAY DORMANT – Εκτός από το ότι είναι χρήσιμο για την απαλλαγή του κήπου σας από έντομα και άλλα παράσιτα, αυτό το έλαιο Neem κάνει ένα εξαιρετικό αδρανές σπρέι για να προστατεύει τα φυτά σας όλες τις εποχές του χρόνου.
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΗΠΟΥΡΓΙΑ – Προέρχεται από τον σπόρο Neem, το προϊόν μας είναι εξαιρετικό για χρήση σε τριαντάφυλλα, λουλούδια, λαχανικά, φρούτα, βότανα, φυτά εσωτερικού χώρου, δέντρα και θάμνους. Είναι εγκεκριμένο για βιολογική κηπουρική.

#4: Έλλειψη ηλιακού φωτός

Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε, „γιατί τα φυτά μου μπιζελιού κιτρινίζουν“, θα μπορούσε να οφείλεται σε ανεπαρκή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Το φως του ήλιου είναι πολύ σημαντικό για τα φυτά να κάνουν τροφή, και το φυτό μπιζελιού δεν διαφέρει. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας μπιζελιού δεν διατηρείται κάτω από τη σκιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Το φυτό μπιζελιού δεν τα πάει καλά στη σκιά και χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες καλό ηλιακό φως την ημέρα.

Επομένως, ελέγξτε αν κάποιο εμπόδιο, όπως κτίρια ή ψηλότερα φυτά, εμποδίζει το δρόμο και μετακινήστε το φυτό μπιζελιού σε ένα πιο ηλιόλουστο μέρος. Εάν η περιοχή σας δεν έχει πολύ ηλιακό φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φυτικά φώτα για να καλλιεργήσετε σωστά τα φυτά μπιζελιού στον κήπο σας.

SZHLUX LED Grow Light, 4ft 280W(4×70W) Φωτιστικό φυτού πλήρους φάσματος για φυτά εσωτερικού χώρου, Φωτιστικό για καλλιέργεια, Σχεδίαση συνδεόμενης ταινίας Grow Light High Output με Reflector-4 Pack, Ροζ

 • 【Πλήρες φάσμα】- Το φως ανάπτυξης SZHLUX με πλήρες φάσμα παρέχει το πιο λογικό κύμα φωτός με βάση την αναλογία απορρόφησης για φυτά εσωτερικού χώρου, ειδικά προσθέτουμε περισσότερα λευκά LED σε σύγκριση με άλλα ροζ φώτα ανάπτυξης, πάνω από 95% ενέργεια μπορεί να απορροφηθεί από τα φυτά . ιδανικό για φύτρα και στάδια ανάπτυξης.
 • 【Σούπερ φωτεινά】- Τα ίδια φώτα ανάπτυξης 4 ποδιών με υψηλότερα watt από άλλα, led σε σχήμα τραπεζοειδούς και διπλού τσιπ 1W για 1,5 φορές μεγαλύτερη φωτεινή περιοχή από τους σωλήνες T5 και T8. Καταναλώνοντας μόνο 280W με 768 LED, αντικαθιστώντας το γενικό φως ανάπτυξης 1500w.
 • 【Εύκολη εγκατάσταση】-Plug and play, πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Υποστηρίξτε 4 φώτα ανάπτυξης σε μια σειρά με συμπεριλαμβανόμενο καλώδιο σύνδεσης 47 ιντσών ή μικρό βύσμα που χρειάζεται μόνο 1 καλώδιο τροφοδοσίας. Χρησιμοποιώντας κλιπ για τοποθέτηση στην οροφή ή ανάρτηση στο ράφι, πολλαπλές μέθοδοι εγκατάστασης παρέχουν τον καλύτερο τρόπο που χρειάζεστε.
 • 【Ευρεία χρήση】- Μόνο για εσωτερική χρήση, το ροζ φως ανάπτυξης led ιδανικό για όλα τα φυτά από το στάδιο της σποράς έως την ανθοφορία, λειτουργεί καλά για υδροπονικά φυτά, καλλιέργεια γλάστρας, έκθεση λουλουδιών, καλλιέργεια θερμοκηπίου, καλλιέργεια αγωγών και ούτω καθεξής.
 • 【Αλουμίνιο Premium】 Το κέλυφος του αναπτυσσόμενου φωτός μας κατασκευάστηκε από 100% αλουμίνιο το οποίο παρέχει υψηλής απόδοσης απαγωγή θερμότητας. Η απόδοση φωτός μπορεί επίσης να αυξηθεί κατά 17~20% με ανακλαστήρα.

#5: Περονόσπορος

Ο περονόσπορος είναι ένας τύπος μυκητιακής νόσου. Πότε περονόσπορος μολύνει ένα φυτό μπιζελιού, θα μπορείτε να δείτε βλάβες στα φύλλα και στο υπόλοιπο φυτό. Ο αποχρωματισμός είναι συνήθως το πρώτο σημάδι αυτής της μυκητιακής νόσου. Εκτός από αυτό, θα μπορείτε να δείτε σκοτεινά σημεία στους λοβούς.

Ο περονόσπορος εμφανίζεται ως ένα γκρίζο, κονιώδες υλικό στην κάτω πλευρά των φύλλων, αλλά σιγά-σιγά μπορεί να εμφανιστεί στην κορυφή.

Είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από αυτόν τον μύκητα καθώς κολλάει με τα φυτά ακόμα και μετά το θάνατό του, περιμένοντας να μολύνει άλλα φυτά. Έτσι, εάν το ωίδιο έχει εξαπλωθεί άσχημα, ίσως χρειαστεί να πετάξετε το φυτό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό μυκητοκτόνο.

Για να αποτρέψετε αυτήν την ασθένεια, κρατήστε τον κήπο σας απαλλαγμένο από σκουπίδια. Η κυκλοφορία του αέρα είναι πολύ σημαντική, επομένως το έδαφος του φυτού δεν πρέπει να ποτίζεται υπερβολικά ή να διαβρέχεται. Προσπαθήστε να εναλλάσσετε τα φυτά μπιζελιού κάθε τρία έως τέσσερα χρόνια και επίσης, να προμηθευτείτε ανθεκτικούς σπόρους για τον κήπο σας για να αποφύγετε τις επιθέσεις από το ωίδιο και άλλους μύκητες.


συμπέρασμα

Ελπίζω ότι αυτό απαντά στην ερώτησή σας – γιατί τα φυτά μου μπιζελιού κιτρινίζουν; Για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό μπιζελιού σας μεγαλώνει καλά, δεν πρέπει να το ποτίζετε περισσότερο από όσο χρειάζεται, να το φυτεύετε σε ευάερο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος, να συνεχίζετε να περιστρέφετε τις καλλιέργειες και να το γονιμοποιείτε με ασφαλή προϊόντα.

Πριν φυτέψετε οποιαδήποτε καλλιέργεια, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τις βέλτιστες καιρικές συνθήκες για το συγκεκριμένο φυτό, καθώς η θερμοκρασία και η υγρασία μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία των καλλιεργειών.

Μοιραστείτε οποιεσδήποτε συμβουλές έχετε για την εκτροφή υγιών φυτών μπιζελιού μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar