Απολαυστικές συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα: 16 λουλούδια της Νότιας Καλιφόρνια

17
Απολαυστικές συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα: 16 λουλούδια της Νότιας Καλιφόρνια

Τώρα που οι μέρες είναι σύντομες και πιο κρύες, ο χρόνος στον κήπο μπορεί να είναι περιορισμένος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Η καλλιέργεια ενός κήπου στη Νότια Καλιφόρνια σημαίνει ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά όλο το χρόνο! Ακολουθούν μερικές συμβουλές χειμερινής κηπουρικής για να αναπτυχθούν λουλούδια στη Νότια Καλιφόρνια.

Συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα

Τι κηπουρική μπορώ να κάνω το χειμώνα;

Αυτό μετράει στο πού ζείτε. Εάν τυχαίνει να ζείτε σε μια περιοχή με ήπιο κλίμα, όπως η Νότια Καλιφόρνια, μπορείτε να κάνετε πολλές φυτεύσεις τους χειμερινούς μήνες. Αυτές οι συμβουλές χειμερινής κηπουρικής ισχύουν για λουλούδια που μπορούν να αναπτυχθούν τους ήπιους χειμώνες της Νότιας Καλιφόρνια.

Ποια λουλούδια θα διαρκέσουν τον χειμώνα;

Παρακάτω είναι μια λίστα με λουλούδια που θα διαρκέσουν όλο το χειμώνα για να τα απολαύσετε. Μερικοί μπορεί να χρειάζονται άφθονο ήλιο, ενώ άλλοι ευδοκιμούν στη σκιά. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για να απολαύσετε αυτά τα λουλούδια στον χειμερινό σας κήπο!

Ακολουθεί μια λίστα με τα λουλούδια που φυτρώνουν το χειμώνα στη Νότια Καλιφόρνια:

Παρακάτω υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για καθένα από αυτά τα όμορφα λουλούδια που μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Νότια Καλιφόρνια.

Snapdragons

πολύχρωμα-snapdragons

Τα Snapdragon αναπτύσσουν λουλούδια σε μακριά στελέχη, τα οποία φαίνονται υπέροχα μόνα τους ή αναμεμειγμένα με άλλα φυτά για να προσθέσουν ύψος σε ένα περίγραμμα ή ένα δοχείο. Είναι ανθεκτικά στον παγετό και είναι εύκολο να αναπτυχθούν, καθιστώντας τα εξαιρετικά για αρχάριους και λουλούδια κηπουρικής χειμώνα.

Είναι γνωστά για τα έντονα χρώματα τους. Είναι χειμωνιάτικα λουλούδια που φύονται στη Νότια Καλιφόρνια, ειδικά αν ο χειμώνας είναι ήπιος.

Τα Snapdragon προσφέρουν ζωηρό χρώμα σε κάθε χειμερινό κήπο και διατίθενται σε μια σειρά από έντονες αποχρώσεις, όπως ροζ, κόκκινο, λευκό και κίτρινο! Οι ψηλότερες ποικιλίες μπορούν να ξεπεράσουν τις άλλες χειμερινές σας ανθίσεις για μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε ύψος έως και δύο πόδια.

Αυτά τα λουλούδια έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και επίσης κάνουν υπέροχα λουλούδια κοπής για ανθοδέσμες.

Χειμωνιάτικο γιασεμί

χειμώνα-γιασεμί

Ένα άλλο χειμερινό ανθοφόρο φυτό είναι τα χειμερινά γιασεμιά. Οι σπόροι πρέπει να σπαρθούν τους φθινοπωρινούς μήνες. Ανθίζει τα αρωματικά κίτρινα άνθη του το χειμώνα, όταν άλλα χειμωνιάτικα ανθοφόρα φυτά όπως οι καμέλιες ξεφυτρώνουν τα όμορφα ροζ πέταλά τους.

Το χειμερινό γιασεμί είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος χειμερινός θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψη 10 πόδια ύψος και 10 πόδια πλάτος. Ανθίζουν τόνους κίτρινων λουλουδιών που κάνουν ένα υπέροχο, πολύχρωμο σημείο στον χειμερινό κήπο.

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα κατά τους θερμότερους μήνες, όπως την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αλλά θα εξακολουθεί να παράγει όμορφα λουλούδια ακόμα και μετά από παγωμένες νύχτες, επειδή τα χειμωνιάτικα γιασεμιά είναι φυτά ανθεκτικά στον χειμώνα. Χρειάζεται πλήρη έκθεση στον ήλιο, επομένως βεβαιωθείτε ότι δίνετε άφθονο φως όταν το μεγαλώνετε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς ο φυσικός του βιότοπος περιλαμβάνει ανοιχτά χωράφια.

Hellebores

φούξια-ελλέβορες

Τα ελλέβορα είναι πολυετή φυτά που ονομάζονται επίσης νηστίσιμο τριαντάφυλλο, λόγω της ανθοφορίας τους γύρω στη Σαρακοστή. Αυτά τα δημοφιλή είναι πολύ ανθεκτικά και ένα όμορφο ανθισμένο φυτό για να το προσθέσετε στον χειμερινό σας κήπο με λουλούδια.

Τα Hellebores είναι επίσης γνωστά ως χειμωνιάτικα τριαντάφυλλα. Έρχονται σε χειμωνιάτικες ποικιλίες με άνθη που κυμαίνονται από καθαρό λευκό έως βαθύ μωβ και σχεδόν μαύρα. Τα Hellebores τα καταφέρνουν επίσης καλύτερα εάν φυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε να μπορούν να περάσουν τον χειμερινό λήθαργο, όπως κάνουν τα περισσότερα φυτά όταν κάνει πιο κρύο έξω.

Ορτανσίες

μπλε-ορτανσία

Οι ορτανσίες είναι φυλλώδεις θάμνοι που μεγαλώνουν τσαμπιά λουλουδιών μαζί σε μπλε, ροζ, μοβ, λευκό και πράσινο. Αυτά τα φυτά αγαπούν τη σκιά και τους μικρούς χώρους, καθιστώντας τα υπέροχα φυτά σε δοχεία για βεράντες και κήπους με αυλές. Πολλοί τύποι ορτανσιών μπορούν να αντέξουν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά εδώ στην ήπια Νότια Καλιφόρνια.

Οι ορτανσίες είναι υπέροχα φυτά που ανθίζουν το χειμώνα. Έρχονται σε πολλά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του ροζ και του μωβ. Αυτά είναι διαθέσιμα στα περισσότερα κέντρα κήπου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δεν χρειάζεται να τα καλύψετε ή να τα προστατέψετε από το κρύο γιατί ευδοκιμούν σε αυτό! Οι περισσότερες ποικιλίες ορτανσίας θα πεθάνουν εντελώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά η ρίζα παραμένει ζωντανή κάτω από τη γη, όπου παραμένει σε αδράνεια μέχρι την άνοιξη, όταν νέοι βλαστοί αναδύονται και πάλι με ανανεωμένο σφρίγος μετά από μια καλή βροχή!

Ορισμένες ορτανσίες έχουν μικρά λευκά μπουμπούκια λουλουδιών που δημιουργούν επίσης ενδιαφέρουσες χειμερινές ανθοδέσμες – απλώς συνδυάστε τα αγαπημένα σας στελέχη σε μια διάταξη χρησιμοποιώντας λουλουδάτο σύρμα και στη συνέχεια παγώστε όλη τη νύχτα πριν τα τακτοποιήσετε σε εσωτερικούς χώρους, αν θέλετε.

Πανσέδες και βιόλα

βουαλέτα-πανσέδες

Οι πανσέδες και οι βιόλες είναι πολύχρωμα λουλούδια που αναπτύσσονται καλά το χειμώνα. Αναπτύσσονται σε ποικιλία χρωμάτων και φαίνονται υπέροχα σε ζαρντινιέρες μόνα τους ή αναμεμειγμένα με άλλα φυτά και λουλούδια.

Οι πανσέδες και οι βιόλες κάνουν επίσης υπέροχα λουλούδια για να αναπτυχθούν κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι ανθεκτικά στον χειμώνα λουλούδια, που σημαίνει ότι μπορούν να χειριστούν πιο κρύο καιρό. Αυτού του είδους τα φυτά λατρεύουν να φυτεύονται τους χειμερινούς μήνες – οι ρίζες τους ωφελούνται πραγματικά από τις χαμηλές θερμοκρασίες!

Αυτοί είναι κοντά λουλούδια, που τα καθιστούν υπέροχα λουλούδια στα όρια του κήπου. Είναι επίσης ανθεκτικά στον παγετό εάν ζείτε σε μέρος που πέφτει κάτω από 30 βαθμούς.

Οι πανσέδες και οι βιόλες είναι υπέροχες για να τις προσθέσετε σε σαλάτες, επιδόρπια και να φτιάξετε όμορφα πατημένα λουλούδια για χρήση με μια ποικιλία δημιουργικών έργων.

Γλυκός αρακάς

γλυκό-μπιζέλια

Τα γλυκά μπιζέλια μπορούν να φτάσουν τα έξι πόδια ψηλά. Το λουλούδι με βολάν κάνει υπέροχα κομμένα λουλούδια για μπουκέτα στο σπίτι.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε γλυκού αρακά Μουλιάζοντας τους σπόρους σε νερό για 48 ώρες και στη συνέχεια φυτεύοντάς τους στον ήλιο για να τους απολαύσετε κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο γλυκός αρακάς μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα αμπέλι και μπορεί να φυτευτεί το χειμώνα. Ανθίζουν όμορφα λευκά λουλούδια που έχουν ένα υπέροχο γλυκό άρωμα σε αυτά. Αυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση τον χειμώνα, άρα είναι πολύ εύκολα στην καλλιέργεια φυτά!

English Primroses

ροζ-primrose

Τα English Primroses είναι μικρά, ανθοφόρα φυτά που αγαπούν τον κρύο καιρό τον χειμώνα. Έψαχνα για φωτεινά φυτά που θα μπορούσα να καλλιεργήσω στον μικρό, αίθριο κήπο μου στη σκιά πριν από αρκετά χρόνια και ανακάλυψα ότι αυτά τα primroses είναι τέλεια για αυτό.

Ευδοκιμούσαν στις κρεμαστές μου ζαρντινιέρες στη σκιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα αγγλικά primroses έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα σε γλάστρες και μπορντούρες στον κήπο.

Τα αγγλικά primroses είναι μικρά λουλούδια που ανθίζουν το χειμώνα που προσθέτουν χρώμα στους χειμερινούς κήπους! Έρχονται επίσης σε άλλα χρώματα όπως ροζ, κίτρινο και ροζ. Αυτά πρέπει να φυτεύονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα γιατί χρειάζονται κρύο καιρό για αδρανοποίηση.

Κυκλάμινο

ροζ-κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα άλλο χειμωνιάτικο φυτό που ανθίζει το χειμώνα που διατίθεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν και μπορούν να φυτευτούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα γιατί πραγματικά ωφελούνται από το κρύο! Τα φύλλα αυτών των φυτών κλείνουν ακόμη και όταν πέφτει η θερμοκρασία τη νύχτα, κάτι που είναι αρκετά συναρπαστικό!

Πρόσφατα άρχισα να βλέπω κυκλάμινα που πωλούνται στο τοπικό Home Depot, λόγω της δημοτικότητάς τους και της προτίμησης τους για καλλιέργεια το χειμώνα. Αυτά τα χειμερινά ανθοφόρα φυτά αναπτύσσονται καλά ως φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν σε εξωτερικούς χώρους κατά τους χειμώνες της Νότιας Καλιφόρνια.

Στο φυτό αναπτύσσονται όμορφα φύλλα και πολύχρωμα άνθη σε λευκό, φούξια, κόκκινο, ροζ και λεβάντα. Κάνουν μια εξαιρετική εδαφοκάλυψη. Τα κυκλάμινα απολαμβάνουν τον χειμωνιάτικο ήλιο, αλλά τη σκιά του καλοκαιριού.

Μιλώντας για χειμερινές συμβουλές κηπουρικής, μερικά από τα καλύτερα χειμωνιάτικα λουλούδια είναι τα τριαντάφυλλα του παγόβουνου. Φροντίστε να προσθέσετε λίγο στον χειμερινό σας κήπο!

Καλέντουλα

κίτρινο-πορτοκαλί-καλέντουλα-άνθη

Η καλέντουλα είναι α λουλούδι σε έντονα χρώματα που φαίνεται ότι θα αναπτυσσόταν καλύτερα την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Στη Νότια Καλιφόρνια, αυτό το κίτρινο-πορτοκαλί λουλούδι μπορεί επίσης να ευδοκιμήσει κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Η καλέντουλα είναι ένα χαρούμενο λαμπερό λουλούδι που του αρέσει να μεγαλώνει σε πιο κρύο καιρό. Είναι φυτό που ανθίζει το χειμώνα που σημαίνει ότι χρειάζεται κρύο χειμώνα για να ανθίσει. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για μαγείρεμα ή να φτιάξετε μια φυσική θεραπεία με τα πέταλα αυτών των λουλουδιών!

Η καλέντουλα μπορεί να δώσει χρώμα στον χειμερινό σας κήπο. Χρησιμοποιείται επίσης με τα γεύματα, ως φυτό συντροφιάς και για ιατρικούς σκοπούς

Στοκ

https://www.bloominganomaly.com/the-10-best-gifts-for-gardeners/

λουλούδια στοκ είναι παρόμοια με τα snapdragons, στα οποία μεγαλώνουν πολλά λουλούδια σε ένα ψηλό μίσχο κάθε φορά. Αυτά τα λουλούδια μυρίζουν υπέροχα και είναι βρώσιμα. Είναι λουλούδια που ανθίζουν το χειμώνα που ανθίζουν από χειμώνα έως άνοιξη.

Κυκλοφορούν σε δύο τύπους: στήλη και σπρέι. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είδος αποθέματος να καλλιεργήσετε, αγοράστε και τα δύο και δείτε ποιο σας αρέσει περισσότερο για να καλλιεργήσετε αυτό τον επόμενο χειμώνα.

Νεροκάρδαμο

πορτοκαλόκηπος-ναστούρτιο

Άνθη Nasturtium είναι πολύχρωμα λουλούδια που αναπτύσσονται καλά με λαχανικά. Κυκλοφορούν επίσης σε διάφορους τύπους.

Το Nasturtium μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε πιο δροσερό καιρό σε ήπια κλίματα, όπως στη Νότια Καλιφόρνια. Αναπτύσσονται καλά τον χειμώνα και την άνοιξη, καθιστώντας τα μια έξυπνη επιλογή για λουλούδια που ανθίζουν το χειμώνα.

Τα δημοφιλή απλωτικά είναι εξαιρετικά για χρήση ως κάλυμμα εδάφους. Μερικοί τύποι ναστουρτίου μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σαν θάμνος.

Αυτά τα λουλούδια είναι υπέροχα για να αναπτυχθούν με λαχανικά όταν θέλετε να προσελκύσετε τα πλάσματα μακριά από τα βρώσιμα φυτά σας. Μιλώντας για βρώσιμα φυτά, μπορείτε επίσης να ανατολικά λουλούδια nasturtium.

Κολίμπρι Φασκόμηλο

φωτιά-φασκόμηλο

Τα κολίβρια συνήθως πετούν νότια σε θερμότερα κλίματα για το χειμώνα, αλλά όχι αν έχουν λόγο να μείνουν. Το φασκόμηλο κολιμπρί, κοινώς γνωστό ως σάλβια, θα κρατήσει αυτά τα πολύχρωμα πουλιά στον κήπο σας όλο το χειμώνα.

Το φασκόμηλο είναι ένα είδος φασκόμηλου που ανθίζει τον χειμώνα. Είναι ένα δημοφιλές φυτό που ανθίζει το χειμώνα γιατί τα άνθη του είναι έντονο ροζ και πολύ αρωματικά!

Ο θάμνος είναι μερικώς αειθαλής που μεγαλώνει άνθη σε έντονο ροζ και κόκκινο όλο το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Καμέλια

ροζ-καμέλια

Οι καμέλια είναι αειθαλείς θάμνοι που αναπτύσσουν υπέροχα λουλούδια που μοιάζουν με τριαντάφυλλα. Αυτά τα χειμωνιάτικα λουλούδια ανθίζουν σε κόκκινο, ροζ και λευκό χρώμα καθ‘ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Οι καμέλια είναι ανθοφόρα φυτά που είναι γνωστό ότι καλλιεργούν χειμερινά λουλούδια. Είναι φυτά που ανθίζουν το χειμώνα που αναπτύσσονται τις πιο κρύες εποχές, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για χειμερινή κηπουρική!

Ροζ

dianthus-ροζ

Τα ροζ αποτελούν μέρος του Dianthus είδη λουλουδιών. Παρόλο που πολλοί τύποι ανθίζουν ροζ λουλούδια, δεν προέρχεται το όνομά τους από αυτό. Αυτά τα λουλούδια ονομάστηκαν για τα οδοντωτά φύλλα που μοιάζουν σαν να είναι κομμένα με ροζ ψαλίδια.

Τα ροζ φυτρώνουν καλά στον πλήρη ή μερικό ήλιο και τα λουλούδια μυρίζουν σαν κανέλα, τζίντζερ ή μοσχοκάρυδο. Είναι χειμωνιάτικα ανθοφόρα φυτά που έχουν πολλά διαφορετικά χρώματα λουλουδιών, από λευκό έως βαθύ κόκκινο και ροζ!

Γλυκιά Αλυσούμ

μωβ-γλυκο-αλυσσομ

Το γλυκό αλυσούμι είναι ένα άλλο υπέροχο φυτό που ανθίζει το χειμώνα. Γλυκά άνθη alyssum μικροσκοπικά λευκά και λεβάντα λουλούδια σε αναχώματα 12 ιντσών. Φαίνονται υπέροχα κατά μήκος των μονοπατιών ή κατά μήκος των ορίων των κρεβατιών. Έχω καλλιεργήσει μερικά από σπόρους σε γλάστρες όπου φαινόταν επίσης υπέροχα.

Το γλυκό αλυσούμι απολαύστε πιο δροσερό καιρό με άφθονη αποστράγγιση σε ηλιόλουστες ή ημισκιασμένες συνθήκες. Αν ζεσταθεί πολύ, θα μείνουν σε αδράνεια.

Συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα

Αν και αυτές οι συμβουλές χειμερινής κηπουρικής μόλις κάλυψαν τα λουλούδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν πολλά περισσότερα φυτά που αναπτύσσονται καλά στη Νότια Καλιφόρνια κατά τους χειμερινούς μήνες. Ποια λουλούδια σας αρέσει να καλλιεργείτε στον κήπο σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Ενημερώστε με στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Schreibe einen Kommentar